Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 66

Bublanina s jablky

Bublanina s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru, 3/4 hrnečku oleje, 3/4 hrnečku vlažné vody, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink

Všechny ingredience smícháme dohromady. Naposledy přidáme sníh z bílků. Na těsto poklademe plátky jablek. (Ovoce však můžeme dle sezóny zaměnit). Pečeme ve vyhřáté troubě 40 - 50 minut.

Pizza na plech

Pizza na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 20 g droždí (1/2 kostky), 2 dcl vlažného mléka, 1 dcl oleje, 1 žloutek, sůl, cukr, ostrý i jemný kečup na potření, salám, klobásky anglická dle chuti, sýr, nakrájená paprika nebo jiná zelenina dle chuti

Do mísy dáme mouku, olej, žloutek a trochu soli. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, kávovou lžičku cukru, rozdrobené droždí. Zamícháme a necháme stát asi 5 minut. Po té přelijeme obsah malé misky do mísy, kde máme mouku a další ingredience. Vy...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, 130 g cukr krupice nebo jiného pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 170 g hladké mouky, 1 vejce, citrónová šťáva, 1 zarovnaná lžička skořice

Ze změklého másla, cukru, mouky, vejce, citrónové šťávy a skořice si připravíme na vále těsto. Zpracované těsto zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Na pomoučeném vále vyválíme asi 0,5 cm tlustou placku , z těst...

Skopový kebab v pita kapse

Skopový kebab v pita kapse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 1 stroužek česneku, 0,5 lžičky kari koření, 1 lžíce oleje, 2 menší hlávky salátu, 1 lžička sušené máty, 1/4 okurky, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 pita chleby, sůl, mletý pepř

Skopové maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Oloupeme a utřeme česnek, který dáme s kari, olejem a trochou soli do misky a pořádně promícháme. Přidáme maso do misky a vše důkladně propracujeme. Zakryjeme misku fólií a necháme půl hodiny v le...

Kapustové karbenátky s bešamelem

Kapustové karbenátky s bešamelem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kapusta, 3 lžíce nakrájené slaniny, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 2 žloutky, sůl

Než se kapusta uvaří do poloměkka a okape na cedníku, si připravíme bešamel: na slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Mícháme rychle, aby se směs nepřipálila. Do vychladlé směsi přidáme 2 žloutky, nah...

Piškotový salám

Piškotový salám

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení dětských piškotů, 200 g cukru moučka, 250 g ztuženého tuku, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu

Piškoty nalámeme na menší kousky a pokapeme rumem. Vejce utřeme s cukrem, přidáme kakao, vlažný rozpuštěný tuk a smícháme s piškoty. Vyválíme šišku, zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme na kolečka.

Golubce

Golubce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího nebo vepřového mletého masa, 1 kapusta, 100 g anglické slaniny v celku, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, strouhanka dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, kmín, pepř, olej

Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vařící vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strou...

Cuketová pomazánka na topinky

Cuketová pomazánka na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg namleté cukety bez semínek, 6 cibulí, 6 stroužků česneku, 6 lžic sojové omáčky, 1 lžíce zázvoru (nemusí být), 1 lžíce sladké papriky a troška pálivé, olej, sůl, 6 zelených paprik, 2-3 oloupaná rajčata, nové koření, 3-4 bobkové listy, pepř celý

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme cuketu, pomletou papriku a rajčata, rozetřený česnek a ostatní suroviny. Nakonec kečup dle chuti. Dusíme asi 30 min, pak plníme skleničky a sterilizujeme cca 20 minut.

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg papriky, O,5 kg bílých nebo barevných fazolí, 1 a 1/2 dcl octu (8%), 250 g cukru, 80 g soli, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce sladké papriky, 1/4 oleje

Fazole si den předem namočíme. A druhý den ještě do měkka povaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme a dusíme na ¼ oleje. Přidáme sůl, cukr, ocet, vegetu, chilli a sladkou papriku. Vše řádně promícháme a dusíme. Ke konci přidáme fazole a ještě chvili...

