Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami

Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2416 kalorií 9.0g cukrů 105.0g tuků 187.0g bílkovin

Příprava

Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Zalijeme ji skleničkou bílého vína a krátce povaříme. Potom přilijeme smetanu, promícháme a omáčku vaříme na mírném plameni za stálého míchání tak dlouho, až zhoustne. Odstavíme ji, vmícháme nasekaný kopr a dochutíme solí.
Porce lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Poté rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou a opečeme z obou stran na teflonové pánvi bez tuku.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě tzv. na zkus. Scedíme je a necháme okapat. Těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme opečeného lososa a přelijeme koprovou omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Jídlo můžeme také doplnit opečenými rajčaty.


Alirtecka

06. 01. 2011, Recept navštíven: 6932x

Podobné recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
S lososem ji dělávám zřídka, ale jinak prima.
Přidané ingredience: špetka chilli

09. 02. 2013, 21:48

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom to je dobre

31. 08. 2016, 19:37

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
losos vynikajuci aj omáčka

03. 02. 2017, 17:53

Přidat komentář

Facebook komentáře