Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Květákové či kapustové karbanátky

Květákové či kapustové karbanátky

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 40min
Nutriční hodnoty
1820 kalorií 2.0g cukrů 58.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky kapustové, kapustu nasekáme a dusíme také doměkka.
Cibuli nasekáme najemno a necháme zesklovatět na másle. Do mísy dáme zeleninu (květák či kapustu), rozmačkáme vidličkou, přidáme cibulku, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový květ, kmín, vejce, mouku a mléko. Zpracujeme hmotu, necháme chvilku stát. Tvoříme malé karbenátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Bulb Tip k receptu

Pro nejmladší děti se vyhněte cibuli, česneku a jakémukoli koření a karbenátky pečte v předehřáté troubě. Nesmažte je!


Zuzana Mellenová

10. 04. 2009, Recept navštíven: 5331x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su vekmi dobre

24. 10. 2015, 20:32

Přidat komentář
Edita
Cibuli a česneku bych se vyhybala do roku nebo roku a pul, ale pak bych klidně dělala úplně normalní recepty, jen bych méně solila...

Edita 15. 09. 2009, 08:00

Ajaja
Je lepší kapustu vařit či dusit ? Klonila bych se k dušené, jak je tady uvedené, leč v jiných receptech doporučují vařit. Mně ta dušená přijde, že bude mít lepší chuť.

Ajaja 06. 02. 2010, 06:42

Facebook komentáře