Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
2584 kalorií 5.0g cukrů 159.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice.
Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovou pastou a polejeme rozpusteným maslom. Na cesto poukladáme rozpolené zemiaky, reznou stranou dole. Osolíme ich, okoreníme a posypeme posekanými orieškami. V smotane dobre rozmiešame vajíčka, rozotretý cesnak, soľ a korenie. Nalejeme na zemiaky, posypeme ich nahrubo postrúhaným údeným syrom a dáme do dobre vyhriatej rúry zapiecť.

Bulb Tip k receptu

Hotové zemiaky posypeme čerstvým oreganom. Namiesto orieškov môžeme dať olivy. K zemiakom podávame uhorkový šalát.


Jozef

20. 01. 2011, Recept navštíven: 1509x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře