Filé v žampionové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1280
kalorií
0.0g
cukrů
37.0g
tuků
111.0g
bílkovin
Příprava
Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran.
Žampionová omáčka: nakrájíme a osmažíme cibuli, přidáme očištěné nakrájené houby, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a několik minut dusíme. Dále přidáme smetanu, v níž jsme rozšlehali hladkou mouku, a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
15. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.