Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 110

Ledový nápoj z ananasu a máty

Ledový nápoj z ananasu a máty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého ananasu nakrájeného na kousky, 1 okurka, oloupaná a bez semínek, 10 listů máty peprné, 50 ml limetové šťávy ( eventuelně citronové ), 4 šálky ledu

Všechny ingredience kromě ledu dáme do mixéru a rozmixujeme na drť. Pomalu přidáváme led, až je i ten rozmixovaný. Můžeme nahradit drtí. Nalijeme do vychlazených sklenic.

Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce oloupaných mandlí, špetka skořice, 30 g sušených meruňek, 2 lžíce medu, hrst ovesných vloček, 4 jablka

Troubu předehřejeme na 180°C. Mandle a sušené meruňky nakrájíme ostrým nožem na velmi malé kousky. Med smícháme s ovesnými vločkami, mandlemi a meruňkami. Zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Z jablek vykrojíme jadřince, otvor nahoře mírně zvě...

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvého chřestu, 4 tenké plátky 20% eidamu, 4 plátky šunky, 1 lžička másla, 4 lžíce strouhaného sýru, troška petrželové nati

Chřest omyjeme a spodní část oškrábeme. Očištěný chřest necháme okapat, svážeme ho do svazečků, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. vždy několik vařených chřestů zabalíme do plátku šunky a sýra tak, aby vršky byly vidět. V pekáčku ro...

Makedonské zapečené fazole

Makedonské zapečené fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 cibule, 6 vajec, 200 g balkánského sýru, 1,5 dcl olivového oleje, 1/4 l mléka, špetka soli, špetka pepře, 1 bobkový list

Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den uvaříme s bobkovým listem a rozkrájenou cibulí. Zároveň uvaříme 4 vejce natvrdo. Pekáček dobře vymastíme olejem, vložíme do něj vrstvu fazolí, poklademe je na plátky nakrájenými vařenými vejci, po...

Sója se sýrem

Sója se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sóji, 1 citrón, 250 g tvrdého sýru, 1 cibule, 250 g zmražené směsi mrkve s hráškem, 2 lžíce tuku, 2 vejce, špetka soli, troška pepře

Sóju namočíme na dva dny do studené vody. Poté ji uvaříme doměkka, cca 1 hodinu. Mezitím na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a když zezlátne, vsypeme zmraženou mrkev s hráškem. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Na zeleni...

Kotletky z Budapešti

Kotletky z Budapešti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 50 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky , 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 lžíce zakysané smetany, špetka oregana

Maso lehce naklepeme a na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Opečené kotlety vyjmeme z oleje a odložíme stranou. Do zbylého oleje přidáme cibuli a slaninu nakrájené na malé kousky, chvíli restujeme, přidáme papriky nakrájené na nudličky, vrátím...

Teplé topinky

Teplé topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 50 g másla, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, 150 g šunky, 1 špetka soli

V misce umícháme máslo a vejce, sůl, nastrouhaný tvrdý sýr a na kostičky nakrájenou šunku. Namažeme na krajíčky veky naskládáme na plech a zapékame ve vyhřáté troubě 200°C asi 15 minut. Topinky ozdobíme zeleninou a podáváme.

Americké fazole

Americké fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 1 troška pepře, 1 špetka soli, 1 troška kečupu

Fazole necháme namočené přes noc, přilijeme vodu a poté je doměkka uvaříme. Z konzervy odebebreme tuk, rozehřejeme jej v kastrole, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a poté i velmi krátce papriku. Vmícháme zbylý obsah konzervy a prohřejem...

Jednoduchý fazolový salát

Jednoduchý fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 cibule, 4 sterilované okurky, 200 g měkkého salámu, 3-5 lžíc kečupu, 1 lžíce bylinkového octa, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka s bobkovým listem. Z měkkých fazolí slijeme vodu a necháme je vychladnout. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, na kostičky okurky a salám a vmícháme do fazolí. Ochutíme solí, pepřem a octem....

Indická čočka

Indická čočka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 250 g zmrazené zeleniny-jarní směs, 1 lžička kari koření, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 1 špetka soli, 1 troška citronové šťávy

Čočku pozorně přebereme, propereme na cedníku a dáme na hodinu namočit. Poté uvaříme s bobkovými listy a hořčičným semínkem doměkka. Do měkké čočky vmícháme opláchnutou zeleninu a vaříme,až je zelenina měkká. Mezitím na oleji osmahneme kari a vmíc...

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného sýra, 250 g jemného tvarohu, 2 lžíce majonézy, špetka soli, špetka muškátového květu

Smícháme nastrouhaný uzený sýr s tvarohem, majonézou. Ochutíme solí a muškátovým květem amůžeme podávat. Je to dobrá rychlovka když příjdou hosté a nebo svačina. Mažeme na pečivo, zdobíme nakrájenou petrželkou, rajčetem, okurkou a nebo paprikou.

