Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1dní 2h 0min
Nutriční hodnoty
1776 kalorií 41.0g cukrů 90.0g tuků 150.0g bílkovin

Příprava

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míchání vyčkáme, až bude sklovitě zlatá. Pak přidáme na kostky nakrájenou kližku, zamícháme, chvilku necháme nepodlité, pak začneme
podlévat červeným vínem.
Nastává nejdůležitější fáze, to jest samo vaření guláše.
Hotový je, až je kližka zcela měkká, ale nerozpadá se. Čím pomaleji se vaří, tím je guláš lepší. Asi deset minut před koncem vaření přidáme jednu nadrobno nakrájenou chlebovou kůrku a jednu nastrouhanou bramboru (obojí na zahuštění) a nadrobno nakrájenou uzenou klobásu a lžičku hladké
mouky.
Současně možno na velké pánvi vyrábět kašičku na dochucení - Dělá se takto: na rozpálený olej se dá nejprve nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná mrkev a trochu podobně připravené petržele a celeru. Když je to víceméně usmaženo, přidá se další ingredience - sůl, hodně červené sladké papriky, rozdrcené čili papričky, rozdrcený pepř, jalovec, majoránku, rybízovou marmeládu, citrónovou kůru a
kečup. To vše dohromady se několik málo minut za stálého míchání smaží na oleji, čímž se otevřou všechny chutě a splynou s olejem. Obsah pánve se pak přidá do hrnce s gulášem, dvě minuty se to na
mírném ohni intenzívně míchá, pak se guláš odstaví a nechá chladnout. Když je úplně studený, zamíchá se do něj jedna ušlehaná šlehačka.
Den se nechá odpočívat a druhý den se ohřáté jí.


Mall

10. 11. 2009, Recept navštíven: 2997x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný chutný guľáš

02. 02. 2017, 12:14

Přidat komentář
Thumb
Nedal jsem klobasu a dal lzicku cukru, pouzite mlade primeur vino. K tomu domaci knedlik. Naprosta fantazie. Super recept.

fox 06. 02. 2011, 12:18

Facebook komentáře