Noky s brynzou a špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2904
kalorií
6.0g
cukrů
115.0g
tuků
112.0g
bílkovin
Příprava
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Mezitím ve vodě uvaříme špenátové listy, dokud nejsou dostatečně měkké. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Pomoučenýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky a dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme po várkách asi 3-5 minut, dokud samy nevyplavou. Uvařené noky vyndáme děrovanou naběračkou a ješte horké smícháme s rozdrobenou brynzou. Ta se roztopí a pěkně noky obalí. Nakonec přidáme špenátové listy a vše promícháme.
Tip k receptu
Při podávání můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.
Milena21. 05. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.