Květákové či kapustové karbanátky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1820
kalorií
2.0g
cukrů
58.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky kapustové, kapustu nasekáme a dusíme také doměkka.
Cibuli nasekáme najemno a necháme zesklovatět na másle. Do mísy dáme zeleninu (květák či kapustu), rozmačkáme vidličkou, přidáme cibulku, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový květ, kmín, vejce, mouku a mléko. Zpracujeme hmotu, necháme chvilku stát. Tvoříme malé karbenátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
Tip k receptu
Pro nejmladší děti se vyhněte cibuli, česneku a jakémukoli koření a karbenátky pečte v předehřáté troubě. Nesmažte je!
Zuzana Mellenová10. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.