Špenátová roláda s lehkou žampionovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
35min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1036
kalorií
1.0g
cukrů
51.0g
tuků
45.0g
bílkovin
Příprava
Z másla, hladké mouky, žampionů, smetany, vody, soli a pepře připravíme lehkou žampionovou omáčku (viz. související recepty). Ke špenátu přidáme žloutky, hrubou mouku, sůl a pepř dle chuti. Vše důkladně promícháme a opatrně ručně vmícháváme ušlehaný sníh z bílků. Špenátovou hmotu rozetřema na vymaštěný pečící papír a dáme péct na 15 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Upečený špenátový korpus překlopíme na útěrku, opatrně odstraníme pečící papír a srolujeme do rolády. Nakrájíme na plátky a podáváme s uvařenou lehkou žampionovou omáčkou.
Milena25. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.