Rajčata plněná drcenou pšenicí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Drcenou pšenici namočíme dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme rajčata k plnění tak, že uřízneme vršky a opatrně lžičkou vydlabeme dužinu, kterou posekáme na kousky. Uříznuté vršky zbavíme stopek a také nasekáme na kousky. Na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme sůl, pepř, kmín, citrónovou šťávu, nakrájenou papriku, vršky a dužinu z rajčat. Zalijeme vodou a dusíme asi 15 minut, dokud zelenina není dostatečně měkká. Nabobtnanou pšenici scedíme, přidáme do zeleninové směsi a důkladně promícháme. Takto připravenou směsí plníme rajčata, které dáme do pekáče a pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C, dokud se nepropečou. Na teplá rajčata položíme plátky mozzarelly, dozdobíme uvařenými špenátovými listy a servírujeme.
Milena22. 05. 2009