Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 59

Salámová směs v alobalu

Salámová směs v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg měkký salám, 100 g Eidamu (Edam), 6 brambor, 4 rajčata, 4 papriky, 2 cibule, 5 lžic másla, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, špetka pepře

Brambory, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme na plátky. Salám, sýr nakrájíme na kostičky. Vše to smícháme, promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme. Rozdělíme na 4 porce, každou dáme na máslem vymazaný alobal a zabalíme. Dáme péct do ...

Špagety po lombardsku

Špagety po lombardsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce sekaného libečku, 2 cibule, 400 g vepřového masa, sůl , sladká a pálivá paprika, 50 g mrkve, 50 g celeru, 400 g rajčat, 2 lžíce kečupu, strouhaný sýr

Uvařené špagety necháme okapat. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme 1/4 hodiny. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer,...

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g flíčků, 3/4 hlávkového zelí, 80 g sádla, 1 cibule, 1 kostka Masoxu, kmín, sůl, pepř

Hlávku zelí nakrájíme nebo postrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do mě...

Horalské těstoviny

Horalské těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 4 vejce, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 15 dcl mléka, máslo, sůl, pepř, muškátový květ

Na slanině osmahneme houby, promícháme s uvařenými těstovinami, ochutíme, vložíme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Nudle s masozeleninovou směsí

Nudle s masozeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 50 g másla, 100 g mrkve, 100 g celeru, 1 cibule, 50 g slaniny, hrst celerové natě, sůl, pepř, 1 dcl bílého vína, 100 g zbtyků masa, 2 vejce

Veškerou zeleninu postrouháme na mrkvovém struhadle. Cibuli pokrájíme najemno, celerovou nať nasekáme. Rozpustíme máslo a vše podusíme do měkka, osolíme, opepříme, občas mírně podlijeme lžící vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit,...

Gulášová pochoutka

Gulášová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 klobásy, 2 cibule, rostlinný olej, 1/2 kostky Masoxu, 1 šálek vody, 1/8 zakysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl, mletá paprika, kmín

Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou papriku, osmahneme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme ol...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g fazolí, 80 g různé kořenové zeleniny, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, majoránka, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 housky

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej paprik...

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cukety, 3-5 nakrájených brambor, 1 smetana na vaření, 2-3 rohlíky, 10 dkg nastrouhaného Eidamu, máslo, muškátový ořech, sůl, Vegeta, cukr moučka, voda, pepř

Do hrnca dáme umytú cukinu nakrájanú na kocky, pridáme očistené umyté a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme vývarom alebo vodou. Ochutíme soľou, vegetou a mletým čiernym korením. Varíme, pridáme trochu masla. Uvarené cukiny a zemiaky ponorným mixé...

Cibulová polévka s tofu

Cibulová polévka s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 4 brambory, rostlinný olej, 150 g Tofu, 1 lžíce ovesných vloček, sojová omáčka, kmín, sůl, majoránka, sladká paprika, petrželová nať

Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, rascu a drobné kocky Tofu. Pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme mletou červenou paprikou, pridáme pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a varíme. Keď sú zemiaky mäkké, polievku dochutíme soľou, majoránkou a posekano...

Brokolicovo-nivová polévka

Brokolicovo-nivová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 6 mladých nadrobno nakrájených cibulek, 2 lžičky tymiánu, 1 kg mražené brokolice, 125 ml zeleninového vývaru, 200 g rozdrobené Nivy, sůl, pepř

Do hrnca dáme olej, pridáme cibulky a pražíme asi 2 minútky. Pridáme tymián a brokolicu premiešame a opražíme ďalších zopár minút. Potom pridáme zeleninový vývar a Nivu premiešame, privedieme do varu a necháme variť 5 minút. Rozšľaháme s ponorným ...

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, citrónová šťáva z 1/2 citronu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robotu i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, h...

Polévka z červené řepky

Polévka z červené řepky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 3 větší mrkve, 8 lžic červené řepy, Vegeta, sůl, 1 lžíce cukru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany

Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trocho...

