Bramborový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
2584
kalorií
5.0g
cukrů
159.0g
tuků
59.0g
bílkovin
Příprava
Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice.
Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovou pastou a polejeme rozpusteným maslom. Na cesto poukladáme rozpolené zemiaky, reznou stranou dole. Osolíme ich, okoreníme a posypeme posekanými orieškami. V smotane dobre rozmiešame vajíčka, rozotretý cesnak, soľ a korenie. Nalejeme na zemiaky, posypeme ich nahrubo postrúhaným údeným syrom a dáme do dobre vyhriatej rúry zapiecť.
Tip k receptu
Hotové zemiaky posypeme čerstvým oreganom. Namiesto orieškov môžeme dať olivy. K zemiakom podávame uhorkový šalát.
Jozef20. 01. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.