Malý dort

Malý dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g cukru moučka, 40 g rozpuštěné Hery, špetka citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 150 g hrubé mouky

Žloutky, 140 g moučkového cukru, citronovou šťávu a kůru utřeme. Z bílků a 20 g moučkového cukru ušleháme tuhý bílkový sníh. K žloutkům přimícháme rozpuštěnou Heru, pak zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh a mouku. Nalijeme do vymazané a vysypané dor...

Řezy Orgasmus

Řezy Orgasmus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku polohrubé mouky, 1 šálek cukru krupice, 2 sáčky kypřícího prášku do pečiva, 400 g ananasového kompotu, 3 vejce, 2 balení pomazánkového másla, 2 kelímky pudinku, 1 lžíce cukru moučka, 1 balení čokoládové polevy

Rozmixujeme celý ananasový kompot i se šťávou. V míse smícháme mouku, cukr krupici, kypřící prášek, vejce a nakonec přidáme ananasovou kaši. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20...

Bramborová kaše s brokolicí

Bramborová kaše s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 150 ml mléka, 1 stroužek česneku, 300 g brokolice, špetka soli, troška pepře

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. K uvařeným bramborám přilijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a vyšleháme krémovou kaši. Do té přimícháme v páře uvařené brokolicové růžičky, které jsme předtím nakráj...

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozdrcený stroužek česneku, 2 pomeranče, 1 lžíce arašídového oleje, 450 g mrkve nakrájené na jemné nudličky, 2-3 lžíce petrželky jemně posekané, 40 g nahrubo posekaných vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře

Misku vytřeme česnekem. Pak do ní dáme kůru z jednoho pomeranče, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř. Potom k té směsi zašleháme olej. Přidáme nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájený druhý pomeranč, petrželku a ořechy. Dobře promícháme a podáváme.

Španělský salát

Španělský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená cibule, 1 hlávka salátu, 2 rajčata, 2 lžíce jablečného octa nebo balsamikového, 2 lžíce olivového oleje, hrst kopru, špetka soli, špetka pepře

Připravíme si zálivku z octa, oleje, soli, pepře a jemně nasekaného kopru. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na proužky. Salát rozebereme, větší listy natrháme, rajčata nakrájíme na plátky a smícháme se salátem a cibulí. Zálivku nalijeme na...

Dietní kyselo

Dietní kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 200 g hlívy ústřičné, 1 balení bílého jogurtu, 1 cibule, troška kmínu, troška kopru

Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a hlívu na kostky a dáme vařit do vody - 3/4 l spolu s kmínem. Přidáme rozmixovaný brambor na zahuštění a nakonec ochutíme koprem. Zdobíme lžičkou jogurtu.

Pyré z brambor a celeru

Pyré z brambor a celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 lžíce vinného octa, 2 řapíkaté celery, 500 g brambor, 1 sklenka zeleninového vývaru, 1 bulvový celer

V hrnci přivedeme k varu litr vody, do níž jsme přidali vinný ocet. Celer rozpůlíme a nastrouháme. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme oškrábané brambory, nakrájené na velké špalíčky. Brambory s celerem necháme společně vařit doměkka. ...

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tresky, 120 g eidamu (Edam), 1 brokolice, troška pepře, troška koření na ryby

Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinké růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do středně vyhřáté trouby. 10 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Fazolový guláš starého rančera

Fazolový guláš starého rančera

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 200 g uzeného masa, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 6 bobkových listů, 4 lžíce kečupu, 1 troška instantní tmavé jíšky, 3 lžíce mleté papriky

Fazole si namočíme den předem do studené vody. Druhý den,povaříme spolu s bobkovým listem doměkka. Uzené maso povaříme a vývar uschováme. Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, posypeme sladkou paprikou, přid...

10 + 20 + 30

10 + 20 + 30

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg rozpuštěné Hery, 20 dkg cukru moučka, 30 dkg polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 250 ml mléka

Všechny ingredience dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 25 minut. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou. Nebo můžeme těsto před pečením poklást ovocem a p...

Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml 35% smetany, 90 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal (jemně drceného), 1/2 tobolky vanilky, 3 žloutky, 1 bílek, 4 lžíce hnědého cukru, pár kapek koňaku (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. ...

Pomazánka z vařených brambor

Pomazánka z vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vařené brambory, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme. Podáváme namazané na různém pečivu. Můžeme ozdobit ...

Pampeliškový očistný čaj

Pampeliškový očistný čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti kořene pampelišky lékařské, 500 ml vody

Dvě vrchovaté čajové lžičky usušeného, na kousky nařezaného, kořene pampelišky, nebo-li smetánky lékařské, povaříme v půl litru vody a necháme vyluhovat - minimálně 15 minut, maximálně 30 minut.

Lemond Fashion

Lemond Fashion

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Becherovky Lemondu, 1 lžička pomerančové marmelády, plátek pomeranče, plátek limety, plátek citrónu

Všechny ingredience vymícháme s ledem, dokud se marmeláda nerozpustí. Podáváme ozdobené plátkem pomeranče.

stránka: