Tortellini s kuřecím masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vykostěná kuřecí prsa dáme vařit na 10 minut do osolené vroucí vody. Mezitím si z mouky, oleje, 4 vajec, soli vypracujeme Italské těsto (viz. související recepty) a rozválíme. Kuřecí maso necháme vychladnout a společně s cibulí, parmazánem, houbami nahladko rozmixujeme. Přidáme 1 vejce, kari koření, sůl, pepř dle chuti a důkladně promícháme. Z rozváleného italského těsta vykrájíme 5 cm čtverečky. Do středu každého čtverečku dáme přibližně 1/2 lžíce směsi a přeložíme na půl, tak aby nám vznikl trojúhelníček. Okraje trojúhelníčku důkladně k sobě přitlačíme, aby se nám nerozevřel. 2 protilehlé rohy k sobě přitiskneme a takto vytvarované tortellini vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 5-10 minut, necháme okapat a servírujeme.
Tip k receptu
Můžeme zalít bešamelovou omáčkou (viz. související recepty) a ozdobit nasekanou petrželkou.
Milena22. 05. 2009