Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Noky s brynzou a špenátem

Noky s brynzou a špenátem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2904 kalorií 6.0g cukrů 115.0g tuků 112.0g bílkovin

Příprava

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Mezitím ve vodě uvaříme špenátové listy, dokud nejsou dostatečně měkké. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Pomoučenýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky a dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme po várkách asi 3-5 minut, dokud samy nevyplavou. Uvařené noky vyndáme děrovanou naběračkou a ješte horké smícháme s rozdrobenou brynzou. Ta se roztopí a pěkně noky obalí. Nakonec přidáme špenátové listy a vše promícháme.

Bulb Tip k receptu

Při podávání můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.


Milena

21. 05. 2009, Recept navštíven: 3514x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
noky zemiakovo brynzove zaujímave a dobre

27. 10. 2016, 20:01

Přidat komentář

Facebook komentáře