Kuřecí pekáček se zelím

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1448 kalorií
0.0g cukrů
81.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Pekáček vymažeme olejem, na dno rozložíme kyselé zelí, které můžeme trochu překrájet.
Na zelí dáme oloupané brambory nakrájené na plátky nebo menší kostky. Vrstvu lehce osolíme a posypeme kmínem. Na brambory naklademe oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku a plátky anglické slaniny.
Nakonec nahoru položíme osolená a okmínovaná stehýnka. Vše pokapeme olejem a podlijeme vínem.
Pekáček přiklopíme a pečeme při 200°C asi 50 minut. Po této době odkryjeme a dopékáme, až mají stehýnka zlatavou barvu a brambory jsou měkké.
Na talíři štědře posypeme sekanou pažitkou.

přidejte na:
Angel 666

28. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je nenáročný a pritom chuťovo perfektný
dušanka 28. 06. 2017, 22:56
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne pripravené jedlo podla tohto receptu
katka16031 02. 07. 2017, 15:11