Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Květákové či kapustové karbanátky

Květákové či kapustové karbanátky
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 40min , porce

1820 kalorií, 2.0g cukrů, 58.0g tuků, 51.0g bílkovin

Příprava

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky kapustové, kapustu nasekáme a dusíme také doměkka.
Cibuli nasekáme najemno a necháme zesklovatět na másle. Do mísy dáme zeleninu (květák či kapustu), rozmačkáme vidličkou, přidáme cibulku, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový květ, kmín, vejce, mouku a mléko. Zpracujeme hmotu, necháme chvilku stát. Tvoříme malé karbenátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Bulb Tip k receptu

Pro nejmladší děti se vyhněte cibuli, česneku a jakémukoli koření a karbenátky pečte v předehřáté troubě. Nesmažte je!

Zuzana Mellenová

10. 04. 2009, Recept navštíven: 5043x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Květákové či kapustové karbanátky

Květákové či kapustové karbanátky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky k...

Zobrazit všechny podobné recepty k Květákové či kapustové karbanátky Link-arrow
Thumb

Recept na bramborovou kaši

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, př...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su vekmi dobre

24. 10. 2015, 20:32

Přidat komentář
Edita
Cibuli a česneku bych se vyhybala do roku nebo roku a pul, ale pak bych klidně dělala úplně normalní recepty, jen bych méně solila...

Edita 15. 09. 2009, 08:00

Ajaja
Je lepší kapustu vařit či dusit ? Klonila bych se k dušené, jak je tady uvedené, leč v jiných receptech doporučují vařit. Mně ta dušená přijde, že bude mít lepší chuť.

Ajaja 06. 02. 2010, 06:42

Facebook komentáře