Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 132

Dušená mrkev se smetanou a křenem

Dušená mrkev se smetanou a křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 3 lžíce másla, špetka soli, 200 ml zakysané smetany, 1 lžička strouhaného křenu, 2 lžičky kukuřičného škrobu

Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm chvíli opékáme. Potom přidáme sůl, zlehka podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme křen, zakysanou smetanu a kukuřičný škrob rozmíchaný...

Míchaná vajíčka s avokádem

Míchaná vajíčka s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 4 vejce

Avokádo rozpůlíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli také. Na pánvičce rozpálíme olivový olej a chvíli na něm opékáme avokádo a cibuli. Osolíme a opepříme. Přidáme vajíčka a mícháme, dokud neztuhnou. Ihned podáváme.

Jogurtové jahody pro děti

Jogurtové jahody pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 120 g piškotů dětských, 150 ml bílého jogurtu, 15 ml javorového sirupu

Jahody nakrájíme na menší kousky a piškoty rozdrtíme skoro na drobečky. Smícháme dohromady a nalijeme na dno pohárů. Bílý jogurt a javorový sirup dobře rozmícháme a vzniklou směsí zalijeme jahody. Uložíme do lednice alespoň na půl hodiny.

Šátečky s balkánským sýrem

Šátečky s balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 150 g balkánského sýra, 150 g jemného tvarohu, 3 vejce, 2 lžíce nasekané pažitky

Balkánský sýr, tvaroh a vaječné žloutky vymícháme do homogenní směsi. Nakonec zlehka vmícháme pažitku. Listové těsto vyválíme na tenčí plát a nakrájíme na čtverce. Každý čtverec potřeme náplní, přeložíme do trojúhelníku a okraje k sobě přitisk...

Dušený losos s brokolicí

Dušený losos s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 350 g brokolice, 100 ml sladké smetany

Lososa nakrájíme na malé kousky, zakapeme citrónovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Poté ho vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Trochu osolíme a necháme asi 20 minut dusit. Mezitím důkladně omyjeme brokolici a rozebereme ji na co nejmen...

Guláš od sousedky

Guláš od sousedky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 pórek, 1 lžíce gulášového koření, 2 lžíce celozrné mouky, 1 lžíce petržele, špetka soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 1,5 l vody

V hrnci rozpálíme olej a opékáme na něm mleté maso, aby takříkajíc chytilo barvu. Hodně mícháme, aby se nám rozdělilo na co nejmenší kousky. Přidáme pórek a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a necháme asi 15 minut vařit. Poté zahu...

Lučinová pomazánka s kiwi

Lučinová pomazánka s kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Lučiny, 20 ml mléka, 1 kiwi, svazek jarní cibulky, špetka soli

Kiwi oloupeme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Cibulku překrojíme napůl a krájíme na co nejtenčí půlkolečka. Lučinu a mléko dobře zamícháme a přidáme kiwi a cibulku. Podle chuti dosolíme a mažeme na chleba.

Banánový jogurt s javorovým sirupem

Banánový jogurt s javorovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml bílého jogurtu, 2 přezrálé banány, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 20 ml mléka

Banány oloupeme a v misce důkladně rozmačkáme vidličkou. Nemixujeme! Třtinový cukr rozpustíme v mléce a smícháme s javorovým sirupem. Banány, bílý jogurt a oslazené mléko navzájem důkladně promícháme a nalijeme do připravených mističek, které ulož...

Svěží jednohubky

Svěží jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 svazky větších ředkviček, 1 balení Mozzarelly, 1 okurka, 2 lžíce bylinkové hořčice

Ředkvičky dobře omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Vyrovnáme na talíř a zlehka pomažeme bylinkovou hořčicí. Mozzarellu a okurku nakrájíme na kousky o velikosti koleček ředkviček. Jednohubky vytváříme tak, že na hořčicí namazané jednohubk...

Míchaná sýrová omáčka

Míchaná sýrová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml šlehačky, 50 g Eidamu (Edamu), 60 g taveného sýra, 1 lžíce petržele

Šlehačku vlijeme do hrnce a zahřejeme. Přidáme oba sýry a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec vsypeme nasekanou zelenou petrželku a ještě chvíli povaříme. Servírujeme ihned, když vychladne, není už dobrá. Nejlepší je k těstovinám, ale můžeme...

Sváteční frappé

Sváteční frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml plnotučného mléka, 1 lžička rozpustné kávy, 1 lžička Granka, 1/2 banánu, 3 lžíce čokoládového jogurtu, 3 kostky ledu

Kávu rozmícháme v mléce a pak všechny ingredience vložíme do mixéru. Mixujeme dohladka. Necháme ještě chvíli vychladit a podáváme ve vysokých sklenicích.

Skořicový grog

Skořicový grog

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml rumu, 100 ml vody, 20 ml citronové šťávy, 2 lžičky cukru krupice, 2 hřebíčky, 1 skořice čínská

Koření a cukr zalijeme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Poté přecedíme a smícháme s rumem a citronovou šťávou. Nalijeme do sklenice a podáváme.

Banánový krém s likérem

Banánový krém s likérem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zralých banánů, 500 ml smetany, 150 g cukru moučky, 2 lžíce vanilkového cukru, 50 ml likéru curacao

6 banánov ošúpeme a pretrieme cez sito. Cukor s vanilkou a curacaom dobre vymiešame, zľahka vmiešame do ušľahanej smotany, z ktorej tretinu necháme na ozdobenie, ostatnú zmiešame s pretretými banánmi. Plníme do pohárov alebo misiek, ozdobíme z...

