Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 54

Kuřecí maso se šťovíkovou omáčkou

Kuřecí maso se šťovíkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 hrsti šťovíkových listů, 1 ks cibule, 4 lžíce sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí prsíčka naklepeme, opepříme, osolíme a opečeme na oleji z obou stran doměkka. Když jsou kuřecí prsíčka měkká, dáme je stranou. Rozpustíme si máslo, cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme ji na rozpuštěném másle. Šťovíkové listy umyjem...

Kuře s bylinkovou omáčkou

Kuře s bylinkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce petrželky, 2 lžíce libečku, 2 hrsti špenátových lístků, 2 lžíce polohrubé mouky, 25 dcl vývaru z kostí, 150 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 100 g másla, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Kuře rozdělíme na porce, omyjeme, obalíme ve směsi, kterou si připravíme z polohrubé mouky, soli, sladké papriky a pepře. Poté porce kuřete vložíme do pekáčku na rozpálený olej a v troubě pečeme z obou stran po 30 minutách. Mezitím si připravíme b...

Selské nudle s omáčkou a houbami

Selské nudle s omáčkou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení nudlí, 1 ks kuřete, 50 g slaniny, 1 ks celeru, 1 ks mrkve, 1 lžíce másla, 100 g hub, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 200 g Eidamu, špetka muškátového oříšku, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, přidáme máslo, cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a přidáme ji na máslo ke slanině a osmahneme. Když je cibule zlatavá, přidáme na kostičky nakrájený celer a na kolečka nakrájenou mrkev...

Kuřecí krokety

Kuřecí krokety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 3 ks cibule, 1 ks mrkve, 4 ks vajec, 50 g hladké mouky, 50 g strouhanky, 100 g spařených mandlí, 100 g rozinek, 5 lžic olivového oleje, 2 bobkové listy, 5 kuliček celého pepře, špetka soli, špetka pepře

Kuře očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme oloupanou překrojenou cibuli, očištěnou mrkev, bobkové listy a kuličky celého pepře a vaříme doměkka. Kuře vyjmeme, necháme okapat a dáme ho stranou vychladnout. Maso obereme a umeleme...

Kuře s nudlemi

Kuře s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 1 ks mrkve, 1 ks celeru, 1 ks petržele, 1 ks cibule, 100 g másla, 250 ml sladké smetany, 60 g hladké mouky, 6 kuliček celého pepře, troška muškátového oříšku, 1 hrst petrželové natě, špetka soli, 1 sáček nudlí

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, petržel, očištěný celer nakrájený na kousky a cibuli nakrájenou na půlku, kuličky černého pepře a uvaříme doměkka. Z másla a hladké mouky uděláme jí...

Kuře ve smetanové houbové omáčce

Kuře ve smetanové houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 500 g čerstvých hub, 1 ks cibule, 300 ml sladké smetany, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka kmínu, 2 lžičky mleté papriky, špetka soli

50 g másla dáme rozpustit do hrnce, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpuštěném másle, přisypeme mletou sladkou papriku, zamícháme, vložíme porce kuřete, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka a podle potřeby podléváme. Kd...

Balíčky se zelím

Balíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 hlávka bílého zelí, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks vajec, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 hrst nasekané petrželky, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře

Mleté maso dáme do misky, přidáme lžíci studené vody, umícháme maso, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, utřený česnek se solí, rozkvedlané vejce, opepříme a umícháme. Poté vmícháme strouhanku a směs podle potřeby ještě zahustíme strouhankou, ...

Závitky z brambor

Závitky z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 400 g mletého masa, 300 g hrubé mouky, 2 ks vajec, 1 ks cibule, 100 g másla, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Když jsou brambory vychladlé, tak je prolisujeme, přisypeme mouku, přidáme rozkvedlané vejce a osolíme. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, majoránku, opepří...

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 4 kousek párku nebo kousek ditetního salámu, 1 cibule, sůl, pepř, kmín, 4 vejce, trocha oleje

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně pod...

Vepřové řízky s česnekem

Vepřové řízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 4 stroužky česneku, 2 ks vajec, 50 g hladké mouky, 50 g strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme stroužky česneku, osolíme, obalíme v mouce, vejci, strouhance a dáme smažit.

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 2 kuličky nového koření, 5 lžic nasekané pažitky, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Maso dáme do 1 l horké vody, přidáme očištěnou a na půlku překrojenou cibuli, dvě kuličky nového koření a uvaříme doměkka. Z másla a hladké mouky si vytvoříme jíšku, kterou zalijeme 0,5 l vývaru, rozšleháme, osolíme a povaříme. Poté přilijeme smet...

Vepřové ragú se smetanou

Vepřové ragú se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 nožičky párků, 2 ks cibule, 100 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 1 sklenka vody, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 kuličky nového koření, trochu pažitky na ozdobu, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na kostičky, olej si rozpálíme v hrnci, cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme na kostičky nakrájené maso, opečeme po všech stranách, podlijeme vodou a dusíme doměkka. K...

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 ks cibule, 100 g čerstvých hub, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 4 plátky Eidamu , 4 lžíce olivového oleje, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidam...

Ostravská vepřová jehla

Ostravská vepřová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 1 ks cibule, 50 g slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 lžička sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme maso a opečeme ho po všech stranách. P...

Roštěná na zázvoru

Roštěná na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěné, 1 ks cibule, 10 ks brambor, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, vložíme roštěnky a opečeme je ...

Fazole po čínsku

Fazole po čínsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžíce olivového oleje, 2 pórky, 80 g fazolí, trocha soli, lžíce sojové omáčky, lžička Worcesterové omáčky, 2 kousky chleba, 2 mrkve, 1 paprika

Fazole si necháme přes noc ve vodě(pokud máme možnost vyměnit vodu, tak ji po pár hodinách vyměníme), vodu vylijeme a dáme v čisté vařit. Mezitím si nakrájíme pórek, papriku i mrkve na nudličky a dáme na pánvičku s rozehřátým olejem zprudka osmahn...

Koláč se slaninou

Koláč se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 250 g anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 1 balení zakysané smetany, 1 troška muškátového ořechu, špetka čtvero koření, špetka soli

Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto nechame rozmraziť, rozvaľkame a vysteľeme ním veľkú okrúhlu formu na pizzu, ktorú predtým vypláchneme studenou vodou. Cesto popichame vidličkou. Zmiešame kyslú smotanu, vajcia, osoľime, okoreňime, pridame trochu m...

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 200 g slaniny, 10 ks jalovčinek, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, vložíme na rozpálený olej se slaninou a dozlatova orestujeme. Když je cibule orestovaná dozlatova, vložíme maso a opečeme ho ze všech s...

Ostravská vepřová pečeně

Ostravská vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 100 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 2 ks cibule, 2 sklenky vody, 100 kg sádla, 50 g hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Maso protkneme špalíčky bůčku a slaninou, opepříme a osolíme. Maso vložíme na orestovanou cibuli a osmahneme ze všech stran. Podlijeme 2 skleničkami vody a du...

Houbová polévka s kapustičkami

Houbová polévka s kapustičkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mražených kapustiček, 100 g měkkého salámu, 1 l vývaru z kostí, 50 g slaniny, 4 ks brambor, 50 g sušených hub, 50 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, špetka celerové natě, špetka petrželové natě, 4 krajíce starého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Houby si namočíme do vody a necháme je chvíli ve vodě. Kapustičky necháme rozmrazit a poté je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Když jsou poloměkké scedíme je a necháme odkapat. Nakrájíme slaninu na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, poté ...

Krémová polévka se zeleninou

Krémová polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks mrkve, 1 ks celeru i s natí, 1 ks petržele i s natí, 6 ks mladých cibulek, 50 g kapustiček, 100 g másla, 50 ml sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané pažitky, špetka soli

Zeleninu si očistíme a nastrouháme nahrubo na hrubém struhadle. Vložíme do vody a dáme vařit, abychom měli zeleninu měkkou. Rozpustíme máslo, vmícháme moukou a uděláme jíšku, kterou následně necháme vychladnout. Vývar uvedeme do varu, přimícháme j...

Drožďová polévka s uzeným masem

Drožďová polévka s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g droždí (kvasnice), 1 ks cibule, 2 ks vajec, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 l vývaru z kostí, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka soli

Máslo si rozpustíme v hrnci, nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme ji na rozpuštěném másle. Když je cibule zpěněná, přidáme rozdrobené droždí, zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okmínujeme, osolíme a necháme vařit. Vejce roz...

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolek, 250 g uzeného masa, 50 g slaniny, 2 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 sklenka vody, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Fazole dáme přes noc do vody a druhý den je v té samé vodě dáme uvařit doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci si rozpálíme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule nahnědlá, přidáme 2 lžíce raj...

Polévka z hříbků

Polévka z hříbků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g smrkových hříbků, 2 ks vajec, 100 g másla, sklenka vody, 150 g hrubé mouky, špetka petrželky, špetka soli

Hřiby si očistíme, nakrájíme na plátky, v hrnci si rozpustíme máslo a na něm hřiby podusíme. Poté zalijeme vodou, osolíme a necháme povařit, aby hřiby změkly. Z hrubé mouky a vajec si uděláme těsto, které poté nastrouháme na hrubém struhadle a nas...

Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kysaného zelí, 6 ks brambor, 1 ks cibule, 50 g sušených hub, 0,5 l mléka, 4 lžíce másla, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, špetka kmínu, špetka mletého pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rozpustíme si máslo v hrnci a cibuli na másle osmahneme do zlatova, poté zalijeme vodou, přidáme sušené houby, okmínujeme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Mezitím ...

stránka: