Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 55

Kmínová polévka s mlékem

Kmínová polévka s mlékem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 5 lžic mléka, 50 g másla, 1,5 l vývaru z kostí, špetka kmínu, troška pažitky, špetka soli

Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku, přidáme kmín a zředíme vývarem z kostí a poté dobře rozšleháme. Když to je rozšlehané, necháme to povařit cca 20 minut. Rozšleháme vejce s mlékem a přidáme trochu mouky a vytvoříme si těstíčko, které nec...

Panádlová polévka

Panádlová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého chleba, 2 ks vajec, 1 l vody, špetka majoránky, špetka soli

Dáme vařit vodu, osolíme a dáme do ní tvrdý chleba, aby se rozvařil. Když voda vře, přidáme rozkvedlané vejce a necháme srazit. Poté ochutíme majoránkou a můžeme podávat.

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 dcl zakysané smetany, 4 rajčata, pažitka, špetka pepře, špetka soli

Tvaroh promícháme se smetanou. Rajčata spaříme, odstraníme slupku a nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme je s tvarohovou hmotou a dochutíme solí a pepřem. Pomazánku rozetřeme na pečivo nebo na chleba a zdobíme jemně nasekanou pažitkou.

Mrkvový salát s celerem

Mrkvový salát s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 1 bulvový celer, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžičku cukru krupice, 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžíce majonézy, špetku soli, špetku pepře

Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu a majonézu. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.

Květákový salát s jogurtem

Květákový salát s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 cibuli, 200 ml bílého jogurtu, 1/4 lžičky soli, špetku pepře

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka ve slané vodě. K vychlazenému květáku přidáme jemně nakrájenou cibuli a jogurt. Osolíme a opepříme. Vše promícháme.

Pórkový salát s mrkví a smetanou

Pórkový salát s mrkví a smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks pórku, 2 ks mrkve, 4 ks jablek, 1 dcl sladké smetany, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krupice, špetka pepře, špetka soli

Pórky nakrájíme na kolečka, přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a jablka. Přilijeme smetanu a majonézu. Dochutíme cukrem, pepřem, solí a citrónovou šťávou a promícháme.

Celerový salát s ořechy

Celerový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g celeru, 4 ks jablek, 100 g vlašských ořechů, 100 g rozinek, 2,5 dcl sladké smetany, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička citrónové šťávy, špetka soli

Celer a jablka nastrouháme na hrubo na hrubém struhadle, přidáme smetanu, citrónovou šťávu, zamícháme. Poté přidáme ořechy, rozinky a dochutíme cukrem a solí.

Paprika plněná paštikou

Paprika plněná paštikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 paprik (kapií), 4 balení játrové paštiky, 150 g másla

Z paprik odstraníme semínka. Paštiky smícháme s máslem. Směsí plníme papriky.

Rybí pomazánka s vejci

Rybí pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervy sardinek, 1 cibuli, 2 vejce, 50 g másla, 1 lžíci plnotučné hořčice, špetku soli, špetku pepře

Sardinky smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenými uvařenými vejci. Přidáme máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše rozmixujeme. Pomazánku mažeme na pečivo.

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti strouhaného sýra, 4 lžíce mleté papriky, 4 lžíce Vegety, 4 lžičky grilovacího koření, 2 cibule, 4 vepřové kotlety

Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, pokud solíme, jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme jemně pokrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam. Na okrajích poopravíme, a...

Těstovinový salát s tuňákem II.

Těstovinový salát s tuňákem II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 malá konzerva kukuřice, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 1 konzerva tuňáka, 250 g sterilovaných okurek, 6 lžic majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka chilli koření, 1 paprika (kapie), 5 vajec

Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme je vychladnout. Hrášek a kukuřici slijeme, papriku a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme. Z tuňáka slijeme š´távu. Vše promícháme, spojíme majonézou a dochutíme solí, pe...

Šumajstr

Šumajstr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, špetka soli, 1 velká cibule, 250 g slaniny, 250 g krup, 2 lžíce oleje

Fazole den předem namočíme. Další den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, doměkka. Necháme uvařit i kroupy. Cibuli oloupeme a pokrájíme a potom osmahneme na oleji. Když zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Vše smícháme dohro...

Hovězí nudličky s bazalkou

Hovězí nudličky s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 2 papriky, 2 lžičky Solamylu, 2 žloutky, 2 lžičky bazalky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, špetku soli, 250 ml vody

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, žloutky a bazalkou. Osolíme, opepříme a trochu zakápneme olejem. Necháme cca 10 minut odležet. Poté maso prudce osmahneme na oleji. Olej slijeme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Podlijem...

