Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 118

Rybí filé v rajské šťávě

Rybí filé v rajské šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, 40 g másla, 2 cibule, 20 g hladké mouky, špetka mleté papriky, 250 ml kravského mléka, 250 ml rajčatové šťávy, troška citronové šťávy, špetka soli

Mírně rozmražené filé podusíme doměkka ve vlastní šťávě. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a mletou sladkou papriku. Připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem a asi 5 minut povaříme. Přilijeme rajčatovou š...

Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 1 lžička kmínu, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, špetka pepře, smažené toasty na másle, 1 konzerva cizrny

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krá...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích řízků, 200 g anglické slaniny, 3 cibule, 300 g strouhaného tvrdého sýra Eidam (Edam), špetka česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, 20 ml olivového oleje

Kuřecí řízky opláchneme a pak je jemně naklepeme, osolíme a opepříme česnekovým kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Pekáček vymažeme olivovým olejem a ...

Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 600 g žampionů, 1 svazek petrželky, 4 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sušené majoránky, 150 g sýra na strouhání (Edam)

Brambory oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících másla opékáme syrové brambory přibližně 15 minut. Osolíme je, opepříme a vložíme do mísy. Na zbylých 2 lžících másla osmahneme pokrá...

Telecí játra s jablky a sýrem

Telecí játra s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g telecích jater, 2 větší jablka, 50 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 4 plátky tvrdého sýru, sůl podle potřeby

Olúpané jablka zbavíme jaderníka a nakrájame na hrubšie kolieska. V polovičnej dávke masla jablka na panvici zľahka popražíme a posypeme ich červenou paprikou. Potom ich uložíme do zapekacej misky. Plátky pečeňe posypeme múkou a v druhej polovičke...

Krůtí soté s hlívou

Krůtí soté s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 200 g libové anglické slaniny, 1 větší cibule, 250 g hlívy ústřičné, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky, 1 sklenka leča, 1 lžička papriky , 1 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat. Opečené maso z...

Balkánská pomazánka

Balkánská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu, 1/2 balení zakysané smetany, sůl, pepř, 2 jarní cibulky, 1 velké rajče, 1 zelená paprika

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme rajče a papriku nakrájené na malé kousky a nakonec vmícháme najemno posekané jarní cibulky, které dáme celé i s natí.

Oříšková bábovka s opilým ovocem

Oříšková bábovka s opilým ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jablek, 200 g hrušek, 200 g Hery, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 8 lžic rumu, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 120 g lískových oříšků, 2 lžíce kakaa, 1 lžička skořice

S přípravou začneme den předem. Jablka i hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokapeme 6 lžícemi rumu a dobře promícháme. Vložíme je do uzavíratelné nádoby a necháme v chladu marinovat do druhého dne. V míse šleháme hodně změklou Heru s v...

Kapustový eintopf

Kapustový eintopf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké cibule, 20 ml slunečnicového oleje, 200 g vepřového masa, kousek špeku na provonění, 4 velké mrkve, 2 kedlubny, 200 g růžičkové kapusty, 1 lžička instantní jíšky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce másla

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev o...

Koktejl z krabích tyčinek

Koktejl z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 150 g zakysané smetany, 100 ml mléka, 200 g jablek, 50 g vlašských ořechů, šťáva z 1/2 citronu, cukr moučka dle chuti, špetka soli

Krabí tyčinky podélně rozpůlíme a šikmými řezy překrájíme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na malé kostky. Vše vložíme do misky. Přidáme zakysanou smetanu a mléko. Vlašské ořechy přesekáme a všechny suroviny zlehka promícháme. Doc...

Sushi po česku

Sushi po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 paprika (kapie), 10 plátků šunky, 1 balení Pomazánkového másla, 10 plátků toastového chleba, 1 svazek pažitky

Z toastového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme krajíčky a vyválíme je na tenké plátky. Každý plátek po celé ploše potřeme pomazánkovým máslem a na ně položíme šunku. Pokládáme ji na 3/4 plátku, zbývající 1/4 musí zůstat volná pro lepší rolování. N...

Chlebová štola

Chlebová štola

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 lžíce soli, 1 lžička kmínu, 30 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, 300 ml vody, 250 g anglické slaniny, 200 g Eidamu (Edam)

Z mouky, soli a kmínu vytvoříme směs, do níž vmícháme kvásek z droždí, cukru a trošky teplé vody. Vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme vodu. Necháme je vykynout a pak z něj vyválíme placku. Na ni dáme nakrájenou slaninu a posypeme nastrouhaným s...

Čočkový salát s vejci

Čočkový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čočky, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 kyselé okurky, 1 jablko, 100 g Eidamu (Edam), 1 menší cibule, 3 vejce, 1 balení majonézy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželové natě (kudrnky)

Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Uvaříme doměkka v osolené vodě se špetkou tymiánu. Vejce uvaříme natvrdo. Na hrubším struhadle nastrouháme okurky, jablko a sýr. Cibuli, vejce a kudrnku posekáme nadrobno. Přidáme zchladlou čočku, majoné...

Karpatské palačinky

Karpatské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 vejce, 150 g hladké mouky, 100-150 ml mléka, 10 g cukru krupice, 150 ml olivového oleje na smažení, troška citronové kůry, špetka soli, Náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 50 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml smetany, 1 vejce, 100 g brusinkového kompotu bez šťavy, Vínové těstíčko:200 ml bílého vína, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 50 g cukru

Do mlieka rozbijeme 2 vajcia, pridáme cukor, citrónovú kôru, soľ a múku, dôkladne premiešame a upečieme na oleji 8 palaciniek. NÁPLŇ: Čerstvý tvaroh, maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, smotanu a vajcia zmiešame a masou naplníme palacinky. ...

Tvarohové flíčky

Tvarohové flíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce sádla z uzené slaniny, 100 g škvarků z uzené slaniny, 150 g tvrdého hrudkovitého tvarohu , 500 ml husté kyselé smetany, sůl podle potřeby

K múke a vajcu pridáme soľ a vodu a zamiešame pružné, nie veľmi tuhe cesto. Z cesta urobíme bochník, ktorý necháme na pomúčenej doske asi 5 minút odpočívať. Potom cesto vyvyľkáme na hrúbku asi 2 mm a necháme ho na každej strane niekoľko minút obs...

Kaiserky s klobásovou náplní

Kaiserky s klobásovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 300 g vinné klobásy, 4 kaiserky nebo housky, 1 menší cibule, 1 sterilovaná okurka, 1 vejce, 2-3 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky , 4 plátky eidamu

Kaiserkám seřízneme vršky a opatrně je vydlabeme. Vydlabaný vnitřek dáme do misky a navlhčíme vodou. Necháme chvíli nasáknout. Klobásu vymačkáme ze střívek, přidáme cibuli nasekanou nadrobno, okurku nastrouhanou na hrubé slzy, vejce, zakysanou sm...

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Wasabi rolky

Wasabi rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sendvičové šunky, 150 g rýže, 50 g parmazánu/parmezánu, 2 lžíce pažitky, 1 špetka soli, 1 lžíce Wasabi

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím parmazán nastrouháme a pažitku nakrájíme najemno. Pažitku a parmazán smícháme s částečně vychladnou rýží. Na alobal rozložíme plátky šunky a na každou naneseme vrstvu ochucené rýže. Povrch potřeme lehc...

Lososové rolky s fazolemi

Lososové rolky s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků uzeného lososa, 1 balení mořských řas, 1 lžíce malinového octa, 1 malá konzerva bílých fazolí, 1 lžíce pepře barevného, 1 svazek pažitky

Fazole slijte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s barevným pepřem a malinovým octem a nechte chvilku odležet. Stačí 10 minut. Řasu rozložte na šest kusů. Na každý z nich položte plátek lososa a potřete fazolovou směsí. Sbalte do rolek a převažte p...

Kroupová polévka s houbami a klobásou

Kroupová polévka s houbami a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g krup, 100 g čerstvých nebo 20g sušených hřibů, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 100 g dietní klobásy, 1 cibule, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové nati, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby

Prebraté a umyté krúpy dáme variť do studenej vody, asi po 30 minútach pridáme posekané huby. Z masti a múky pripravíme rúžovú zápražku, do ktorej pridáme postrúhanú cibuľu a popražíme. Pridáme pokrájanú klobásu a zalejeme vodou. Prilejeme do vria...

Vejce v houbové omáčce

Vejce v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec uvařených natvrdo, 250 g čerstvých hřibů, 50 ml olivového oleje, cca 50 g hladké mouky, 1 rajče, troška mleté sladké papriky , citronová šťáva z jednoho citrónu, 2 lžičky másla, 1 lžíce petrželové nati, sůl podle potřeby

Múku s olejom opražíme na bledo, zalejeme vodou alebo vývarom, posolíme a povaríme. Očistené hríby pokrájame, udusíme na masle a pridáme k omáčke. Necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme citrónovú šťavu. Do oválnej misy uložíme očistené vajcia, ...

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vinné klobásy, 50 g hladké mouky, 1 hrneček slunečnicového oleje, Omáčka: 30 g másla, 250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 1 lžíce šalvěje, 50 ml smetany, špetka soli, špetka bílého pepře

Nejprve si připravíme kuličky. Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy, vytvoříme z něj menší kuličky a obalíme je v 50 gramech hladké mouky. Na pánvi si rozpálíme olej a kuličky v ní dozlatova osmažíme. Necháme na papírové útěrce okapa...

Linecký koláč

Linecký koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g mletých mandlí, 150 g cukru krystal, 1 lžička mleté skořice, 1/2 lžičky mletého nebo rozdrceného hřebíčku, špetka soli, 250 g studeného másla, 1 vejce, 2 lžičky citronové kůry, 4 lžíce třešňovice, 300 g malinové marmelády

Prosátou mouku smícháme s mandlemi, cukrem, skořicí, hřebíčkem a solí. Přidáme máslo, které jsme pokrájeli na malé kousky, vejce, citrónovou kůru a třešňovici. Vše rychle prohněteme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v c...

Plněné brambory v alobalu

Plněné brambory v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých brambor, 500 g uzeného masa, 4 cibule, 1 lžíce petrželové nati, troška mletého pepře, 1 vejce, špetka soli, troška olivového oleje na vytření alobalu, 1 lžíce sádla

Na masti zapeníme nakrájanú cibuľu a nakrájané údené mäso. Surové zemiaky oškriabeme a vytvoríme v nich dutiny. Vykrojené časti zemiakov zomelieme spolu s údeným mäsom, pokoreníme, pridáme zelenú petržlenovú vňať, vajičko a mierne posolíme. Touto ...

stránka: