Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
228 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené klobásky či párky, mírně opečeme a zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme za stálého přilévání vroucí vody světle hnědou jíšku, odstavíme z ohně a nalijeme asi 6 dcl studené vody.
Mezitím si uvaříme na kostičky pokrájené, oloupané brambory. Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a přidáme vařit k bramborům.
Po uvaření brambor vše smícháme, přilijeme masox rozpuštěný v horké vodě a dochutíme pepřem a solí.

Bulb Tip k receptu

Přidávám i bylinky, petržel, hlavně zelenou, pažitku a do hotové polávky je možno přidat i majoránku, ale až po vaření, aby nezhořkla.


Roxana

26. 02. 2011, Recept navštíven: 1654x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
zajímavý recept, stojí za vyzkoušení, jen bych přidala trochu sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

18. 02. 2014, 07:17

Přidat komentář

Facebook komentáře