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Salát z červeného zelí s jablky

Salát z červeného zelí s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g červeného zelí, 4 jablka, 100 g másla, 1 lžíci mleté skořice, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci citrónové šťávy, špetku pepře, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí a uvaříme ho ve vroucí vodě do měkka. Jablka si nakrájíme na plátky a osmažíme je na másle na pánvi. Na pánev přidáme cukr a skořici. Vše smažíme, dokud není cukr zkaramelizován. Do mísy přendáme zelí a obsah p...

Zeleninový salát s Nivou

Zeleninový salát s Nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cukety, 2 rajčata, 1 pórek, 2 papriky, 200 g Nivy, špetku tymiánu, špetku pepře, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme cukety. Rajčata a pórek nakájíme na kolečka, papriky nakrájíme na proužky. Vše přendáme do mísy. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do salátu. Salát opepříme, osolíme a přidáme špetku tymiánu. Promíchám...

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g okurek, 4 rajčata, 2 papriky, 150 g měkkého salámu, 150 g Eidamu (Edamu), 1 lžíci olivového oleje, špetku pepře, špetku soli

Okurky a rajčata nakrájíme na kolečka. Papriky nakrájíme na proužky, salám nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 200 g uzeného bůčku, 3 cibule, 150 g sterilované kukuřice, 200 g sterilované papriky, 8 stroužků česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetku pepře, špetku soli

Fazole uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme. K bůčku přidáme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená dozlatova,slijeme olej. Bůček s cibulí dáme k fazolím, přidáme kukuřici, papriku, prolisovaný česn...

Čočkový salát

Čočkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 150 g uzeného bůčku, 4 cibule, 1 lžičku kari koření, špetku pepře, špetku soli

Čočku uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na kostičky, osmažíme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme. Slijeme omastek. Bůček s cibulí přidáme k čočce, osolíme, opepříme, přidáme kari, promícháme a necháme cca hodinu...

Obložené topinky

Obložené topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg šunky, 5 lžic plnotučné hořčice, 15 dkg Nivy, 2 stroužky česneku, 8 plátků chleba, 5 lžic tuku na smažení, 1 svazek pažitky

Plátky chleba nakrájíme na půlky. Nivu jemně nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Rozpálíme na pánvi olej a chléb opečeme z obou stran dozlatova. Topinky rozložíme na prkénku, vrchní stranu potřeme česnekem, pomažeme hořčicí, položíme plátek šunky...

Rýžový salát

Rýžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uvařené krátkozrnné rýže, 1 okurku, 1 papriku, 10 dkg arašídů, 1 svazek kopru, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Okurku a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme rýži, arašídy, jemně nasekaný kopr, zakápneme olejem, osolíme a promícháme.

Salát Waldorf

Salát Waldorf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g celeru, 4 jablka, 100 g vlašských ořechů, 80 ml majonézy, 4 lžíce sladké smetany, 250 g hroznového vína, 200 g uvařených kuřecích prsou, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

Celer a jablka nastrouháme nahrubo, přidáme ořechy, na kostičky nakrájené a uvařené kuřecí maso, vypeckované hrozny, majonézu, smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, osolíme a promícháme.

Pórková polévka

Pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 mrkve, 1 lžíce oleje, 0,75 l zeleninového vývaru, 150 g žampionů, 100 g taveného sýru, sůl, pepř, petržel

Pórek a mrkve nakrájíme,osmahneme. Zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut. Přidáme solamyl s vodou. Žampiony nakrájíme na plátky. Spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Osolíme a opepříme. Hotovou polévku rozdělíme do...

Bramborový salát s rajčaty

Bramborový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 uvařených brambor, 4 rajčata, 1 cibuli, 3 natvrdo uvařená vejce, 5 stroužků česneku, 20 ml majonézy, špetku pepře, špetku soli

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na osminky, přidáme na kolečka nakrájená vejce, jemně nakrájenou cibuli, na jemné plátky nakrájený česnek. Přidáme majonézu, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Salát...

Vepřové nudličky s arašídy

Vepřové nudličky s arašídy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 100 g arašíd, 2 lžičky Solamylu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 žloutky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, 1 dcl vody, 300 g vepřových kotlet

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, sójovou omáčkou a žloutky. Takto připravené maso prudce osmahneme na oleji. Slijeme olej, přidáme ořechy a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme 1 dcl vody a cca 5 minut dusíme.

stránka: