Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Brazilská bábovka

Brazilská bábovka
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 50min , porce

5688 kalorií, 21.0g cukrů, 288.0g tuků, 81.0g bílkovin

Příprava

Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do peny vyšľaháme hnedý cukor s maslom, po jednom pridáme žĺtky, limetovú kôru aj šťavu a rum. Jednu lyžicu snehu odložíme bokom a zvyšný sneh spolu s múkou, práškom do pečiva a so škrobovou múčkou vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme ju cestom a v rúre vyhriatej na 175°C pečieme asi 60 min. Upečenú bábovku vyklopíme, potrieme zohriatym marhuľovým džemom.
Limet určený na polevu tiež umyjeme, ostrúhame z neho kôru a vytlačíme šťavu. Práškový cukor zmiešame s lyžicou snehu, limetovou šťavou a rumom. Zmesou polejeme bábovku a ešte ozdobíme postrúhanou kôrou rozmiešanou s kryštálovým cukrom.

Jozef

02. 03. 2011, Recept navštíven: 1712x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Brazilská bábovka

Brazilská bábovka

Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do pen...

Zobrazit všechny podobné recepty k Brazilská bábovka Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře