Chybějící obrázek

Květákové či kapustové karbanátky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
10min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1820 kalorií
2.0g cukrů
58.0g tuků
51.0g bílkovin


Příprava

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky kapustové, kapustu nasekáme a dusíme také doměkka.
Cibuli nasekáme najemno a necháme zesklovatět na másle. Do mísy dáme zeleninu (květák či kapustu), rozmačkáme vidličkou, přidáme cibulku, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový květ, kmín, vejce, mouku a mléko. Zpracujeme hmotu, necháme chvilku stát. Tvoříme malé karbenátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Tip k receptu

Pro nejmladší děti se vyhněte cibuli, česneku a jakémukoli koření a karbenátky pečte v předehřáté troubě. Nesmažte je!

přidejte na:
Zuzana Mellenová

10. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
su vekmi dobre

majka 24. 10. 2015, 20:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skvělé, dělávám je i v troubě

planeta 09. 01. 2019, 10:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to dobrý recept na karbonátky

katka16031 17. 05. 2019, 14:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo dobre karbonatky

palino 10. 09. 2019, 19:57

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Cibuli a česneku bych se vyhybala do roku nebo roku a pul, ale pak bych klidně dělala úplně normalní recepty, jen bych méně solila...

Edita 15. 09. 2009, 08:00

Ajaja
Je lepší kapustu vařit či dusit ? Klonila bych se k dušené, jak je tady uvedené, leč v jiných receptech doporučují vařit. Mně ta dušená přijde, že bude mít lepší chuť.

Ajaja 06. 02. 2010, 06:42