Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Budapešťské řezy - "žerbó"

Budapešťské řezy - "žerbó"

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
4920 kalorií 4.0g cukrů 256.0g tuků 56.0g bílkovin

Příprava

Všetky prísady zmiesime a cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme. prvú časť dáme na plech, potrieme najprv tenšiou vrstvou ríbezľového alebo iného pikantného lekváru (džemu). Na ňu potom dáme orechovú plnku: Uvaríme husty sirup zo 150g cukru, 2 lyžíc vody, 4 lyžíc rumu, do toho pridáme zomleté orechy a citrónovú kôru. Orechovú plnku prikryjeme druhou časťou cesta, opäť ju potrieme lekvárom a orechovou plnkou a prikryjeme vrstvou cesta. Vrchnú vrstvu cesta poprepichujeme vidličkou, aby sa nenadula, a cesto vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.

Bulb Tip k receptu

Upečené rezy posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Rezy necháme odležať aspoň 24 hodín a až potom pokrájame na rezy. Tieto rezy pôvodne pripravovali v známej cukrárni na námesti Vorosmartyho, ktorej vlastíkom bola rodina Zserbóovcov. Originálne rezy sú plnené Hustým ríbezľovým lekvárom.


Jozef

30. 11. 2010, Recept navštíven: 5178x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborný recept

23. 03. 2016, 19:58

Přidat komentář

Facebook komentáře