Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 4

Pepřový dip

Pepřový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého jogurtu, 100 g zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička barevného pepře, 1 lžička mleté papriky

V misce smícháme jogurt, smetanu, sůl, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Posypeme paprikou a dáme do lednice vychladit.

Borůvkový koláč s krémovým sýrem

Borůvkový koláč s krémovým sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g Bebe sušenek, 100 g másla, 500 g jemného tvarohu, 250 g krémového sýru, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g cukru moučka, 500 g borůvek

Sušenky rozdrtíme na prášek, zalijeme je máslem a tuto směs natlačíme na dno koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Z těsta uděláme i 2 cm vysoké okraje. Pečeme 10 minut na 170 °C. Tvaroh vyšleháme s cukrem a s krémovým sýrem, pot...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Bamberské rohlíčky

Bamberské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 500 ml plnotučného mléka, 20 g droždí (kvasnice), 20 g cukru krystal, 500 g másla

Z mouky, mléka, droždí, soli a cukru vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté ho na 3 hodiny zchladíme v lednici. Máslo si rozválíme, i těsto si rozválíme a placku másla zabalíme do placky těsta. Vyvalíme a přeložíme na třetiny. Nech...

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 4 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks chilli papričky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 200 g lesního ovoce

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek. Přidáme lesní ovoce, med i zázvor. Nakonec přidáme i rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku a bylinky...

Kulatý koláč na plechu

Kulatý koláč na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 50 g mandlí, 250 ml plnotučného mléka, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krystalu, 60 g hrubé mouky, 25 g Hery, 1 balení vanilkového cukru, 3 ks vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Změklé máslo utřeme s cukrem krupice do pěny. Přidáme i vanilkový cukr a poté postupně zašleháváme vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do vymazané koláčové formy. Na těsto nasype...

Džem s černých třešní s amaretem

Džem s černých třešní s amaretem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 500 g třtinového cukru, 40 ml amareta, 1 ks citrónu, 10 g pektinu

Třešně vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s cukrem a necháme aspoň 4 hodiny odležet (klidně přes noc), aby pustily šťávu. Poté přidáme amareto, citrónovou šťávu a pektin a vaříme asi 25 minut. Směsí naplníme asi 4 sklenice, které je...

Panini s pestem a parmskou šunkou

Panini s pestem a parmskou šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks bagety, 4 ks papriky (kapie), 7 g soli, 7 g pepře, 200 g parmské šunky, 100 g rukoly, 100 ml olivového oleje, 50 g parmezánu, 20 g slunečnicového semínka, 1 stroužek česneku

Nejprve si připravíme rukolové pesto: rukolu rozmixujeme s olivovým olejem a utřeným česnekem a slunečnicí. Osolíme a opepříme podle chuti, vmícháme strouhaný parmezán. Bagetu rozpůlíme, potřeme pestem, naplníme parmskou šunkou a na kousky nakrá...

Plněná rajčata na pekáčku

Plněná rajčata na pekáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rajčat, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1-2 ks vejce, 100 g rýže natural (celozrnná), 100 g anglické slaniny, 80 g eidamu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčatům odřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Osmahneme dozlatova. Olivový olej promícháme s uvařenou rýží a strouhaným eidamem. ...

Omeleta se sýrem, pečenou paprikou a cuketou

Omeleta se sýrem, pečenou paprikou a cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks papriky (kapie), 1 ks cukety, 6 ks vejce, 6 lžíc polohrubé mouky, 100 g balkánského sýru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Vejce vyšleháme s polohrubou moukou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem. Plech vyložíme pečícím papírem, zakapeme olejem a nalijeme na něj vaječnou směs. Pečeme 8 minut na 180 °C. Papriku pečeme 15 minut na 180 °C, poté necháme zapařit v sáčku...

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Polévka z melounu a manga

Polévka z melounu a manga

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks žlutého melounu, 1 ks manga, 1/2 ks banánu, 1 lžíce včelího medu, 1-2 lžíce citronové šťávy

Meloun oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do mixéru s oloupaným a nakrájeným banánem, medem a citronovou šťávou. Zralé mango oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka.

Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g špenátu, 100 g sýru ricotta, 50 g másla, 3 ks žloutků, 1 ks vejce, 4 ks mořského ďasu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Podle potřeby ho necháme vychladit. Těsto rozválíme na dva pláty. Ricottu smícháme se spařeným nasekaným špenátem, solí a pepřem...

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g krůtích prs, 110 ml olivového oleje, 70 g parmezánu, 1,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 1 hrst brusinek, 1 svazek bazalky, 1 hrst vlašských ořechů, 1/2 hrnku kešu ořechů

Připravíme si pesto – ořechy nasekáme nahrubo, dáme do mixéru, přidáme bazalkové listy, sůl a 100 ml olivového oleje. Vše rozmixujeme. Poté přidáme strouhaný parmezán. Krůtí prsa nakrájíme na plát, osolíme a opepříme. Dvě třetiny masa potřeme př...

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 100 ks hub, 500 g zakysané smetany, 4 ks kuřecích prs, 1 ks cukety, 2 ks papriky (kapie), 4 stroužky česneku, 4 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g oregana, 4 lžíce olivového oleje

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, houby, papriku, utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Chvíli restujeme. Kuřecí maso se zeleni...

Lečo s fazolemi a klobáskami

Lečo s fazolemi a klobáskami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks rajčat, 8 ks paprik (kapie), 1 ks cibule, 1 konzerva fazolí v tomatě , 2 ks klobásy, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička majoránky

Cibuli nakrájíme najemno, klobásu, rajčata a papriku na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme klobásku a po chvíli i rajčata s paprikou. Dusíme 10 minut. Poté přidáme klobásy, majoránku, sůl a pepř a už jen prohřejeme.

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks tortill, 1 ks brokolice, 1 ks avokáda, 1 ks chilli papričky, 1 ks limety, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 200 g hrášku, 200 g kukuřice, 100 ml bílého jogurtu, 100 g majonézy

Tortilly pomažeme trochou olivového oleje. Rozdělíme na ně hrášek, kukuřici a krátce povařenou brokolici nakrájenou na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným čedarem. Přeložíme napůl. Pečeme 5 minut na 200 °C. Mezitím si připravíme dip: ...

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 ks sardinek, 4 ks bagety, 1 ks římského salátu, 4 plátky parmské šunky

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Touto pastou potřeme spodní část přepůlených baget. Přidáme plátek šunky a salát, přiklopíme horní částí baget a ...

Cukrové piškoty

Cukrové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 50 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 1 lžíce bramborového škrobu, 3 lžíce cukru moučka

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr krupice a postupně i žloutky. Mouku smícháme se škrobem a vmícháme ji do žloutkové směsi. Těsto dáme do cukrářského sáčku a tvoříme piškoty – buď kulaté, nebo podlouhlé, podle chuti. Poprášíme ho moučkový...

Křehký koláč s čokoládou

Křehký koláč s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 200 g hořké čokolády, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 50 g másla, 150 g lesního ovoce

Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 mi...

Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks banánu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička skořicového cukru, 4 lžíce zmrzliny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce máty peprné

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a grilujeme další minutu. Podáváme posypané skořicovým cukrem, s kopečkem zmrzliny a ušlehanou smetanou. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Salát z pečených paprik a fazolí

Salát z pečených paprik a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks papriky (kapie), 1 ks citrónu, 7 g soli, 7 g pepře, 100 ml olivového oleje, 200 g fazolí, 1 hrst máty peprné, 2 hrsti petrželové natě

Papriky přepůlíme a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Poté je dáme do sáčku zapařit. Mezitím slijeme a propláchneme fazole, smícháme je s citrónovou šťávou, olivovým oleje, nasekanou mátou a petrželkou. Papriky oloupeme, nakrájíme na nudličky a p...

Meruňkový džem s mandlemi

Meruňkový džem s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 750 g cukru krystal, 2 ks citrónu, 1 hrst mandlí

Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s polovinou cukru a šťávou z jednoho citrónu. Necháme 2 hodiny uležet, aby meruňky pustily šťávu. Poté meruňky dusíme do měkka – v průběhu přidáme šťávu z druhého citrónu a zbytek cukru. N...

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 300 ml plnotučného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička vanilkové esence, 4 ks žloutků

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout. Mezitím si...

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehen, 4 ks housky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce omáčky chipotle, 4 lžíce mungo výhonků

Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme je směsí z oleje a grilovacího koření. Po třiceti minutách marinování dáme kuřecí maso na gril a grilujeme 30 minut pod poklicí z jedné strany a 30 minut také pod poklicí z druhé strany. Občas potíráme grilov...

stránka: