Debrecínské palačinky
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1444
kalorií
1.0g
cukrů
31.0g
tuků
53.0g
bílkovin
Příprava
Nadrobno pokrájanú cibuľu udusíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané teľacie mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme rajčinový pretlak a dodusíme. Potom mäso vyberieme, pomelieme a spojíme so šťavou a so smotanou. Cesto na palacinky vymiešame dohladka a zvyčajným spôsobom upečieme asi 12 tenkých palaciniek. Naplníme ich mäsovou plnkou a zvinieme. Závitky obalíme v rozmiešanom vajci, žemľových omrvinkach a v horúcom oleji ich vypražíme.
Tip k receptu
Do strúhanky môžeme pridať postrúhaný tvrdý sýr. Podávame z rajčinovým šalátom.
Jozef14. 01. 2011
Ingredience
- 3 vejce
- 1 mladá cibule
- Na obalovani: 2 vejce
- Palačinky: 150 g hrubé mouky
- Náplň: 500 g telecího masa
- 300 ml mléka
- 100 ml olivového oleje na smažení
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl podle potřeby
- 5 lžic strouhané housky
- špetka soli
- troška mletého pepře
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.