
Fazolové řízky
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
12h 0min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
30min | 12h 30min |
Nutriční hodnoty |
---|
1348 kalorií | 1.0g cukrů | 30.0g tuků | 92.0g bílkovin |
Příprava
Fazuľu (hrach,šošovicu), ktorú sme jeden deň vopred namočili do studenej vody, uvaríme. Scedíme, necháme ochladiť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme posekanú cibuľu, peržlenovú vňať, strúhaný syr, popučený cesnak a vo vode namočenú a dobre vyžmýkanú žemľu. Hmotu dobre premiešame pridáme vajce, ochutíme vegetou, soľou a mletým korenim. Ešte raz dobre premiešame a ak treba pridáme strúhanku, aby sa dali formovať oválne rezne. Vyprážame ich na horúcom oleji.
Tip k receptu
Podávame s varenými zemiakmi, obložené kolieskami opraženej cibule a zeleninovým šalátom.