Chybějící obrázek

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

192 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler a chvíľu povaríme, pridáme smotanu, soľ, ocot, mandle a spolu povaríme. Nakoniec pridáme do omáčky chren a chvíľu ho v nej prehrejeme. Jazyk pokrájame na tenšie plátky, opražíme na masle a dáme do teplej omáčky.

Tip k receptu

Môže sa pripravovať aj z jazyka udeného. Podávame s žemľovými knedľami.

přidejte na:
Jozef

10. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo lahodná chrenová omáčka
dušanka 30. 03. 2017, 21:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vydarený,velmi chutný
hanka 03. 07. 2018, 12:53
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
majka 20. 01. 2019, 18:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
omáčka výborná
palino 10. 10. 2019, 10:25