Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 50

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje na smažení, 2 menší cibule, 500 g měkkého salámu, 4 konzervy bílých fazolí v tomatě, 4 lžíce kečupu

Na pánev nalijeme trochu oleje. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený salám. Jakmile je osmažený, přilijeme obsah konzervy. Zamícháme a necháme prohřát. Přidáme trochu ke...

Chutné španělské špagety

Chutné španělské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 50 g tuku, 3 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 trojúhleníčky taveného sýru, koření v kostce bazalka-oregano od Maggi, špetka pepře, špetka soli

Špagety uvaříme dle návodu na obalu.. Na rozpáleném tuku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhaný česnek a chvíli necháme orestovat. Poté přidáme trojúhelníčky sýru, které necháme rozpustit a přidáme 2 kostky koření. Pořádně pr...

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 5 lžic jablečného octa, 2 cibule, 4 rajčata, 4 žluté papriky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky medu

Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou,osušíme a pokapeme jablečným octem.Cibuli oloupeme.Rajčata a papriky omyjeme a očistíme.Pak rajčata nakrájíme na plátky,cibuli a papriky na nudličky.Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli,rajčata i papriky na ...

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 1 lžíce oleje, 200 g mletého masa, sůl, pepř, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 sklenka boloňské omáčky, 1/2 svazku kopru

Zelí očistíme,omyjeme a nastrouháme na nudličky.V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme maso.Přidáme zelí a rovněž orestujeme.Vše osolíme,opepříme a poprášíme paprikou.Přilijeme asi 300 ml studené vody a vmícháme obsah sklenice s boloňskou omáčk...

Fazole se šunkou a smetanou

Fazole se šunkou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg fazolí, 150 ml smetany, 100 g šunky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, špetka soli

Fazole uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. V hrnci si smícháme smetanu se šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, osolíme a přivedeme k varu, povaříme cca 5 minut. Poté přidáme měkké fazole, dle chuti osolíme, promícháme a při podávání posy...

Roussillonská omeleta

Roussillonská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 2 lžíce másla, 1 ks papriky, 2 ks rajčat, 50 g šunky, špetka pepře, špetka soli

Vejce si rozklepneme do misky, opepříme, osolíme a rozšleháme. Na pánvi si rozpustíme máslo, poté přidáme na proužky nakrájenou papriku a na nudličky nakrájenou šunku. Necháme osmahnout cca 2 minuty a poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a t...

Těstovinový nákyp s tvarohem

Těstovinový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 250 g tvarohu, 3 vejce, 6 lžic cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 citrón, 100 ml smetany, 100 g rozinek, 1/2 kostky másla

Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu.Když jsou uvařené,rychle je propláchneme pod proudem studené vody,aby se neslepily a promícháme je s trochou másla.Žloutky opatrně vyšleháme se 3 lžícemi moučkového cukru a s vanilkovým cukrem do hladké...

Bramborová roláda

Bramborová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 8 ks ve slupce uvařených brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, pepř, majoránka, 1 lžíce Solamylu, sůl, Náplň: 250 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové), 1 cibule, pepř, sůl, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř,majoránku a solamyl.Vypracujeme těsto,které rozdělíme na 4 části.Na válu pokrytém potravinovou folií je opatrně rozválíme na obdélníky.Na každý z nich rozetřeme náplň,kterou jsme...

Dressing z bylinek

Dressing z bylinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stroužky česneku, 1 lžička bazalky, 1 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Česnek oloupeme, dáme do mixéru, přidáme bazalku, ocet, olivový olej, opepříme, osolíme a rozmixujeme. Poté dle chuti ještě dosolíme a dopepříme. Vhodné k zeleninovým salátům.

Těstoviny s kysaným zelím

Těstoviny s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 500 g kyselého zelí, 100 g klobásového kabanosu, příp. klobásy, 150 g anglické slaniny

Na kostičky nakrájíme kabanos a anglickou slaninu, pak mírně osmahneme na malém množství oleje a přidáme kysané zelí. Toto vše řádně promícháme a dusíme pod pokličkou, až je zelím měkké. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny uvařené ve ...

Vepřové kapsičky

Vepřové kapsičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty, 4 menší sterilované okurky, 2 vejce, 1 špekáček, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 1 cibule

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý plátek položíme vejce (půlku natvrdo uvařeného), čtvrtku podélně rozkrojeného špekáčku a 1 okurku. Plátky zabalíme a okraje sepneme párátkem. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a p...

Čočková kaše

Čočková kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky čočky, 2 ks jarní cibulky, 2 lžíce sádla, 1 lžíce strouhané housky, 2 lžíce másla, 4 lžíce sladké smetany, sůl

Čočku přebereme, opereme a dáme vařit. Až je čočka uvařená, prolisujeme ji sítkem, přidáme k ní předem osmaženou cibulku, lžici nastrouhané osmažené housky, kousek másla, 4 lžíce smetany, osolíme ji, zamícháme a povaříme.

Višňová omáčka

Višňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 250 ml vody

Višně vypeckujeme, namixujeme v mixéru. Z másla a mouky uděláme jíšku, do které přidáme rozmixované višně, přilijeme vodu a povaříme krátce. Poté přidáme moučkový cukr, citrónovou omáčku, povaříme 5 minut a podáváme.

