Myslivecké roštěnky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme mezitím obalili v mouce, na něm zprudka opečeme z obou stran. Poté přidáme zeleninu a houby (nejlépe čerstvé či zamražené, sušené musíme namočit), podlijeme vývarem (je-li správně slaný, nemusíme dále k dochucení používat sůl), přidáme nové koření, jalovec a bobkový list a dusíme doměkka. Mouka z roštěnek by měla přirozeně zahustit šťávu. Na závěr přidáme smetanu. Podáváme s rýží.
Ajaja30. 11. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 07. 10. 2017, 20:40

katka16031 05. 02. 2018, 13:49

palino 15. 11. 2018, 21:30

hanka 06. 11. 2019, 21:52