Kuřecí pekáček se zelím
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1448
kalorií
0.0g
cukrů
81.0g
tuků
41.0g
bílkovin
Příprava
Pekáček vymažeme olejem, na dno rozložíme kyselé zelí, které můžeme trochu překrájet.
Na zelí dáme oloupané brambory nakrájené na plátky nebo menší kostky. Vrstvu lehce osolíme a posypeme kmínem. Na brambory naklademe oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku a plátky anglické slaniny.
Nakonec nahoru položíme osolená a okmínovaná stehýnka. Vše pokapeme olejem a podlijeme vínem.
Pekáček přiklopíme a pečeme při 200°C asi 50 minut. Po této době odkryjeme a dopékáme, až mají stehýnka zlatavou barvu a brambory jsou měkké.
Na talíři štědře posypeme sekanou pažitkou.
28. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.