Zelí z cuket

Zelí z cuket

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 3 cibule, olej, hrubá mouka, cukr, ocet, kmín, sůl

Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, dáme do hrnce, posolíme, přidáme kmín, cukr a trochu octa. Dusíme téměř doměkka. Nadrobno nakrájíme cibuli a v kastrolku na oleji osmažíme dorůžova. Změklou cuketu zaprášíme za stálého míchání hrubou moukou. ...

Pochoutka z hub /Šlágr hájovny/

Pochoutka z hub /Šlágr hájovny/

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 hrsti sušených hub, 1-2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 párků nebo kus klobásky, uzeného nebo jiného salámu, 1-2 papriky, 2 rajčata, máslo, sádlo, sůl, kmín, troška kečupu

Kousek sádla a másla rozpustíme a zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme lisovaný česnek (může ho být klidně i více) a chvilku mícháme. Pak přidáme na kostičky nakrájený salám (párek, uzené maso) a chvilku restujeme. Dále přidáme sušené houby...

Plněné hlavičky bedlí

Plněné hlavičky bedlí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce (uvařené natvrdo), 1 vejce (na obalování), 8 nerozvinutých hlaviček mladých bedlí, 1 tavený sýr, 5 plátků šunky, kousek Eidamu nebo jiného tvrdého sýru, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, troška mléka, troška hladké mouky, sůl, pažitka (nemusí být)

Vajíčko natvrdo a tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme měkký sýr, najemno nakrájenou cibuli, sůl, šunku a rozetřený česnek. Pro zajímavý vzhled můžeme přimíchat trošku pažitky. Hlavičky bedlí naplníme vzniklou směsí a obalíme v těstí...

Benátské řízky

Benátské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 80 g sádla, 60 g cibule, 60 g hladké mouky, 100 ml mléka, 100 ml bílého přírodního vína, černý mletý pepř, sůl, 40 g rostlinného tuku

Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme, osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme na pánvi, vložíme do něj připravené řízky a po obou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mo...

Trdelník na plechu

Trdelník na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 3 lžíce rumu, 3 vejce, 3 lžíce másla, 7 lžic cukru moučka, 450 g polohrubé mouky, 35 g droždí, špetka soli, 220 g nasekaných ořechů

Vypracujeme těsto z másla, žloutků, mouky, droždí, mléka, rumu, cukru a soli a necháme ho vykynout. Pak ho znovu propracujeme a roztáhneme na plechu na pečícím papíře (třeba jako těsto na pizzu). Necháme chvíli kynout, potřeme bílkem, posypeme oře...

Maso na cibuli a pórku

Maso na cibuli a pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1 pórek, 2 cibule, ostrý i jemný kečup, boloňská omáčka, troška smetany nebo mléka

Vepřové maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Na dno pekáčku nasypeme směs pórku a cibule, na to položíme připravené plátky masa. Zakapeme ostrým kečupem a opět zasypeme pórkem s cibulí. Nahoru dáme opět kečup, ostrý i sladký, a přidáváme taky bolo...

Dezert ze sušenek BeBe

Dezert ze sušenek BeBe

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE sušenek (1x tmavé, 1x světlé obdélníkové), 50 dkg odtučněného tvarohu, 15 dkg cukru moučka, 20 dkg másla, rumová esence (rumové aroma), 2 banány, čokoládová poleva

Máslo a cukr utřeme, přidáme tvaroh a trochu rumového aroma. Rozmícháme do hladka. Sušenky položíme na alobal ve třech řadách po sedmi. Můžeme je pokládat střídavě tmavá-světlá. Necelou půlku krému natřeme na první vrstvu všech sušenek a položíme...

