Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2416
kalorií
9.0g
cukrů
105.0g
tuků
187.0g
bílkovin
Příprava
Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Zalijeme ji skleničkou bílého vína a krátce povaříme. Potom přilijeme smetanu, promícháme a omáčku vaříme na mírném plameni za stálého míchání tak dlouho, až zhoustne. Odstavíme ji, vmícháme nasekaný kopr a dochutíme solí.
Porce lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Poté rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou a opečeme z obou stran na teflonové pánvi bez tuku.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě tzv. na zkus. Scedíme je a necháme okapat. Těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme opečeného lososa a přelijeme koprovou omáčkou.
Tip k receptu
Jídlo můžeme také doplnit opečenými rajčaty.
Alirtecka06. 01. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli
maruskaji 09. 02. 2013, 22:48
© 2024, Railsformers s.r.o.