Chybějící obrázek

Bábovka ze svařeného vína

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

4183 kalorií
5.0g cukrů
231.0g tuků
143.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout.
Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až vznikne kompletní hmota. Potom přidáváme vejce (každé zašleháváme asi 1/2 minuty), pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a postupně zašleháváme do máslové hmoty, potom přilijeme vychladlé a scezené svařené víno, zamícháme a nakonec vmícháme najemno nastrouhanou hořkou čokoládu. Máslem vymažeme a strouhankou vysypeme formu, nalijeme do ní těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50minut. Vychladlou bábovku vyklopíme, polijeme polevou a máme-li jí část s červeným vínem, tak ji s ní lehce sem tam postříkáme.

přidejte na:

20. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
cukr krupici již nedávám, používám už jen třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

planeta 01. 03. 2016, 16:37

Přidat komentář