Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rajčata plněná drcenou pšenicí

Rajčata plněná drcenou pšenicí

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
272 kalorií 0.0g cukrů 30.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Drcenou pšenici namočíme dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme rajčata k plnění tak, že uřízneme vršky a opatrně lžičkou vydlabeme dužinu, kterou posekáme na kousky. Uříznuté vršky zbavíme stopek a také nasekáme na kousky. Na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme sůl, pepř, kmín, citrónovou šťávu, nakrájenou papriku, vršky a dužinu z rajčat. Zalijeme vodou a dusíme asi 15 minut, dokud zelenina není dostatečně měkká. Nabobtnanou pšenici scedíme, přidáme do zeleninové směsi a důkladně promícháme. Takto připravenou směsí plníme rajčata, které dáme do pekáče a pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C, dokud se nepropečou. Na teplá rajčata položíme plátky mozzarelly, dozdobíme uvařenými špenátovými listy a servírujeme.


Milena

22. 05. 2009, Recept navštíven: 1817x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavy recept

21. 02. 2017, 20:35

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite vyskúšam

13. 09. 2017, 19:18

Přidat komentář

Facebook komentáře