Sýrové těstoviny

Sýrové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 200 g šunky vcelku, 3 tavené sýry, 500 ml smetany, 200 g strouhaného sýra, sůl, pepř, provensálské koření, olej

Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku - přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem, taveným sýrem, solí a pepřem. Skoro uvařené těstoviny přendáme do zapékací mísy, přidáme šunku, pos...

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 50 g čočky, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 40 g sádla, 2 lžíce krupice, česnek, saturejka, petrželka, polévkové koření (Vegeta), sůl

Den předem namočíme čočku do studené vody. Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem vody. Přidáme vypranou namočenou čočku a vše zavaříme se saturejkou. Přidáme krájené houby a vař...

Vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou

Vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g čínských nudlí, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brokolice, 400 g vepřové panenky, 6 ks jarní cibulky, 100 g žampionů, 300 g sojových klíčků, 50 g kešu ořechů

Nudle připravíme dle návodu, v pánvi wok rozpálíme olej, vsypeme na růžičky rozebranou brokolici a smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme maso, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a na plátky pokrájené žampióny a krátce osmažíme. Pak zakapeme sójovou...

Brokolice extra

Brokolice extra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 2 rajčata, 200 g Nivy, mléko, sůl, pepř, muškátový ořech, kečup, máslo

Brokolici uvaříme v osolené vodě a pokrájenou vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na brokolici dáme na kolečka nakrájená rajčata. Zakysanou smetanou smícháme s mlékem (trošku na zředění), vajíčkem, kečupem, přidáme sůl, pepř, oříšek a nastr...

Zapečené sýrové palačinky

Zapečené sýrové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1/2 l mléka, 4 vejce, 100 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 200 g jemného salámu, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic másla, špetka soli

Z mouky, vajec, mléka, nastrouhaného sýra a soli uděláme těstíčko, ze kterého upečeme tenké palačinky. Každou poklademe několika kolečky salámu, svineme, urovnáme do máslem vymazaného pekáčku a povrch ještě pokapeme rozpuštěným máslem. Dáme zapéct...

Sýrová žemlovka se šunkou

Sýrová žemlovka se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g veky, 200 g Eidamu (Edamu), 150 g šunky, 5 lžic kremžské hořčice, 4 vejce, 5 lžic másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka soli, špetka pepře

Veku nakrájíme na plátky. Plátky veky opečeme z jedné strany na másle. Rozložíme do máslem vymazaného pekáčku opečenou stranou nahoru, potřeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky šunky, plátky sýra, opepříme, osolíme, posypeme mletou sladkou papri...

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 žloutky, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Zeleninovou směs osmahneme na rozpáleném oleji. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Necháme mírně vychladnout, poté vmícháme žloutky, připravenou zeleninu, polovinu nastrouhaného eida...

Zeleninový pekáč

Zeleninový pekáč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g rajčat, 1 cuketa, 2 lilky, 1 cibule, 2 papriky, 125 ml oleje, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, špetka pepře

Očištěné brambory a zeleninu nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a zalijeme olejem, ve kterém jsme smíchali 5 lžic vody. Dáme péct, pečeme cca 80 minut při 170 °C. Při podávání posypeme petrželovou natí.

Pečené plněné zelné listy

Pečené plněné zelné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 vejce, 50 g slaniny, 2 cibule, 2 housky, 2 stroužky česneku, troška Vegety, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, 100 g Eidamu (Edamu), špetka soli, špetka pepře

Mleté maso smícháme s vejcem. Housky namočíme do vody, poté vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k masu. Dále k masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou cibulku, ochutíme utřeným česnekem, vegetou, opepříme a osolíme. Podle potřeby z...

Zelné balíčky se sýrem

Zelné balíčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 listy hlávkového zelí, 4 kostky taveného sýru, 200 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli

Zelné listy spaříme vařící osolenou vodou, necháme okapat a rozložíme. V misce rozetřeme tavený sýr, do kterého vmícháme na kostičky nakrájenou uzeninu a natvrdo uvařené vejce, které také nakrájíme na kostičky. Touto směsí naplníme připravené zeln...

stránka: