Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 20min
Nutriční hodnoty
4183 kalorií 5.0g cukrů 231.0g tuků 143.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout.
Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až vznikne kompletní hmota. Potom přidáváme vejce (každé zašleháváme asi 1/2 minuty), pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a postupně zašleháváme do máslové hmoty, potom přilijeme vychladlé a scezené svařené víno, zamícháme a nakonec vmícháme najemno nastrouhanou hořkou čokoládu. Máslem vymažeme a strouhankou vysypeme formu, nalijeme do ní těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50minut. Vychladlou bábovku vyklopíme, polijeme polevou a máme-li jí část s červeným vínem, tak ji s ní lehce sem tam postříkáme.


20. 12. 2010, Recept navštíven: 1588x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
cukr krupici již nedávám, používám už jen třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

01. 03. 2016, 16:37

Přidat komentář

Facebook komentáře