Holtštajnská telecí hruď

Holtštajnská telecí hruď

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1218 kalorií
1.0g cukrů
28.0g tuků
57.0g bílkovin


Příprava

Z teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme otvor, ktorý naplníme plnkou, zašijeme a povrchu posolíme. Do pekáča pokladieme rebrové kosti, na ne položíme hruď, pridáme masť, podlejeme vriacou vodou a upečieme do červena. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou. Keď je hruď mäkká, šťavu zaprášime múkou, podlejeme vodou, povaríme, precedíme a polejeme ňou upečenú hruď.
PLNKA: Do kastróla dáme trochu tuku, pridáme pokrájanú cibuľu, trochu popražíme. Potom pridáme na drobno pokrájanú šunku, zelený hrášok a trochu podusíme, zalejeme rozmiešanými vajciami, pridáme soľ, mleté korenie a miešame, až sa vajcia zrazia. Odstavíme, primiešame nadrobno posekanú petržlenovú vňať a necháme vychladnuť.

Tip k receptu

K teľacej hrudi podávame varenú ryžu a zeleninový šalát.

přidejte na:
Jozef

24. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
majka
dobre telacie s chutnou plnkou

01. 11. 2015, 20:46

palino
celkom dobre

15. 10. 2016, 20:19

katka16031
plnkavynikajuca aj cele maso

30. 10. 2016, 09:57

hanka
chutne pripravený recept

25. 11. 2017, 20:29

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.