Čertova omáčka

Čertova omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kečupu, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička chilli koření, špetka bazalky, špetka soli, 3 lžíce olivového oleje

Cibuli oloupeme, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme kečup, podlijeme troškou vody, přidáme chilli koření, utřený česnek se solí, bazalku, osolíme, zahustíme trochou hladké mouky, povaříme a podáváme. Vhodné k houskovým knedlíkům.

Meruňkové rizoto

Meruňkové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 500 g meruněk, trochu moučkového cukru, 250 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka soli, 5 lžic olivového oleje

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Olej rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji dozlatova. Poté přidáme maso, osmahneme, podlijeme troškou vody, přidáme omyté, rozpůlené meruňky a dusíme doměkka. Když jsou meruňky měkké,...

Plněné papriky po španělsku

Plněné papriky po španělsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks paprik, 500 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka majoránky, špetka soli, 2 stroužky česneku, 2 ks vajec

Z paprik vyndáme jádřince a omyjeme. Maso dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, špetku majoránky, utřený česnek se solí, vejce, promícháme, uděláme směs a touto směsí plníme papriky. Poté je naskládáme na tukem vymazaný plech a dáme p...

Šakšuka

Šakšuka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 palička česneku, 8 paprik, 8 rajčat, 4 vejce, špetka soli, špetka pepře, olej

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji asi 10 minut podusíme. Přidáme očištěné a na proužky nakrájené papriky, z nichž jsme odstranili jadřince, a nakrájená oloupaná rajčata. Směs osolíme, zalijeme vodou a zeleninu dusíme d...

Vepřové plátky s nivou a mandlemi

Vepřové plátky s nivou a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 150 g Nivy, 100 g mandlí, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1 sklenka vody, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme na plátky nakrájené maso a opečeme z obou stran. Poté podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když je maso měkké, osolíme, opepříme a při podávání posypeme...

Kuřecí nudličky na borůvkové marmeládě se smetanou

Kuřecí nudličky na borůvkové marmeládě se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 sklenka borůvkové marmelády, 1 sklenka smetany, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

V hrnci si rozpálíme olej, nakrájíme nadrobno cibuli, orestujeme ji na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osmahneme ze všech stran, podlijeme smetanou, přidáme borůvkovou marmeládu, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podáváme ...

Kuřecí špízy s broskvemi

Kuřecí špízy s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 0,5 kg broskví, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, slaninu na kostičky, cibuli na kolečka, broskve na kostičky. Střídavě napichujeme kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev, kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev atd. Poté dáme na olejem vymazaný pekáček, osolíme a ...

Fazolačka podle Tatiany

Fazolačka podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení červených větších fazolí, 1 kg uzených kostí, 2 lžičky majoránky, 1 lžička kmínu (nejlépe mletého), 2 lžičky petrželové nati, 0,5 lžičky mletého pepře, sůl dle chuti, 2 lžíce instantní tmavé jíšky nebo mouka na zahuštění

Uvaříme si uzené kosti (v tlakovém hrnci to trvá asi 30 minut). Scedíme, kosti obereme, maso nakrájíme a dáme stranou (nikdy nepoužívám všechno maso, protože ho miluji jen tak s křenem a hořčicí). Ve vývaru z kostí necháme cca 1h uležet předem pro...

Lečo s lančmítem a houbami

Lečo s lančmítem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 0,5 kg rajčat, 0,5 kg paprik, 1 ks cibule, špetka pepře, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 konzerva Luncheon Meatu (lančmítu)

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme. Olej rozpálíme v hrnci, dáme orestovat cibulku. Když je orestovaná, přidáme na nudličky nakrájené papriky, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když jsou papriky napůl měkké, přidáme na kostičky nakrájená r...

Sekaná ze špekáčků

Sekaná ze špekáčků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 4 ks špekáčků, 1 ks cibule, 6 stroužků česneku, 2 ks vajec, 2 ks rohlíků, 0,25 l mléka, trochu strouhanky, špetka pepře, špetka soli

Mleté maso dáme do misky, přidáme namleté špekáčky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek se solí. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, a necháme je, aby to mléko nasákly do sebe. Poté přidáme k masové směsi rohlíky namočené v mlé...

Květák zapečený se sýrem a smetanou

Květák zapečený se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 150 g Eidamu, 1 sklenka smetany, 2 ks vajec, 2 dl mléka, 5 lžic hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Květák rozebereme na menší kousky a dáme uvařit do mírně osolené vody a vaříme doměkka. Když je květák měkký, tak ho vyjmeme, dáme do tukem vymazané zapékací misky, opepříme a osolíme. Máslo si rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a uděláme jíšku, kt...

Kuřecí maso v zelných listech

Kuřecí maso v zelných listech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího masa, 10 zelných listů, špetka pepře, špetka soli, špetka bazalky

Zelné listy dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme doměkka. Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, posypeme bazalkou, osolíme, opepříme. Když jsou zelné listy měkké, vyjmeme je, dáme na ně trochu kuřecího masa, smotáme, ovážeme nití, aby se neroz...

stránka: