Chybí obrázek

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

192 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler a chvíľu povaríme, pridáme smotanu, soľ, ocot, mandle a spolu povaríme. Nakoniec pridáme do omáčky chren a chvíľu ho v nej prehrejeme. Jazyk pokrájame na tenšie plátky, opražíme na masle a dáme do teplej omáčky.

Tip k receptu

Môže sa pripravovať aj z jazyka udeného. Podávame s žemľovými knedľami.

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chuťovo lahodná chrenová omáčka

30. 03. 2017, 19:01

Chybí obrázek
recept vydarený,velmi chutný

03. 07. 2018, 10:53

Chybí obrázek
vyborný recept

20. 01. 2019, 17:22

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.