
Noky s brynzou a špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Mezitím ve vodě uvaříme špenátové listy, dokud nejsou dostatečně měkké. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Pomoučenýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky a dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme po várkách asi 3-5 minut, dokud samy nevyplavou. Uvařené noky vyndáme děrovanou naběračkou a ješte horké smícháme s rozdrobenou brynzou. Ta se roztopí a pěkně noky obalí. Nakonec přidáme špenátové listy a vše promícháme.
Tip k receptu
Při podávání můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.
Milena21. 05. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 27. 10. 2016, 20:01

hanka 13. 09. 2017, 18:21

majka 01. 06. 2019, 20:36

palino 05. 10. 2019, 20:14