Bábovka ze svařeného vína
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout.
Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až vznikne kompletní hmota. Potom přidáváme vejce (každé zašleháváme asi 1/2 minuty), pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a postupně zašleháváme do máslové hmoty, potom přilijeme vychladlé a scezené svařené víno, zamícháme a nakonec vmícháme najemno nastrouhanou hořkou čokoládu. Máslem vymažeme a strouhankou vysypeme formu, nalijeme do ní těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50minut. Vychladlou bábovku vyklopíme, polijeme polevou a máme-li jí část s červeným vínem, tak ji s ní lehce sem tam postříkáme.
20. 12. 2010
Ingredience
- 4 vejce
- 2 celé skořice
- 200 g měkkého másla
- 200 g cukru krupice
- 200 g hladké mouky
- 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády
- Poleva: 250 g prosátého cukru moučka
- Svařák: 75 ml červeného vína
- trocha strouhanky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce cukru krupice
- 2-3 lžíce citronové šťávy
- 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky hřebíčku
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z jednoho citronu
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: třtinový cukr
planeta 01. 03. 2016, 17:37