Kuřecí pekáček se zelím

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1448 kalorií
0.0g cukrů
81.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Pekáček vymažeme olejem, na dno rozložíme kyselé zelí, které můžeme trochu překrájet.
Na zelí dáme oloupané brambory nakrájené na plátky nebo menší kostky. Vrstvu lehce osolíme a posypeme kmínem. Na brambory naklademe oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku a plátky anglické slaniny.
Nakonec nahoru položíme osolená a okmínovaná stehýnka. Vše pokapeme olejem a podlijeme vínem.
Pekáček přiklopíme a pečeme při 200°C asi 50 minut. Po této době odkryjeme a dopékáme, až mají stehýnka zlatavou barvu a brambory jsou měkké.
Na talíři štědře posypeme sekanou pažitkou.

přidejte na:
Angel 666

28. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
dušanka
recept je nenáročný a pritom chuťovo perfektný

28. 06. 2017, 20:56

katka16031
chutne pripravené jedlo podla tohto receptu

02. 07. 2017, 13:11

Přidat komentář
MARIKA
moc dobre

MARIKA 23. 10. 2010, 08:46

Jozef
Vynikajúce,odskúšané.Navrhujem vyskúšať z údenými stehnami.Jozef.

Jozef 28. 10. 2010, 18:01

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.