Dalmatinské šišky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1488
kalorií
8.0g
cukrů
60.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena.
Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pridáme červenú papriku, druhú časť múky a pripravíme bledú zápražku. Pridáme do nej rajčiakový pretlak, citrón pokrájaný na kolieska, podlejeme vodou, osolíme a povaríme. Omáčku zalejeme smotanou, povaríme a precedíme na opečené mäsove šišky. Na troške masti udusíme pokrájané rajčiaky, pokrájanú zelenú papriku, hrášok, kyslé uhorky a posypeme hotové šišky.
Tip k receptu
Podávamé s dusenou ryžou alebo zemiakmi.
Jozef22. 01. 2011
Ingredience
- 1 houska
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1sladkokyselá okurka cca 80g
- 200 g hovězího masa
- 200 g vepřového masa
- 200 g jehněčí kýty
- 80 g rajčat
- 120 g zelené papriky
- 60 g zeleného hrášku
- 100 ml olivového oleje
- 120 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl podle potřeby
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru krupice
- 1/2 citrónu
- troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.