Kuřecí se zeleninou

Kuřecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg kuřecí prsíček nebo vykostěných stehenních řízků, olej, 1 lžička včelího medu, kari koření, sojová omáčka, 3 dcl drůbežího bujónu, 1 dcl bílého vína, 20 dkg baby karotky, 10 dkg brokolice, 5-10 dkg žampionů, 5 dkg kukuřice, 10 dkg hrášku, 10-15 dkg čínského zelí

Na horkém oleji zkaramelizujeme med, přidáme maso, orestujeme a přidáme kari, sojovou omáčku, trochu vývaru a bílé víno. Chvilinku podusíme. Měkké maso vyndáme a do šťávy dáme zeleninu, postupně od nejtvrdší (mrkev, hrášek, kukuřice, žampiony, bro...

Cukeťáčky

Cukeťáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cuketa, 2 středně velké brambory, sůl, majoránka, kmín, 5 lžic hrubé mouky, 3 vejce

Brambory a cuketu (používáme jen dužninu, semínka vyhazuji) si očistíme, omyjeme a namixujeme na kašičku. Přidáme vejce, mouku a koření a zamícháme. Poté smažíme na rozpáleném oleji, stejně jako bramboráčky.

Jihomoravské amolety

Jihomoravské amolety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 450 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, olej na smažení

Do vhodné nádoby nalijeme mléko, osolíme, přidáme žloutky, cukr a mouku a rozšleháme na řídké tekuté těsto (vhodná je ruční metla na šlehání). Přidáme ušlehaný sníh z bílků a dobře promícháme. Pánvičku potřeme olejem a amolety smažíme z chvilku ka...

Bramborové placky s cuketou

Bramborové placky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 2 menší cukety, 10-15 dkg Vysočiny, 4-5 lžic hrubé mouky, 2 vejce, sůl

Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Cuketu oloupeme a vydlabeme uprostřed. Všechny ingredience smícháme dohromady a přidáme na kostičky nakrájenou vysočinu (je možné přidat i uzené maso). Na závěr osolíme. Rozpálíme olej a opékáme ...

Buchta z cukety

Buchta z cukety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg cukru krystal, 3 vejce, 3 lžíce oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 40 dkg nastrouhané cukety

Cukr, vejce a olej chvíli šleháme, pak přidáme nastrouhanou cuketu a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Špejlí zkusíme, zda se těsto nechyt...

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřových řízků, 2 a 1/2 lžíce harísy (ostré zeleninové pochoutky), 1 lžička pepře, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 a 1/2 lžíce Solamylu, 8 stroužků rozetřeného česneku, 1 lžíce oleje

Řízky naklepeme. Ostatní přísady smícháme dohromady a dáme na talíř. Nakrájené řízky po jednom máčíme po obou stranách v připravené hmotě a dáváme je do kastrolku nebo do krabičky z umělé hmoty. Uzavřeme a uložíme do ledničky na 24 hodin (může být...

Hančina hrníčková buchta

Hančina hrníčková buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnečku cukru krystal, 1 hrneček mléka, 1/2 hrnečku oleje, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, citrónová kůra

Mouku smícháme s cukrem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Řádně promícháme a přidáme mléko, olej a žloutky. Vypracujeme těsto, do něhož pomalu přimícháváme sníh ze dvou bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V rozehř...

Jablečno-ořechová buchta

Jablečno-ořechová buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrnečky nadrobno nakrájených nebo nasekaných jablek, 3 vejce, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček nasekaných ořechů, 2 hrnečky hladké mouky, 1/2 hrnečku oleje, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 lžíce skořice

Všechny ingredience smícháme v míse a vypracujeme hustší těsto. Poté těsto vložíme na menší , vymazaný, ale ne vysypaný plech. Pečeme na 180°C cca 45 minut, dokud koláč nezrůžoví.

Dušená mrkev s hráškem

Dušená mrkev s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvé mrkve, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce másla, 1 lžíce instantní tmavé jíšky (ne pro děti), sůl, Vegeta (ne pro děti)

Načístíme si mrkev, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka nebo ji nahrubo nastrouháme na struhadle. Hrášek přecedíme a necháme odkapat od nálevu. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme mrkev a restujeme cca 5 minut. Pak vhodíme hrášek, okořeníme a zalijem...

stránka: