Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 61

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 30 g másla, koření na bylinkové máslo

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo rozehřejeme, vmícháme do něj trochu koření na bylinkové máslo a směsí brambory vydatně potřeme. Dáme do předehřáté trouby a prudce...

 Zeleninové smaženky

Zeleninové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg Eidamu (Edamu), 4 vejce, 1/2-1 balení mražené zeleninové směsi, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Sýr nastrouháme, přidáme vejce, mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a na oleji utvoříme malé placičky, které opečeme. Množství je pouze orientační, záleží na chuti a hlavně aby se těsto spojilo. Rychlá a dobrá chuťovka i bez brambor pro nečekan...

Plněné řízky

Plněné řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky dietního salámu, 4 plátky anglické slaniny, 1 vejce, sůl, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek salámu a proužek slaniny. Přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo párátky a obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka. Smažíme do...

Nedietní řízky

Nedietní řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 100 g strouhanky, 4 vejce, 250 ml smetany, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl, 1 lžíci sojové omáčky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády – smícháme olej, rozetřený česnek, sojovou omáčku a koření. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak, aby na nich trochu zůstala, obalíme ...

Tuňákové těstoviny II.

Tuňákové těstoviny II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka, 350 g špaget, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička cukru krupice, kořenová petržel, i její nať

Cestoviny uvaríme podľa návodu a scedíme. Petržel nastrúhame na rezančeky a zmiešame s tuniakom, kyslou smotanou, šťavou z citróna, cukrom a soľou. Masu vmiešame do cestovín a dozdobíme petrželovou vňaťou.

Houbový číňan

Houbový číňan

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtí prsa, 1 cibule, 2 papriky, 1 balení žampionů, sůl, pepř, grilovací koření, olivový olej

Omyjeme a na proužky nakrájíme krutí prsa. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka a dáme do misky spolu s grilovacím kořením a nakrájeným masem a zalejeme trochou olivového oleje. Necháme chvíli naložené a připravíme si papriku. Omyjeme, vykroj...

Zeleninový salát s masem

Zeleninový salát s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 250 g vepřového masa, 3 lžíce kečupu, sůl, mletá paprika

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso. Osolíme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom přidáme částečně rozmraženou zeleninu, lehce přisolíme, podlijeme a dodusíme do měkka. Kd...

Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílého chleba (4 ks), 6 stroužků česneku, 1/2 lžička soli, 8 lžic olivového oleje, 1 l vody, 1 lžíce mleté papriky, 4 vejce

Chlieb pokrájame na tenké okrúžteky. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej s prelisovaným cesnakom. Do horúceho oleja vložíme plátky chleba a z oboch strán ich opečieme, posypeme červenou paprikou a zalejeme studenou vodou. Keď voda zovrie, pomocou naber...

Lunexová polévka

Lunexová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky smetanového sýra, 6 brambor, špetka kmínu, špetka soli

Zemiaky pokrájame na kocky a dáme ich variť do vyššieho hrnčeka. Pridáme na kocky pokrájaný smotanový syr (Lunex), rascu a soľ. Po uvarení zemiakov je polievka hotová.

Zelný koláč s česnekovou polevou

Zelný koláč s česnekovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice kyselého zelí, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 vejce, 1/2 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky soli, 2 lžíce sádla, 4 stroužky česneku, 200 g anglické slaniny

Zelí vyndáme ze sklenice, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Dáme ho do mísy, přidáme vejce, mléko, olej, mouku s práškem do pečiva, osolíme a nakonec vmícháme anglickou slaninu, nakrájenou na malé kostičky. Vše dobře zamícháme. Těsto nandáme ...

Balzamiková čočka (Maja)

Balzamiková čočka (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 50 g šalotky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/2 polévkové lžíce cukru, 200 ml kuřecího vývaru, 3 snítky petržele, 20 g másla, sůl, pepř, 6-8 lžic aceto balsamico

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Potom přidáme cukr, necháme roztavit a poté nasypeme okapanou čočku. Přidáme balzamikový olej a kuřecí vývar a 20 až 2...

Dvoubarevka

Dvoubarevka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 15 dkg cukru krupice, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl vody, 2 lžíce kakaa, 20 dkg hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 4 bílky, 20 dkg vlašských ořechů, 25 dkg cukru moučky, 50 ml rumu, 100-150 ml vařícího mléka, 20 dkg Hery, 15 dkg sušeného mléka, 1 čokoládovou polevu

Utřeme vejce s cukrem krupice, přidáme olej, vodu, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec zamícháme sníh z bílků. Mleté ořechy vmícháme do vařícího mléka s rumem a přidáme 10 dkg cukru moučky. Důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hladká hustá...

Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapusty, 5 vařených brambor, 1 velkou cibuli, 200 g anglické slaniny v celku, 3 vejce, pepř, sůl, špetku majoránky, 1 lžíci sádla, 3/4 hrnečku mléka, 150 g Mozzarelly, špetku strouhaného muškátového ořechu, 3 lžíce hladké mouky

Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku osmahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky, smícháme s pokrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, 1 vejcem, a kořením. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. ...

Pastiňákové bramboráčky

Pastiňákové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g pastiňáku, 150 g uzeného boku, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku sušené majoránky, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme na jemném struhadle. Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Na...

Lahodný mls z Galaretky

Lahodný mls z Galaretky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 ml zakysané smetany, 2 želatiny, které se nevaří, 650 ml vroucí vody, 1 sklenku kandovaného ovoce

Jednu želatinu rozpustíme ve 250 ml vroucí vodě a vlijeme do jogurtu smíchaného se zakysanou smetanou. Formu vyložíme potravinářskou folií. Pak do ní nalijeme hmotu a necháme ztuhnout v ledničce. Poté rozložíme ovoce a zalijeme další želatinou roz...

Lívance s ovocem

Lívance s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, špetku soli, 1 vejce, 300 ml mléka, 1 jablko, 4 lžíce sušených brusinek, 2 lžíce borůvek, 4 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce cukru krupice, 4 lžíce zakysané smetany, rostlinný olej na smažení

Z mouky, mléka, vejce a prášku do pečiva ušleháme těsto. Oloupeme jablko a nakrájíme na malé kousíčky. Brusinky zalijeme trochou vody, přidáme cukr a společně s jablkem krátce podusíme. Přidáme sirup a borůvky. Na oleji smažíme lívance. Lívance dá...

Roláda s vlašskými ořechy

Roláda s vlašskými ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce cukru krupice, 2 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 g mletých vlašských ořechů, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 ztužovač šlehačky, 2 lžíce ovocné marmelády, 4 lžíce borůvek

Z bílků ušleháme sníh. Přidáme oba cukry, olej, mouku s práškem do pečiva, vmícháme 100 g ořechů. Těsto pečeme. Ještě teplý plát přikryjeme vlhkou utěrkou a srolujeme. Po vychladnutí rozbalíme a slabě potřeme džemem, šlehačkou a poklademe ovocem. ...

Jablečné knedlíky s kakaem

Jablečné knedlíky s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 140 g hrubé mouky, 100-200 g cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 150 g strouhaného perníku na pečení, 50 g másla

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a necháme 2 hodiny odležet. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, polijem...

Pestrý salát

Pestrý salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 vařenou červenou řepu, 1 menší okurku, 1/4 hlávky bílého zelí, 2 mrkve, 1/2 bulvového celeru, 2 dcl zakysané smetany, sůl, pepř, 1 lžíci citrónové šťávy, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 svazek ředkviček, 4 listy ledového salátu

Všechny druhy zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby oloupeme. Pak ji nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními přísadami a nakonec zalijeme smetanou. Ozdobíme ředkvičkami a ledovým salátem.

Kapří minutky s houbami

Kapří minutky s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 200 g mrkve, 1 konzerva hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky mleté papriky, pepř, sůl, 1 lžička nasekané petrželové natě, hladká mouka na obalování, rostlinný olej na smažení, 1 kapr

Na másle udusíme na větší kousky nakrájenou karotku, stejně nahrubo nakrájené houby, hrášek, opepříme a osolíme. Vykuchaného kapra nakrájíme přes celé tělo na podkovy asi 2 cm tlusté, potřeme je solí a mletou paprikou a obalíme v mouce. Porce kapr...

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g kapra, 20 g soli, 400 g rybích hlav , 1 rybí páteř, 1 dcl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 2 g mletého pepře, 20 g petrželové nati, 30 g polohrubé mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a dro...

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené cibule, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 100 g černých oliv, 6 lžic vinného octa, 1 lžíce oregana, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra, 1 hlávkový salát, naložené feferonky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promíc...

Čínský salát ze skleněných nudlí

Čínský salát ze skleněných nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g skleněných nudlí, 3 řapíky celeru, 250 g mrkve, kousek čerstvého zázvoru, 1 červená feferonka, 3 lžíce sherry octa, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka cukru krupice, bílý pepř, vanička řeřichy, 4 lžíce slunečnicového oleje

Skleněné nudle zalijeme v hrnci vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát. Poté je scedíme a necháme dob­ře okapat v sítu. Nudle nastříháme na několikacentimetrové kousky. Celerové řapíky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev omyjeme...

Hrachová polévka s krutonky

Hrachová polévka s krutonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hrách, 3 stroužky česneku, 1-2 kostky Masoxu, majoránka, hladká mouka, máslo, chléb, rostlinný olej

Hrách si namočíme přes noc a druhý den ho ve stejné vodě uvaříme do měkka. Poté ho pečlivě propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Polévku ochutíme masoxem, prolisovaným česnekem, přidáme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky a...

Krémová bramborová polévka

Krémová bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g brambor, 1 l zeleninového vývaru, 2 pórky, 200 g celeru, 1 velká mrkev, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, bílý pepř, 2 lžíce slunečnicových semínek, 200 g Tofu, 2 lžíce másla, petrželová nať, tuk na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do zeleninového vývaru přidáme nakrájené brambory a vaříme dvacet minut. Celer a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Uvařené bramb...

stránka: