Chybějící obrázek

Budapešťské řezy - "žerbó"

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

4920 kalorií
4.0g cukrů
256.0g tuků
56.0g bílkovin


Příprava

Všetky prísady zmiesime a cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme. prvú časť dáme na plech, potrieme najprv tenšiou vrstvou ríbezľového alebo iného pikantného lekváru (džemu). Na ňu potom dáme orechovú plnku: Uvaríme husty sirup zo 150g cukru, 2 lyžíc vody, 4 lyžíc rumu, do toho pridáme zomleté orechy a citrónovú kôru. Orechovú plnku prikryjeme druhou časťou cesta, opäť ju potrieme lekvárom a orechovou plnkou a prikryjeme vrstvou cesta. Vrchnú vrstvu cesta poprepichujeme vidličkou, aby sa nenadula, a cesto vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.

Tip k receptu

Upečené rezy posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Rezy necháme odležať aspoň 24 hodín a až potom pokrájame na rezy. Tieto rezy pôvodne pripravovali v známej cukrárni na námesti Vorosmartyho, ktorej vlastíkom bola rodina Zserbóovcov. Originálne rezy sú plnené Hustým ríbezľovým lekvárom.

přidejte na:
Jozef

30. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to vyborný recept
katka16031 23. 03. 2016, 20:58
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborné
palino 15. 11. 2018, 22:55
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na rezy je výborný
hanka 31. 08. 2019, 21:21