Kapustové závitky s rajskou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kapustu omyjeme, 8 velkých listů a srdíčko vložíme do misky a spaříme je osolenou vroucí vodou, po chvilce scedíme a necháme okapat. Rýži dáme do vroucí osolené vody, rychle ji přivedeme k varu a poté pomalu vaříme asi 10 minut. Neměla by být úplně měkká, protože se bude ještě dusit v závitcích. Scedíme ji a prolijeme studenou vodou.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Ve větším kastrolu zahřejeme olej, přihodíme do něj cibuli a osmažíme ji do světle žluta. Polovinu osmažené cibule přesuneme do mísy, ve které budeme připravovat nádivku. Přidáme k ní uzené maso nakrájené na kostičky, mleté maso, rýži, nasekaná kapustová srdíčka a vejce. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Listy rozložíme na vál a seřízneme z nich silná žebra, která zůstanou dlouho tuhá. Listy osušíme papírovou útěrkou a doprostřed každého z nich dáme lžíci a půl nádivky. Pak je zabalíme a po kratších stranách zahneme dospodu a narovnáme do kastrolu s opečenou cibulí. Zalijeme je protlakem zředěným trouchou vody a pomalu dusíme asi 30 minut. Napřed závitky dusíme odkryté, aby z nich mohly unikat čpavé látky, po 15-ti minutách je můžeme zakrýt pokličkou.
Tip k receptu
Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem
Sonia00509. 11. 2010