Bramborová polévka s pórkem a klobásou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
228
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené klobásky či párky, mírně opečeme a zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme za stálého přilévání vroucí vody světle hnědou jíšku, odstavíme z ohně a nalijeme asi 6 dcl studené vody.
Mezitím si uvaříme na kostičky pokrájené, oloupané brambory. Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a přidáme vařit k bramborům.
Po uvaření brambor vše smícháme, přilijeme masox rozpuštěný v horké vodě a dochutíme pepřem a solí.
Tip k receptu
Přidávám i bylinky, petržel, hlavně zelenou, pažitku a do hotové polávky je možno přidat i majoránku, ale až po vaření, aby nezhořkla.
Roxana26. 02. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 18. 02. 2014, 08:17
© 2024, Railsformers s.r.o.