Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
192 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler a chvíľu povaríme, pridáme smotanu, soľ, ocot, mandle a spolu povaríme. Nakoniec pridáme do omáčky chren a chvíľu ho v nej prehrejeme. Jazyk pokrájame na tenšie plátky, opražíme na masle a dáme do teplej omáčky.

Bulb Tip k receptu

Môže sa pripravovať aj z jazyka udeného. Podávame s žemľovými knedľami.


Jozef

10. 11. 2010, Recept navštíven: 5812x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo lahodná chrenová omáčka

30. 03. 2017, 19:01

Přidat komentář

Facebook komentáře