Kanadský mandlový nápoj

Kanadský mandlový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku oloupaných mandlí, 1 l jemně perlivé vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce javorového sirupu

Oloupané mandle vložíme společně s vodou do mixéru a mixujeme na plný výkon asi 5 minut. Vzniklou tekutinu přecedíme, důkladně v ní rozmícháme hnědý cukr a javorový sirup a rozléváme do sklenic.

Mražené víno

Mražené víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml jablkového džusu, 400 ml bílého vína, 40 ml peprmintového likéru, 2 citróny, 80 g cukru moučky

Z citrónů vymačkáme šťávu a tu společně s jablkovým džusem, bílým vínem a peprmintovým likérem důkladně promícháme. Nakonec v tekutině rozpustíme cukr. Vše nalijeme do nízké umělohmotné vaničky a necháme zmrazit. To trvá asi 5-6 hodin. Na s...

Banánové suflé - Nákyp

Banánové suflé - Nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 120 g cukru moučky, 1 lžíce vanilkového cukru , 1 lžička škrobové moučky, 20 ml rumu, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce meruňkového džemu, 2 banány, 1 lžíce másla na vymazani pekače, kapka octa, špetka soli

Počas šľahania bielkov pridáme k ním štipku soli, kvapku octu a po lyžičkách pridávame cukor, vanilkový cukor a rum. Olúpané banány rozpolíme po dĺžke a namočíme do citrónovej šťavy. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Naplním...

Brusinková rýže s krůtím masem

Brusinková rýže s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rýže basmati, 20 ml olivového oleje, 250 g krůtího stehenního řízku, 1 lžička kari koření, 2 lžíce brusinek

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme kari koření a suchou rýži, chvíli restujeme a poté zalijeme horkou vodou a necháme dusit doměkka. Do hotového pokrmu zamícháme brusinky a podáváme.

Citrusový koktejl

Citrusový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 1 citróny, 2 limetky, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml vody, 1 svazek máty peprné

Vodu s cukrem a lístky máty svaříme a necháme vychladnout. Mezitím vymačkáme citrusové ovoce a získanou šťávu smícháme s mátovou vodou. Dáme vychladit a poté rozlijeme do sklenic.

Mátové frappé

Mátové frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kávy, 200 ml horké vody, 100 ml pomerančového likéru, 1 lžíce máty peprné

Kávu zalijeme horkou vodou (asi 90 °C) a necháme vychladnout. Přecedíme a nalijeme do mixéru. Přidáme pomerančový likér a nasekané lístky máty. Mixujeme dohladka. Podáváme ve vysoké sklenici s brčkem.

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 4 lžíce vody, 1/4 lžičky másla, 1 lžička pomerančové šťávy

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená. Dusíme doměkka - trvá to asi 10 minut. Poté přidáme máslo a pomerančovou šťávu a najemno rozmixujeme.

Studentská polévka

Studentská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička kmínu, špetka soli, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, špetka pepře, 1 sáček mražené zeleninové směsi

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V rendlíku rozpálíme máslo a cibuli na něm orestujeme, přidáme mraženou zeleninu a restujeme tak dlouho, dokud nepovolí. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme koření a zalijem...

Banány zapékané se šunkou

Banány zapékané se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pražské šunky, 2 lžičky Dijonské hořčice, 5 banánů, 1 lžíce másla, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 rajčata, 2 lžičky petrželové natě, 1 citrón

Plátky šunky potrieme jemne dijonskou horčicou a zabalíme do nich olúpané banány. Na panvici s rozpusteným maslom ich opečieme zo všetkých strán. Preložíme na vyhriatu misu, každý kúsok v strede polejeme kečupom, posypeme parmezánom a obložíme ...

Zapékaný plněný sendvič

Zapékaný plněný sendvič

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší veka, 200 ml mléka, 250 g hovězího podušeného masa, 250 g vepřového podušeného masa, troška mletého pepře, 1 lžička mleté papriky , 2 lžíce posekané pažitky, 1 lžička majoránky, 2 lžice nadrobno pokrájené cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 50 g másla, sůl podle potřeby

Sendvič rozkrájame na štyri rovnaké časti. Striedku z nich vydlabeme a zalejeme mliekom. Mäso zomelieme a posolíme, pridáme papriku, korenie, pažítku, majorán, cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky, navlhčenú striedku zo sendviča a rozotretý cesnak...

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 250 ml bílého vína, 300 g hříbků (nebo lišek či směs lesních hub), hrst špenátových listů, 1 velká cibule, sůl, pepř bílý, pepř bílý, špetka kmínu, olivový olej, vývar

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme...

Malované kuře

Malované kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 3 barevné papriky , 1 větší cibule, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 1 lžička tmavé sojové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, kořenící směs Domácí sekaná Rossk

Kuře nakrájíme na nudličky a okořeníme (solit nemusíme, sůl je již obsažena ve směsi koření a další slanost přidá sojová omáčka), papriky nakrájíme na proužky (jsou-li větší, stačí i po půlce od každé barvy), cibuli na půlkolečka nebo naťovou cibu...

stránka: