Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 133

Zajíc na smetaně a víně

Zajíc na smetaně a víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g stehen a hřbetu z králíka, 150 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 200 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, troška pepře, 1 bobkový list, troška tymiánu , 100 ml bílého vína, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Zadnú časť odležaného a očisteného zajaca prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, na oleji opražíme pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme zajaca, soľ, mleté korenie a bobkový list. Za podlievania vodou upečieme v rúre. Mäkké mäso ...

Ananasový salát s kukuřicí a sýrem

Ananasový salát s kukuřicí a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva ananasu, 250 g tvrdého sýra, 1 menší konzerva kukuřice, 150 g bílého jogurtu, 1/2 sklenky majonézy

Okapaný ananas i tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky, přidáme kukuřici, můžeme přidat i nakrájenou šunku a promícháme. Zalijeme jogurtem smíchaným s majonézou a důkladně vymícháme. Na půl hodiny odložíme do chladničky.

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 1 hrneček kukuřice, 3 papriky (kapie), 1 cibule

Rýži propereme nejdřív v teplé a poté ve studené vodě. Nakrájíme si cibulku nadrobno, osmahneme jí dozlatova a přidáme koření dle chuti (červenou papriku, kari, majoránku, koření na špagety....), krátce orestujeme a přidáme rýži. Lehce osmahneme a...

Camembert v županu

Camembert v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 70 g másla, 1 vejce, 8 plátků bagety

Sýr nakrájíme na plátky, které nejprve obalíme v mouce, pak ve vejci, nakonec v mandlích. Na 40 g másla krátce osmahneme. Plátky bagety potřeme máslem, obložíme salátem a opečeným sýrem. Podáváme se zeleninou.

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 125 g másla, 1 balení zakysané smetany, 2/3 šálku cukru krupice, 1/2 šálku mléka, 2 lžíce rumu, 2 šálky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 šálek sušených brusinek, 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce hnědého cukru, lžička skořice, 2 lžičky kakaa, 4 lžíce pomerančové šťávy, 1/2 šálku cukru moučka, 2 lžičky horké vody

V míse krátce prošleháme vejce, změklé máslo, 2/3 šálku cukru a zakysanou smetanu. Přidáme střídavě mléko, mouku s kypřícím práškem, špetku soli, rum, pomerančovou kůru a nakonec přimícháme brusinky. Polovinu těsta rovnoměrně rozdělíme do tukem ...

Kuře Tamara

Kuře Tamara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 2 cibule, 80 g mrkve, 100 g kedlubny, 100 g pórku, 200 g loupaných vlašských ořechů, 120 g másla, 4 žloutky, 50 ml octa, troška tymiánu , 1 bobkový list, 4 hřebíčky, 2 stroužky česneku, troška skořice, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Celé očistené a umyté kurča vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme pokrájanú zeleninu, soľ a ostatné korenie a varíme na prudkom ohni. Po 30 minútach varu kurča vyberieme. Keď vychladne, dáme ho na polovicu masla zapiecť do rúry asi ...

Zámecká svíčková  s omeletou

Zámecká svíčková s omeletou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 4 vejce, 100 g šunky, 80 ml olivového oleje, 200 g mrkve, 150 g sterilizovaneho hrašku, 1 lžička cukru, 1/2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, 1 konzerva brusinek, sůl podle potřeby

Ku sterilizovanému hrášku v pôvodnom náleve pridáme štipku cukru, lyžičku oleja a povaríme. Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Podľa chuti prisolíme. Plátky sviečkovice po okrajoch narežeme, naklepeme, posolíme a okoreníme. Rýchlo ...

Bramborová kaše alá Hanychová

Bramborová kaše alá Hanychová

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 5 lžic másla, 2 kg brambor, 6 kořenů mrkve, 1 lžíce soli, 1 česnek , 220 ml smetany

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme mrkev, osolíme a vaříme. Pak rozdrtíme na kaši s mlékem a máslem, přidáme smetanu a česnek.

Plněná rajčata v mletém mase

Plněná rajčata v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 rajčat, 100 g rozdrobené Nivy, 2 kousky taveného sýra, 500 g mletého masa, sůl, špetka oregana, špetka majoránky, špetka muškátového květu, špetka kari koření, špetka zázvoru, 2 hrsti strouhanky, 1 vejce, troška nasekané petrželky, strouhaný sýr na posypání

Rajčatům odkrojíme spodek a vyndáme zrníčka s dužinou. 15 dkg mletého smícháme s nivou, smetanovými sýry, kari, zázvorem, a přidáme vyndané vnitřky z rajčat. Naplníme touto směsí rajčata. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, majoránkou, ore...

Plněné papriky květákem a sýrem

Plněné papriky květákem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší květák, 100 g strouhaného sýra, 100 g rozdrobené Nivy, 100 g šunky nebo anglické slaniny, 4-6 ks paprik , olej na pečení, voda na podlití, špetka soli, špetka pepře, špetka bazalky, špetka muškátového květu, 1 cibule

Květák očistíme, rozdělíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka, slijeme vodu a květák rozšťoucháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Cibuli na trošce oleje osmažíme do sklovata, přisypeme šunku a orestu...

Kapr na houbách a rajčatech

Kapr na houbách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2-3 hrsti hub, 2 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce červeného vína

Porce kapra osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na směsi másla a oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové kousky vyndáme a uchováme v teple. Do zbylého oleje po kaprovi vhodíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nakrájené houby, najemno...

Zapékané palačinky se žampióny

Zapékané palačinky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých žampionů, 80 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 150 g strouhaného Ementálu, 1 lžíce zelené petrželove natě, sůl podle potřeby, 8 palačinek z posoleného těsta

Palacinky dáme do teplej rúry. Očistené šampiňóny umyjeme, posekáme a dusíme na masle do mäkka asi 10-15 minút. Posypeme múkou, časťou syra, pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a solou a zalejeme smotanou. Touto plnkou natrieme každú palacinku,...

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g husích škvarků, 200 g hub naložených v octě, 1 cibule, 1 paprika, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Oškvarky, oplachnuté huby, cibuľu a očistenú zelenú papriku zomelieme, pridáme mleté čierne korenie a dobre vymiešame.

Houbová majonéza se šunkou

Houbová majonéza se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub naložených v octě, 150 g šunky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 1 menší uvařený brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vajcia rozšľaháme s uvareným ošupaným zemiakom, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, olejom a so soľou. Pridáme posekané huby, šunku, uhorku a cibuľu, všetko dobre rozmiešame a necháme aspoň 8 hodín odležať v chlade.

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 2 vejce, provensálské koření, Solamyl, 1 balení taveného sýra, hrneček mléka, 2 lžíce smetany ke šlehání

Nejlépe den předem si naložíme maso. Dáme do misky 2 vajíčka, cca 1 lžíci solamylu a 1 lžičku provensálského koření. Do této směsi vložíme nakrájené na malé kousky kuřecí maso. Vložíme do ledničky. Další den si připravíme sýr, mléko(dodáváme podle...

Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 2 vejce, 2 cibule, 2,5 dcl mléka, 5 lžic másla, špetka soli, 250 ml kysané smetany

Do uvařených a rozmačkaných brambor přidáme ještě za tepla horké mléko, vejce, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla a vše důkladně promícháme. Do máslem vymazané pánve rozetřeme polovinu bramborové kaše, pak dáme vrstvu na másle zpěněné cibule a přikry...

Bramborový tatarský biftek

Bramborový tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce kečupu, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 plátky topinek

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, poté je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, worcester, kečup, vejce a olej, osolíme a opepříme a důkladně utřeme. Podáváme na topinkách.

Bramborové nudle

Bramborové nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, špetka soli, hrneček sádla

Vařené studené brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Pak těsto nakrájíme na malé kousky a vytvoříme malé dlouhé nudle. Ty pak smažíme v horkém sádle dozlatova.

Bramborová roláda s houbami

Bramborová roláda s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 300 g hub, 2 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku sádla, 1 hrst škvarků

Běžným způsobem připravené těsto na vále rozválíme. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné a rozkrájené houby a podusíme. Po změknutí odstavíme, do prochladlého přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Rozvrstvíme na bramborové těsto, p...

Bramborový závin

Bramborový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 200 g pečeného nebo vařeného masa, 1 cibule, 70 g slaniny, 1 lžíce tuku, 1/2 hrnečky strouhanky, špetka soli

Bramborové těsto připravíme podle návodu a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme náplň- maso pokrájíme a smícháme s cibulkou, kterou jsme nakrájenou usmažili spolu s nakrájenou slaninou na tuku. Spojíme strouhankou. Náplní potřeme těsto, k...

Játra na rožni na zurišský způsob

Játra na rožni na zurišský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 150 g slaniny nakrájené na hrubši plátky, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 hlavičky žampionů, 2 rajčata, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby

Pečeň (játra) pokrájame na malé tenké plátky. Na podobné plátky pokrájame aj slaninu a očistenú cibuľu. Pečeň posypeme sladkou paprikou, opekame na rozohriatom oleji z oboch strán asi po 3 minuty, vyberieme a odložime. Slaninu opražíme, cibuľu zap...

Hnízdečka s rybím filé

Hnízdečka s rybím filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, 2 silnější bagety, šálek mléka, 1 jarní cibulka, 2 snítky čerstvého oregana, troška pažitky, sůl, pepř, 1 balení tatarské omáčky, 2 hrsti strouhaného sýra, lžíce olivového oleje

Rybí filé a cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, vmícháme nasekané bylinky a promícháme. Bagety nakrájíme na silnější špalíky, každý kousek krátce namočíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Do každéh...

Řezy z bramborové kaše

Řezy z bramborové kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 140 g hladké mouky, 1 balení strouhaných ořechů, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přilévejte olej a teplé mléko. Přidejte vanilku, 200 g balení strouhaných ořechů, studenou bramborovou kaši. Potom vmícháme mouku s práškem, nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ...

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažení

V misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo nastrouhaná jablka. Na oleji pečeme lívanečky.

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

stránka: