Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 68

Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 2 kuřecí prsa, 300 ml rajčatového protlaku, 8 stroužků česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, sůl, pepř, 2 lžičky oregana, 150 g eidamu (Edamu), 150 ml vody

Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě a scedíme. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule, přidáme na malé kousky nakrájené nebo rozemleté maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přídáme rajčatový protlak, vodu, rozetřený česnek, oregano,...

Rýžová kaše s kakaem a skořicí

Rýžová kaše s kakaem a skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dlouhozrné rýže, 1 l mléka, 3 lžičky mleté skořice, 3 lžičky kakao, 100 g cukru moučky, 50 g másla, 10 žloutků

Rýži uvaříme v osolené vodě a slijeme. Přidáme mléko a vaříme na mírném plameni, dokud rýže nezhoustne. Přidáme cukr a sejmeme z plamene. Poté přidáme nakrájené na kousky nakrájené máslo. Žloutky rozšleháme a vmícháme do rýžové směsi. Opět dáme na...

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic olivového oleje, 40 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 250 g odtučněného tvarohu, 200 g rýžové mouky, 500 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme mouku, cukr krupici, vejce a mléko. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Mezitím tvaroh ušleháme s cukrem moučkou. Odpočinuté těsto znovu promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a vlijeme 1 naběračku těsta, které ...

Zapečená brokolice se sýrem

Zapečená brokolice se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 1 vejce, 150 ml mléka, 150 g eidamu (Edamu), sůl

Brokolici očistíme, odřízneme hrubý košťál a rozřežeme na jednotlivé růžičky, které dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme 5 minut, dokud trochu nezměkne. Brokolici necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme mlékem, posypeme nastrouhan...

Tvarohová buchta od babičky

Tvarohová buchta od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladé mouky, 30 g droždí (kvasnic), špetka soli, 150 ml mléka, 550 g cukru moučky, 350 g másla, 1 vejce, 1 kg tučného tvarohu, 300 g cukru krupice, 1 balení rozinek, 500 g polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry

Z hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučky, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Mezitím smícháme tvaroh, cukr krupici, rozinky a vše důkladně promícháme. Z polohrubé mouky, 500 g cukru moučky a 250...

Vepřové pikantní nudličky

Vepřové pikantní nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého černého pepře, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička dijonské hořčice, hrst sušených čínských (může i obyčejných) hub, 2 stroužky česneku

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Vmícháme lisovaný česnek. Přidáme všechny 3 druhy omáček, podlijeme troškou vody, vsypeme hrst sušených hub a dusíme doměkka. Na závěr do...

Sýrové rizoto se šunkou

Sýrové rizoto se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, 1 cibule, 150 g smetanového sýru, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 200 g šunky, troška petrželové natě či pažitka, 600 ml drůbežího bujónu

Cibuli nasekáme velmi najemno, zpěníme na másle. Vsypeme rýži, šunku nakrájenou na nudličky, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme, dokud není rýže hotová. Mezi tím si na trošce másla rozpustíme smetanový sýr, můžeme si pomoci opět ...

Dušená játra se slaninou a žampiony

Dušená játra se slaninou a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 1 větší cibule, 150 g anglické slaniny, 150 g žampionů, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška drceného kmínu, 1-2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky

Cibuli nasekáme najemno, játra nakrájíme na nudličky. Očistíme žampiony, nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu si připravíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme slaninu a vyškvaříme. Vložíme maso, orestujeme. Přidáme žampiony, opepříme...

Dietní salát s bílkem

Dietní salát s bílkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 salátová okurka, 2 papriky, hlávka ledového salátu, 2 vejce, použijeme pouze bílek, kousek šunky pro nevegetariány

Rajčata nakrájíme na malé kousky, papriku a okurku na kostičky, salát natrháme. Z uvařených vajec oddělíme žloutek od bílku, bílek nasekáme a přidáme k salátu. Můžeme zamíchat i šunku nakrájenou na kostičky.

Trochu jiná vaječina

Trochu jiná vaječina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g dlouhozrné rýže, 6 vejcí, sůl, rajče na ozdobení, 2 lžíce olivového oleje

Rýži dáme vařit na 15 minut do vroucí osolené vody. Poté ji scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme uvařenou rýži. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce. Osolíme dle chuti a smažíme 3-5 minut. Ozdobíme nakrájeným rajčet...

Vafle

Vafle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 80 g cukru moučky, 500 ml mléka, 2 vejce, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla

Vejce utřeme s cukrem a rozpuštěným máslem. Přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a trochu soli. Vše důkladně promícháme a necháme chvilinku odstát. Těsto postupně lijeme do vaflovače a tvoříme vafle.

Bramborové knedlíčky s cibulkou a uzeninou

Bramborové knedlíčky s cibulkou a uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, 2 cibule, 2 kousky uzeniny, 2 lžíce rostlinného oleje

Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vroucí vody na 15-20 minut do měkka. Mezitím na oleji osmažime nakrájenou cibuli a uzeninu. Brambory slijeme a rozmačkáme. Přidáme mouku, vejce a sůl dle chuti. Vypracujeme vláčné těsto a tvořím...

Špenátová roláda s lehkou žampionovou omáčkou

Špenátová roláda s lehkou žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 250 g žampionů, 500 ml smetany, 100 ml vody, pepř, sůl, 500 g mletého špenátu, 3 vejce, 3 lžíce hrubé mouky

Z másla, hladké mouky, žampionů, smetany, vody, soli a pepře připravíme lehkou žampionovou omáčku (viz. související recepty). Ke špenátu přidáme žloutky, hrubou mouku, sůl a pepř dle chuti. Vše důkladně promícháme a opatrně ručně vmícháváme ušleha...

Penne s kuřecím masem

Penne s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin typu penne, 1/2 kg kuřecích prsou, 2 lžičky soli, 1/2 lžička mletého černého pepře, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 červené papriky, 4 listy listového salátu, 150 g parmazánu, 2 lžičky sojové omáčky, 1-2 lžičky směsi koření gyros

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky, vložíme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Dokořeníme gyros kořením, zakápneme sójovou omáčkou ...

Zapékané lilky s mrkví

Zapékané lilky s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilků, 500 g mrkve, 150 g parmazánu, 250 ml zakysané smetany, sůl, pepř

Lilky a mrkev nakrájíme na kolečka a dámme vařit do vroucí vody na 5 minut. Necháme okapat a 1/2 zeleninové směsi rozložíme do vymazané formy. Osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme 1/2 smetany a posypeme 1/2 nastrouhaným parmazánem. Postup ještě ...

Rajčata plněná drcenou pšenicí

Rajčata plněná drcenou pšenicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých rajčat, sůl, pepř, 250 g drcené pšenice, 1 červená paprika, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička kmínu, 2 lžíce citrónové šťávy, 50 ml vody, mozzarella na ozdobu, špenátové listy na ozdobu

Drcenou pšenici namočíme dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme rajčata k plnění tak, že uřízneme vršky a opatrně lžičkou vydlabeme dužinu, kterou posekáme na kousky. Uříznuté vršky zbavíme stopek a také nasekáme na kousky. Na oleji osmažíme d...

Tortellini s kuřecím masem

Tortellini s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuřecích prsíček, 50 g hub, 1 cibule, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu, 5 vejcí, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari koření, 450 g polohrubé mouky, 1 lžíce rostlinného oleje

Vykostěná kuřecí prsa dáme vařit na 10 minut do osolené vroucí vody. Mezitím si z mouky, oleje, 4 vajec, soli vypracujeme Italské těsto (viz. související recepty) a rozválíme. Kuřecí maso necháme vychladnout a společně s cibulí, parmazánem, houbam...

Houbová omáčka s kuřecím masem

Houbová omáčka s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 250 g kuřecích stehenních řízků, 2 stroužky česneku, 100 ml mléka, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 50 g žampionů, 2 lžíce husté smetany

Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozehřátý olej. Smažíme asi 10 minut, dokud se maso neprohřeje. Přidáme rozpůlené žampiony a smažíme další 2 minuty. Zalijeme mlékem, přidáme smetanu, rozetřený če...

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší lilky, 300 g mletého masa, 2 rajčata, 2 papriky, 150 ml rajčatového protlaku, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 g eidamu (Edamu)

Lilky oškrábeme, vydlabeme měkkou dutinu, omyjeme a osušíme. Připravíme si náplň z mletého masa: cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, vložíme maso, okořeníme, přidáme lisovaný česnek, worcester, papriku nakrájenou na kostičky a dusíme cca 15...

Špenátové noky se sýrem

Špenátové noky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 2 vejce, 500 g brambor, 200 g hladké mouky, sůl, 1 kulička pepře, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, kousek tvrdého sýra na posypání

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Ve vodě uvaříme špenát, dokud není dopstatečně měkký. Mezitím na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme osmaženou cibulku, s...

Noky s brynzou a špenátem

Noky s brynzou a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špenátových listů, 1 vejce, 1 kg brambor, 50 g másla, 300 g hladké mouky, sůl, 250 g brynzy

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Mezitím ve vodě uvaříme špenátové listy, dokud nejsou dostatečně měkké. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, vejce, mouku a vypracujeme vláčné t...

Špagety se sojovým masem a fetou

Špagety se sojovým masem a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 1 balení soja kousků, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička oregana, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 150 g fety, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské či plnotučné hořčice, 300 ml bylinkového nebo zeleninového bujónu, 1 lžíce olivového oleje, 2 rajčata

Sojový granulát připravíme dle návodu - namočíme jej v zeleninovém bujónu. Špagety také uvaříme klasicky v osolené vodě. Cibuli a česnek nasekáme najemno a dáme zpěnit na pánev. Přidáme rajčata nakrájená na osminky a rajský protlak. Okořeníme a ...

Rizotové smažené šišky

Rizotové smažené šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 rajčata, 1 sůl, 1 svazek pažitky, 150 g dlouhozrné rýže, 100 g eidamu

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 10-15 minut, dokud nezměkne. Mezitím nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájená rajčata a pažitku. Rýži scedíme a vmícháme do zeleniné směsi. Přidáme nastrouhaný sýr...

Kokosový rýžový nákyp

Kokosový rýžový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krátkozrná rýže, 1 l mléka, 2 lžíce cukru moučky, 100 g másla, 100 g strouhaného kokosu

Mléko s rýží uvedeme do varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud rýže nezměkne. Přidáme máslo, cukr, kokos a necháme projít varem. Rýžovou směs vlijeme do formy, nebo do více malých forem, které jsme před tím vypláchli studenou vodou a dáme...

Zapékaná brokolice s brambory

Zapékaná brokolice s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 2 lžíce olivového oleje, 50 ml mléka, 300 g tvrdého sýru, 1 lžička sučené majoránky, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 1 brokolice, pepř, sůl

Brambory oloupeme a vaříme v osolené vroucí vodě 15 minut, dokud se neprovaří. Mezitím brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit také do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Br...

stránka: