Krůtí roláda plněná rýží se šunkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
1890
kalorií
4.0g
cukrů
51.0g
tuků
205.0g
bílkovin
Příprava
Rýži uvaříme a necháme zchladnout. V misce ji promícháme s bílkem, na nudličky nakrájenou šunkou, rozinkami, mandlemi a bylinkami, osolíme a opepříme. Krůtí prsa podélně rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Rozprostřeme na ně nádivku a svineme je. Tuto roládu potřeme grilovacím kořením, obalíme v parmské šunce a převážeme provázkem. Roládu opečeme na oleji a i s výpekem přendáme do pekáčku. Přidáme k ní pokrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a při 190°C ji za občasného přelévání výpekem necháme v troubě péci. Když je roláda měkká, vyjmeme ji z pekáčku a vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku, vmícháme do ní med, pomerančovou šťávu a smetanu, zvolna vaříme, dokud nezhoustne.
28. 12. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.