Hovězí jazyk s křenovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
192
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler a chvíľu povaríme, pridáme smotanu, soľ, ocot, mandle a spolu povaríme. Nakoniec pridáme do omáčky chren a chvíľu ho v nej prehrejeme. Jazyk pokrájame na tenšie plátky, opražíme na masle a dáme do teplej omáčky.
Tip k receptu
Môže sa pripravovať aj z jazyka udeného. Podávame s žemľovými knedľami.
Jozef10. 11. 2010
Ingredience
- hovězí jazyk cca 1000 g
- 1 cibule
- 50 g másla
- 50 g strouhaného křenu
- 50 g strouhaného celeru
- 30 g nadrobno posekaných mandli
- Na omáčku : 500 ml vývaru
- 250 ml zakysané smetany
- 2-3 lžíce hladké mouky
- ocet podle potřeby
- špetka soli
- špetka soli
- 6 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 2 stroužky česneku
- troška vegety
- troška cukru krystal
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.