Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Noky s brynzou a špenátem

Noky s brynzou a špenátem
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

2904 kalorií, 6.0g cukrů, 115.0g tuků, 112.0g bílkovin

Příprava

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Mezitím ve vodě uvaříme špenátové listy, dokud nejsou dostatečně měkké. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Pomoučenýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky a dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme po várkách asi 3-5 minut, dokud samy nevyplavou. Uvařené noky vyndáme děrovanou naběračkou a ješte horké smícháme s rozdrobenou brynzou. Ta se roztopí a pěkně noky obalí. Nakonec přidáme špenátové listy a vše promícháme.

Bulb Tip k receptu

Při podávání můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.

Milena

21. 05. 2009, Recept navštíven: 3338x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Noky s brynzou a špenátem

Noky s brynzou a špenátem

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Mezitím ve vodě uvaříme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Noky s brynzou a špenátem Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
noky zemiakovo brynzove zaujímave a dobre

27. 10. 2016, 20:01

Přidat komentář

Facebook komentáře