Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 62

Maďarská žampionová polévka

Maďarská žampionová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg žampionů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kousek feferonky, 1 lžička bujónu, 250 ml smetany na vaření, 1 l vody

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony podusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku. Zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujóne...

Syrečková všehochuť

Syrečková všehochuť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 100 g olomouckých syrečků, sůl, 1 červená paprika, bílý pepř, 1 cibule, pažitka

Z másla, mouky a mléka připravíme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme kostečky syrečků, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud se syrečky nerozpustí. Podle chuti dosolíme. Směs mažeme na chléb a sypeme jemně nakrájenou cib...

Vuřt guláš

Vuřt guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Kabanosu, 2 lžíce sádla, 5 cibulí, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku pálivé mleté papriky, 1 lžíci hladké mouky, 1 zelenou papriku, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1-2 stroužky česneku, sůl, 3 dcl vody

Na sádle osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme kolečka salámu, osmahneme, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a moukou, opečeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou papriku, majoránku, utřený česnek, podle chuti přisolíme a k...

Italské ravioli

Italské ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 3 vejce, 50 g másla, 150 g strouhaného parmazánu, sůl, zbytek vepřové pečeně na nádivku, 1 lžičku Vegety

Nádivka: Zbytky pečeně smícháme s 100g jemně nastrouhaného parmazánu a vegetou. Spojíme vejcem a podle chuti dosolíme. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čt...

Houbová pomazánka Táňa

Houbová pomazánka Táňa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hub, 5-6 feferonek, 0,5 kg cibule, 0,5 l kečupu, 0,5 l rostlinného oleje

Houby krátce povaříme. Všechny ingredience semeleme na masovém mlýnku (malá šajba), poté vložíme do hlubšího hrnce a cca 40 minut vaříme na mírném plameni. Směs neustále mícháme, jinak prská do okolí a může se připálit. Poté směsí plníme šroubovac...

Jednoduché topinky

Jednoduché topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg dietního salámu, 8 krajíců bílého chleba, 16 plátků Eidamu (Edamu), 4 vejce, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

V misce rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř dle chuti. Krajíce chleba namočíme po obou stranách v rozšlehaném vejci. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a do rozpáleného oleje položíme krajíce chleba namočené ve vejci a osmažíme je po jedné straně...

Mlsné topinky

Mlsné topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců bílého pečiva, rostlinný olej na smažení, 3 stroužky česneku, 4 lžíce včelího medu, 8 plátků šunky, 100-150 g Eidamu (Edamu), sůl

Chléb osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a očesnekujeme, potřeme medem a položíme plátky šunky. Takto upravené topinky posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Ivančiny těstoviny

Ivančiny těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cibuli, 1-2 stroužky česneku, 300 g vepřového mletého masa, 500 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 lžičky Vegety, 1 kostku masoxu, 1 lžíci sojové omáčky, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu), 1 balení vaječných těstovin, 2 rajčata, 1 papriku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl

Na větší pánvi rozehřejeme olej na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, Vegetu a pepř. Podlijeme bujónem a mírně dusíme. Pak p...

Vepřové na žampiónech

Vepřové na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 2 žloutky, 2 lžíce Solamylu, sůl, 1 lžička cukru krupice, 250 g čerstvých žampionů, 1 lžíce vodky, 1 lžička glutasolu (glutaman sodný), 1 lžíce sojové omáčky, rostlinný olej

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, promícháme se škrobem a žloutky. Osmažíme ho na horkém oleji a dáme okapat na síto. Na jiné pánvi osmažíme na oleji očištěné a nakrájené žampiony, přidáme vodku, glutasol, sójovou omáčku, lžičku cukru a sůl. Krát...

Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g polohrubé mouky, 150 g másla, 1 žloutek z velkého vejce, 2-3 lžíce vody, sůl, pepř, 1 lžíci sekané pažitky, 1 lžičku strouhaného muškátového ořechu, 1 květák, 100 g anglické slaniny, 3 velká vejce, 280 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 180 g strouhaného Ementalu

Mouku, špetku soli, máslo nakrájené na kousky, 1 žloutek, vodu, pepř, pažitku a muškátový ořech zpracujeme buď v robotu, nebo ručně na hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. ...

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 3 dcl mléka, 60 g másla, 50 g Eidamu (Edamu), 4 vejce, 2 upečená kuřecí stehna, 2 lžíce polohrubé mouky

Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, osolíme, do horké přidáme máslo, d...

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Dušený hrášek

Dušený hrášek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hrachu, 200 ml smetany, 1 lžíce másla, 30 g hrubé mouky, 4 lžíce olivového oleje

Vylúpaný hrášok opražíme na oleji. Osolíme (osladíme), podlejeme a udusíme. Zaprášime múkou, opražíme, pridáme lyžicu masla a zalejeme smotanou.

Mrakův chléb z domácí pekárny

Mrakův chléb z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

380 ml vody, 1 lžička cukru krystal, 3 lžička soli, 400 g hladké mouky, 100 g žitné mouky, 1 lžíce kmínu, 1,5 lžička sušeného droždí

Suroviny v tomto pořadí vložíme do domácí pekárny a zapneme program klasik, vše ostatní provede pekárna sama.

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, špetku soli, olivový olej na smažení

Rozšlehané vejce osolíme a přidáme tolik mouky, aby vzniklo hladké řídké těstíčko. Rozšleháme vidličkou. Těstíčko nalijeme na pánev na rozpálený tuk a z obou stran opečeme dozlatova. Hotovou placku necháme vychladnout a nakrájíme na drobné nudličk...

Filé v žampionové omáčce

Filé v žampionové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, hrubá mouka na obalení, 2 vejce, 100 g kukuřičných lupínků, olej, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 lžička dijonské hořčice, mletý pepř, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Žampionová omáčka: nakrájíme a ...

Zapékané brambory s houbami

Zapékané brambory s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor uvařených ve slupce, 1 cibule, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 100 g šunky, 2 vejce uvařená na tvrdo, sůl, pepř, mletý kmín, olej, 1 vejce, 1 dcl smetany, Vegeta

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hlubší pánvi na trošce oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme a za stálého míchání usmažíme. Ochutíme kmínem a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a zamích...

Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 100 g uvařené rýže, pepř, sůl, olej, 500 g hlávkového zelí, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 100 g rajčatového protlaku, cukr, stroužek česneku, 1 cibule

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, osmažíme je ze všech stran na oleji, vyndáme a odložíme na teplém mís...

Těstoviny zapečené se smetanou

Těstoviny zapečené se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dcl sladké smetany, 80 g cukru moučka, nastrouhaná citrónová kůra, tuk a mouka do zapékací mísy

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, nejlépe široké nudle. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme ...

Mladé kuřátko s mrkví

Mladé kuřátko s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 plátky anglické slaniny, 10 dkg másla, 1/2 mrkve, voda, ocet, sůl, pepř, olej, hladká mouka na jíšku

Omyté kuře osolíme a dáme do pekáčku. Poklademe slaninou, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme asi 45 minut. Jakmile je kuře téměř hotové, rozporcujeme ho a dopečeme do zlatova. Při dopékání podléváme šťávou. Mrkev nakrájíme na kolečka, dáme do...

Sladký okurkový salát

Sladký okurkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 2 lžíce octa, 3-4 lžíce cukru

Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dolijeme troškou vody a přidáme ocet a cukr. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a chutě nespojí. Necháme trošku vychladit.

Sojový salát

Sojový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervu sterilizované soji, 1 menší cibuli, 1 sójovou tatarskou omáčku, 1 lžičku čtvero koření, 1 lžičku kečupu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1/2 lžíce petrželové natě

Všetky suroviny zmiešame a podávame s tmavým celozrnným chlebom alebo pečivom.

Kapustovo-rajčatová polévka

Kapustovo-rajčatová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 1 rajčatový protlak, 1/2 hrsti dlouhozrné rýže, 1/4 lžičky mletého kmínu, sůl, 1 lžíci ztuženéhoý pokrmového tuku, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky

Kapustu narežeme na drobné štvorčeky a uvaríme vo vode. Vodu zlejeme. Potom znovu podlejeme vodou, pridáme mletú rascu, soľ, ryžu a ďalej dusíme. Tesne pred koncom ako je ryža uvarená, pridáme paradajkový pretlak a zamiešame. Zahustíme cibuľovou z...

Pizza

Pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného masa, 2 stroužky česneku, 100 g Eidamu (Edamu), 1 listové těsto, 2 vejce, 1 rajčatový protlak, sůl

Těsto rozválíme na placku tak, aby na každé straně plechu cca 2 cm přečnívaly. Pak jej vložíme na plech a okraje rukou přimáčkneme k plechu. V hrníčku rozmícháme protlak s utřeným česnekem a solí. Touto směsí potřeme těsto, poklademe uzeným, posyp...

Štefanovské stříkance

Štefanovské stříkance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 300 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 1 balení droždí (kvasnic), 100 g másla, sůl, 250 g zakysané smetany, 100 g dětské krupice

Zemiaky uvaryme v šupke. Zemiaky zemiakovna jemno nastrúhame, pridáme 50 g roztopeného masla, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 ...

stránka: