Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Brazilská bábovka

Brazilská bábovka

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 50min
Nutriční hodnoty
5688 kalorií 21.0g cukrů 288.0g tuků 81.0g bílkovin

Příprava

Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do peny vyšľaháme hnedý cukor s maslom, po jednom pridáme žĺtky, limetovú kôru aj šťavu a rum. Jednu lyžicu snehu odložíme bokom a zvyšný sneh spolu s múkou, práškom do pečiva a so škrobovou múčkou vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme ju cestom a v rúre vyhriatej na 175°C pečieme asi 60 min. Upečenú bábovku vyklopíme, potrieme zohriatym marhuľovým džemom.
Limet určený na polevu tiež umyjeme, ostrúhame z neho kôru a vytlačíme šťavu. Práškový cukor zmiešame s lyžicou snehu, limetovou šťavou a rumom. Zmesou polejeme bábovku a ešte ozdobíme postrúhanou kôrou rozmiešanou s kryštálovým cukrom.


Jozef

02. 03. 2011, Recept navštíven: 1787x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře