Brazilská bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do peny vyšľaháme hnedý cukor s maslom, po jednom pridáme žĺtky, limetovú kôru aj šťavu a rum. Jednu lyžicu snehu odložíme bokom a zvyšný sneh spolu s múkou, práškom do pečiva a so škrobovou múčkou vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme ju cestom a v rúre vyhriatej na 175°C pečieme asi 60 min. Upečenú bábovku vyklopíme, potrieme zohriatym marhuľovým džemom.
Limet určený na polevu tiež umyjeme, ostrúhame z neho kôru a vytlačíme šťavu. Práškový cukor zmiešame s lyžicou snehu, limetovou šťavou a rumom. Zmesou polejeme bábovku a ešte ozdobíme postrúhanou kôrou rozmiešanou s kryštálovým cukrom.
02. 03. 2011
Ingredience
- 3 limety
- 6 vajec
- 1 limeta
- 350 g hladké mouky
- 300 g změklého másla
- 200 g hnědého cukru
- 100 g škrobové moučky
- 100 g cukru moučka
- 100 ml rumu
- POLEVA: 2 lžíce meruňkového džemu
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce strouhanky na vysypáni formy
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- kousek tuku na vymazání formy