Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí pekáček se zelím

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1448 kalorií 0.0g cukrů 81.0g tuků 41.0g bílkovin

Příprava

Pekáček vymažeme olejem, na dno rozložíme kyselé zelí, které můžeme trochu překrájet.
Na zelí dáme oloupané brambory nakrájené na plátky nebo menší kostky. Vrstvu lehce osolíme a posypeme kmínem. Na brambory naklademe oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku a plátky anglické slaniny.
Nakonec nahoru položíme osolená a okmínovaná stehýnka. Vše pokapeme olejem a podlijeme vínem.
Pekáček přiklopíme a pečeme při 200°C asi 50 minut. Po této době odkryjeme a dopékáme, až mají stehýnka zlatavou barvu a brambory jsou měkké.
Na talíři štědře posypeme sekanou pažitkou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

28. 09. 2010, Recept navštíven: 2677x


Přidat recenzi
Přidat komentář
MARIKA
moc dobre

MARIKA 23. 10. 2010, 08:46

Jozef
Vynikajúce,odskúšané.Navrhujem vyskúšať z údenými stehnami.Jozef.

Jozef 28. 10. 2010, 18:01

Facebook komentáře