Myslivecké roštěnky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
14938
kalorií
3.0g
cukrů
843.0g
tuků
1756.0g
bílkovin
Příprava
Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme mezitím obalili v mouce, na něm zprudka opečeme z obou stran. Poté přidáme zeleninu a houby (nejlépe čerstvé či zamražené, sušené musíme namočit), podlijeme vývarem (je-li správně slaný, nemusíme dále k dochucení používat sůl), přidáme nové koření, jalovec a bobkový list a dusíme doměkka. Mouka z roštěnek by měla přirozeně zahustit šťávu. Na závěr přidáme smetanu. Podáváme s rýží.
Ajaja30. 11. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.