Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 20min , porce

4183 kalorií, 5.0g cukrů, 231.0g tuků, 143.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout.
Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až vznikne kompletní hmota. Potom přidáváme vejce (každé zašleháváme asi 1/2 minuty), pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a postupně zašleháváme do máslové hmoty, potom přilijeme vychladlé a scezené svařené víno, zamícháme a nakonec vmícháme najemno nastrouhanou hořkou čokoládu. Máslem vymažeme a strouhankou vysypeme formu, nalijeme do ní těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50minut. Vychladlou bábovku vyklopíme, polijeme polevou a máme-li jí část s červeným vínem, tak ji s ní lehce sem tam postříkáme.

20. 12. 2010, Recept navštíven: 1498x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bábovka ze svařeného vína Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
cukr krupici již nedávám, používám už jen třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

01. 03. 2016, 16:37

Přidat komentář

Facebook komentáře