Kuřecí játrové ravioly
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2320
kalorií
5.0g
cukrů
158.0g
tuků
40.0g
bílkovin
Příprava
Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na 2 lžicích oleje dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou játru a smažíme, dokud játra nezměknou. Přidáme kari koření, pepř, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Z mouky, vejcí, 2 lžic oleje, vody a soli vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na placku. Z těsta vykrajujeme kolečka, do kterých dáme 1/2 lžíce játrové směsi. Okraje koleček navlhčíme vodou a důkladně přitiskneme k sobě a vytvarujeme kuličky, které dáme po várkách vařit. Vaříme tak dlouho, dokud samy nevyplavou. Uvařené ravioly vyndáme děrovanou naběračkou a ještě horké ozdobíme máslem a listem bazalky.
Tip k receptu
Při podávání můžeme ravioly posypat nastrouhaným sýrem.
Milena09. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.