Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
844 kalorií 0.0g cukrů 20.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do předehřáté trouby a podlijeme šlehačkou, případně doléváme mléko při pečení. Pečeme asi 40 minut, prvně zprudka, pak zmírníme teplotu.

Mezitím si uvaříme topinambury, nakrájené na větší kusy, pečlivě omyté a zbavené ošklivých kousků, ale se slupkou. Vaříme je v mikrovlnné troubě 20 minut.

Bulb Tip k receptu

Tento recept je velmi vhodný pro diabetiky, kteří by měli topinambury jíst často, nejenže jsou zdravé, jsou i velmi dobré. Jídlo je možné přizdobit petrželkou, hodí se i saláty.


Přidat na Pinterest
Roxana

02. 12. 2009, Recept navštíven: 3706x


Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Mně topinambury nevadí, ale nejdravější jsou syrové, snižují cukr v krvi, myslím že v naší kuchyni jsou nedoceněny.
Přidané ingredience: topinambury

23. 01. 2013, 09:11

Přidat komentář
Roxana
Abych nehaněla vlastní recept zrovna chutně asi ne, je to jako by to už s prominutím někdo jedl, ale není to špatné. Já teď dost vyhledávám recepty vhodné i pro diabetiky, tohle je můj vlastní! a on pak sežere čokoládu! Ty topinambury nejsou příliš vzhledné,ale mně chutnají, je to změna. Vlastně k tomu jde normální brambor, ale my je teď pěstujeme, to je pěkný plevel! Leč zdravé jsou!

Roxana 03. 12. 2009, 11:06

Facebook komentáře