Vařené pirožky s kyselým zelím
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
10min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
2118
kalorií
10.0g
cukrů
42.0g
tuků
61.0g
bílkovin
Příprava
Z hladkej múky, mlieka, vody, soli a masla vypracujeme cesto a necháme ho asi 1/2 hodiny stáť. Rozvaľkáme, vykrojíme z neho štvorce, dáme na ne plnku, spojíme dva protiľahlé rohy štvorca tak, aby vznikol trojuholník, a okraje dobre zatlačíme. Varíme v dobre posolenej vode 8-10 minút. Hotové polejeme maslom a opraženou cibuľkou.
Plnka: Do udusenej kapusty pridáme pretreté uvarené zemiaky, pokrájanú slaninu opraženú do žlta, trocha soli a mletého čierneho korenia.
Tip k receptu
Kyslú kapustu môžeme nahradiť čerstvou.
Jozef30. 11. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.