Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 42

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 housek, 18 vajec + 4 uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželky, 3/4 lžičky Sody bikarbóny, 3 domácí klobásy, 150 g slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Klobásu uvaríme domäkka a nakrájame na kolieska. Žemle namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť, slaninu nakrájame na malé kocky. Vajcia rozbijeme, v miske rozšľaháme a pridáme k riadne vyžmýkaným žemliam. Pridáme nakrájanú klobásu, slaninu, ...

Čokoládový dezertík

Čokoládový dezertík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru moučky, 25 g kakaa, 150 g tmavé čokolády

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem. Přimícháme kakao a čokoládu a opatrně přimícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymazané dortové formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 35 minut. Necháme vychladnout a při ...

Maso s těstovinami na kari

Maso s těstovinami na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžíce kari koření, špetka soli, 250 g malých těstovin, 100 g Eidamu (Edam), 30 ml kravského mléka, 2 vejce

Těstoviny uvaříme a scedíme. Mleté maso smíchéme s kari, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ho smícháme s uvařenými těstovinami a naskládáme do zapékací misky. Posypeme sýrem a polijeme mlékem, rozšlehaným s vajíčky. Zapečeme.

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250-500 g hovězího zadního, asi 5 mrkví, 2-3 petržele, kousek bulvového celeru, 1 cibule, 500 ml mléka, 3-5 lžic hladké mouky, 1 sklenka sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 2-4 bobkové listy

Maso rozdělíme na tři stejné díly a spolu s kořenovou zeleninou vaříme doměkka, po uvaření vše scedíme. Do části vývaru přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše pořádně rozmixujeme, poté zahustíme záklechtkou, udělanou z mléka a z hl...

Kuře na řecký způsob

Kuře na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička Vegety, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička kari koření, 2 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 2 mrkve, 3 stroužky česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 jablko, 200 g strouhaného sýra, špetka pepře

Brambory, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Pokapeme olejem, smícháme s nasekaným česnekem, grilovacím kořením, vegetou a hořčicí. Necháme asi hodinu marinovat. Maso umyjeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, karí ko...

Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg másla, 10 dkg zelených paprik, 2 rajčata, 1 cibule, 2 karotky, 1 vejce natvrdo, 1 lžička hořčice, mletý pepř, sůl

Máslo vyšleháme do pěny, přidáme nadrobno krájenou papriku, rajčata a cibuli, nastrouhanou karotku a vejce natvrdo, hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

Špenátové mufinky

Špenátové mufinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 8 lžic mléka, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, 250 g listového špenátu, máslo na vymazání formiček

Vypraný špenát spaříme horkou vodou. Vejce rozmícháme s mlékem, solí, pepřem a utřeným česnekem. Vmícháme pokrájený špenát. Mufinkové formičky vyložíme papírovými košíčky vytřené máslem a naplníme připravenou směsí. Zvolna upečeme.

Křehká bábovka

Křehká bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

13 dkg Hery, 10 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 10 dkg pískového cukru, 5 žloutků, 1 vejce, 40 dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový pudink, 1 prášek do pečiva, 5 bílků vyšlehaných do sněhu, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Heru ušleháme s cukry s vejcem a žloutky do husté pěny. Přidáme polovinu mouky smíchanou s vanilkovým pudinkem, rozkvedlanou šlehačkou a dobře promícháme. Nakonec vmícháme zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva a po částech přidáme pevně ušleh...

Koprová pomazánka

Koprová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg Lučiny, 5 dkg smetany, 1 lžíce kopru, sůl

Lučinu vyšleháme se smetanou, solí a jemně nasekaným koprem.

Trempská pomazánka

Trempská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg majonézy, 10 dkg Lučiny, 20 dkg měkkého salámu, 25 dkg sterilované zeleniny Moravanka, 2 vejce natvrdo, 1 lžíce hořčice, pepř, sůl

V míse rozetřeme majolku s lučinou, přidáme měkký salám se sterilizovanou zeleninou, nastrouhaná vařená vejce, hořčici, pepř, sůl a promícháme.

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, 600 g brambor, 200 g papriky, 200 g rajčat, 300 g jablek, 50 ml slunečnicového oleje, 300 ml smetany, 2 vejce, sůl

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Vložíme je do vymaštěného pekáčku a na ně klademe na plátky pokrájené filé, zeleninu, jablka, osolíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce a dáme zapéct.

Kedlubnová omáčka pro vegetariány

Kedlubnová omáčka pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 větší kedluben, 1 kostka zeleninového bujónu, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 tuku (omastku), sůl

Do vody dáme pokrájenou kedlubnu na plátky a vaříme - podlévat do 1 litru v kastrolu. Čím čerstvější a mladší kedlubna, tím kratší doba vaření. Zhruba po 15 minutách vhodíme zeleninový bujón a pepř a znovu povaříme asi 10 minut. Z tuku a mouky udě...

Sladkokyselá okurková omáčka

Sladkokyselá okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaných okurek, 1 l vody, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce omastku, špetka cukru, špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu

Do vody dáme povařit okurky pokrájené na kolečka - asi 15 minut - vhodíme nové koření, pepř a bujon. Uděláme z omastku a mouky jíšku a zahustíme. Po dalších zhruba 10 minutách podle potřeby dosolíme a dosladíme.

Párkovo - papriková omáčka

Párkovo - papriková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g tuku, 1 malá cibule, 2 libové párky nebo točený, 1 lžička sladké mleté papriky, 0,5 hrnku mléka, 3-4 lžíce hladké mouky, sůl

Na tuku opražíme na drobno pokrájenou cibulku a na kolečka uzeninu. Zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme 1/2 litrem horké vody. V mléce rozkvedláme hl. mouku, nalijeme do kastrolku, osolíme a povaříme za občasného míchání asi 10 minut. Podává...

Mletý řízek na smetaně

Mletý řízek na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 rohlík, 1 šálek mléka, 1 vejce, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžíce Solamylu, 1 šálek hladké mouky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 bobkové listy, 2 lžičky tymiánu , 150 ml sladké smetany, 1/2 papriky

Rohlík rozkrájíme a namočíme do mléka. Maso dáme do misky, přidáme rozmočený rohlík, vejce, sůl, pepř, lžičku česneku a asi lžíci Solamylu. Vše dobře promícháme, utvoříme menší placičky a obalíme je v hladké mouce. Na oleji řízečky opečeme dozlato...

Špekové knedlíky s česnekem

Špekové knedlíky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 housek, 8 nasekaných česnekových stvolů, 200 g anglické slaniny, 4 vejce, 1/4 l mléka, 200 g hrubé mouky, sůl

Drobně nakrájenou slaninu zpěníme, přidáme na kostičky nakrájené žemle, osmahneme a dáme do mísy. Přelijeme osolenými vejci rozšlehanými s mlékem a necháme chvíli vsáknout. Promícháme s moukou a česnekovými stvoly, prohněteme a necháme 10 minut st...

Červená řepa k masu

Červená řepa k masu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g červené řepy, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 100 g rozinek, citronová šťáva, špetka soli

Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo na plátky, jak se nám více hodí. Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji do sklovita, přidáme spařené rozinky a červenou řepu, chvíli podusíme a zakapeme citronovou šťavou. Dle chuti můžeme přisolit...

Dušená jablka s mletým masem

Dušená jablka s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g cibule, 500 g sladkých jablek, 1 lžička majoránky, 500 g hovězího mletého masa, 200 g strouhaného sýra, 200 g cherry rajčátek, sůl, pepř, olej

Cibuli nakrájíme na kolečka. Omytá jablka neloupeme, jen bez jádřinců nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a cibulové kroužky na něm dozlatova opečeme. Přidáme mleté maso a opečeme ho. Osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. K masu přidám...

Jessy koláč

Jessy koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 1 Hera, 40 dkg cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 3 dkg kakaa, 1 lžička mléka (do těsta), 1 sklenka mléka (do náplně), 2 tvarohy, 2 vejce, 1 pudinkový prášek

Heru smícháme s 20 dkg cukru krupice (zbytek půjde do náplně), přidáme mouku, kypřící prášek, lžíci mléka, žloutek a kakao (stačí 2 kávove lžičky) a vše dobře promícháme. Pro lepší zpracování těsta doporučuji si pomoct rukama :-) Po zpracování vlo...

Ovocný koláč z kefíru

Ovocný koláč z kefíru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 250 ml kefíru, 300 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 300 g ovoce (meruňky, hrušky, jablka, třešně,...), 2 vejce, 1 prášek do pečiva

Kefír nalijeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou Heru a mouku s práškem do pečiva. Přidáme 2 celá vejce a vypracujeme řídké těsto. Plech s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Na takto připravený plech nalijeme těsto. Povrch uhladí...

Klobásy zapečené v kynutém těstě

Klobásy zapečené v kynutém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, sůl, 2 žloutky, 80 g tuku nebo 2 lžíce oleje, 20-30 g droždí, 500-600 g ostravské nebo moravské klobásy, mléko

Připravíme si a vypracujeme slané kynuté těsto jako na buchty a necháme ho vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme asi 1 cm vysoké čtverečky, balíme do nich po jedné nožce klobásy, necháme ještě chvíli vykynout, potřeme tukem nebo vejcem a zvolna peč...

Hrníčková smetanová bublanina

Hrníčková smetanová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek smetany ke šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 30 ml rumu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, ovoce, máslo na vymazani plechu, mouka na vysypání plechu

Očištěné ovoce buď vypeckujeme (např. třešně), nebo nakrájíme na menší kousky (např. jahody) a dáme stranou. Ostatní suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (případně jen vyložíme pečícím papírem). Pak těsto poklademe ovocem a dá...

Sýroví ježci

Sýroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky nebo jiného měkkého salámu, 100 g ementalu nebo jiného tvrdého sýra, 1-2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 paprika (kapie), 1 cibule, sůl, 5-7 lžic strouhanky

Šunku, sýr, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme s hladkou moukou, rozšlehanými vejci, mlékem a strouhankou. Dle chuti osolíme a můžeme přidat i koření dle chuti. Tvarujeme kuličky a ve fritovacím hrnci jemně opečeme do zlatov...

stránka: