Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 46

Pepřové rohlíky s jarní cibulkou z domácí pekárny

Pepřové rohlíky s jarní cibulkou z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 5 lžic olivového oleje, 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 1 balení sušeného droždí , 2 jarní cibulky, 1-2 lžičky mletého pepře, 1-2 lžíce drceného kmínu, 1 vejce

Do pekárny dáme mléko, olivový olej, přidáme mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto. Jarní cibulku si nasekáme nadrobno a spolu s 1-2 lžičkami pepře ji zapracujeme do vykynutého těsta. Těsto si rozpůlíme, každý díl vyválíme na kruhovo...

Vepřový či kuřecí řízek v sýrové omáčce

Vepřový či kuřecí řízek v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy kuřecího prsa na řízek, 30 dkg strouhaného Eidamu, 1 balení šlehačky, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého pepře, 2 vejce, 1 dcl mléka, 4 lžíce hladké mouky

Je jedno zda použijeme vepřový či kuřecí plátek. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky a mléka. Pak je lehce osmažíme na pánvi, naskládáme do pekáčku a zalijeme šlehačkou, smíchamou se strouhaným sýrem, popř. troch...

Vepřové z karavanu

Vepřové z karavanu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva vepřového masa ve vlastní štávě, 3 ks vajec, 2 ks cibule, 2 ks hlávkového salátu, špetka soli, špetka pepře

Na tuku z konzervy zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, drobně nakrájené listy hlávkového salátu, podlijeme několika lžičkami vody a dusíme asi 5 minut. Na tento základ nakrájíme maso z konzervy a prohřejeme. Vše zalijeme vejcem, které jsme ...

Brokolice zapečená v bešamelu

Brokolice zapečená v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší brokolice, troška hladké mouky, anglická slanina, 1 ks taveného sýra, 10 dkg tvrdého sýra, muškátový ořech, sůl, Vegeta, troška mléka, kousek másla na vymazání pekáčku a na zhotovení bešamelu

Brokolici uvaříme v osolené vodě - krátce, aby se nerozpadla. Uvařenou brokolici nakájíme na větší kusy, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Navrch rozprostřeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a zalijeme bešamelem, do kterého j...

Staročeská bílá polévka s kroupami

Staročeská bílá polévka s kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 1/2 l mléka, 1 balení šlehačky, 1/4 sáčku velkých krup, 1 lžíce soli, 1 lžička kmínu, 3-4 lžíce sádla, 2-3 lžíce hladké mouky

Propláchnuté kroupy dáme vařit do osolené vody. Vodu případně doléváme, dost se vsákne a vyvaří. Když jsou kroupy měkké, zalijeme mlékem, rozkvedláme mouku ve šlehačce a zahustíme. Mezitím dáme vařit brambory ve slupce. Na pánvičce rozpálíme sá...

Bábovka s tvarohem

Bábovka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 17 dkg cukru moučka, 1 balení Hery (250 g), 1 balení tvarohu (250 g), 25 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, hrst rozinek, 5 lžic kakaa, 1 vanilkový cukr

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Změklou Heru dobře promícháme se žloutky a cukrem (dělám to raději elektrickým šlehačem)a přimícháme tvaroh, pořádně našleháme. Vyndáme do mísy, kde lehce vmícháme sníh, mouku smísenou s práškem do pečiva a rozinky. ...

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení lasagní, 3 ks kuřecích prsou, 300 g špenátu (celé listy, čerstvé nebo mražené), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 1 balení balkánského sýra, 200 g Eidamu (Edam), 2-3 lžíce hladké mouky, 600 ml mléka, 50 g másla, 50 ml sladké smetany, 2-3 stroužky česneku, 2-3 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky koření na kuře, 1 ks cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Nejprve si připravíme bešamel: Máslo rozpustíme v kastrolu, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, kterou hned zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme na hladký bešamel. Dále si připravíme „zelenou" vrstvu: Na lžíci oleje zpěníme dro...

Těstoviny s vajíčkem

Těstoviny s vajíčkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100-150 g vařených těstovin (vrtule, kolínka), 1-2 vejce (podle hustoty, jak má kdo rád), sůl, pepř, olej, kečup (nemusí být)

Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme těstoviny, dáme trošku osmažit (míchat aby se nepřipálily), po chvilce syčení těstovin přidáme rozkleplé vajíčko a umícháme (jako míchaná vejce). Přisolíme a připepříme. Maminka nám to dělala jako malým ...

Sýr po pastýřsku

Sýr po pastýřsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky, 1 vejce, troška hladké mouky, tuk na smažení

Rozmícháme vajíčko s moukou, aby vzniklo hladké těstíčko. Mezi plátky šunky dáme sýr, namočíme do těstíčka a zprudka osmažíme z obou stran. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem, případně s okurkou.

Fit špagety

Fit špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 pórek, 1 rajče, 1 paprika, 100 g šunky, 1 konzerva žampionů, 150 g Nivy, 200 ml smetany na vaření

Pórek, šunku, rajče, papriku a žampióny nadrobno nakrájíme, vložíme do pánve a orestujeme. Poté směs zalijeme smetanou, necháme povařit a přidáme strouhanou nivu a počkáme, až se rozpustí a zahustí omáčku. Mezitím si uvaříme špagety na skus, scedí...

Vepřové na tymiánu

Vepřové na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových řízků, 1/2 cibule (nakrájené na drobno), slanina nebo špek na chuť, 1 klobása nebo špekáčky nakrájené na kostičky, tymián, 4 ks plátkového sýra, olej, sůl, pepř

V menším kastrůlku na trošce oleje osmažíme cibuli se slaninou (nakrájenou na kostičky) a s nakrájenou klobásou nebo špekáčkem. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme špetku tymiánu (je aromatický) a dáme na pánev s olejem smažit (pomalu, ...

Krupicové ovocné knedlíky

Krupicové ovocné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krupice, 3/4 l mléka, 1 vejce, špetka soli, 40 g cukru, asi 400 g hrubé mouky, 500 g ovoce, 80 g másla, 80 g tvrdého tvarohu , 60 g cukru moučka

Z krupice a mléka uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a vmícháme do ní vejce, sůl, cukr a hrubou mouku. Zpracujeme husté, nelepivé těsto. Vyválíme, nakrájíme na čtverečky a do každého zabalíme kousek ovoce. Vhazujeme do vařící vody a vaříme 5...

Čertova pochoutka

Čertova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 vejce, 80 g škrobové moučky, špetka soli, 80 g sojové omáčky, troška cukru moučka, 20 g chilli koření, 120 g cibule, 120 g kapie, 120 g sterilovaných žampionů

Prsíčka nakrájíme na kostky, přidáme škrob, vejce, špetku cukru, chilli, promícháme a necháme uležet. Do rozpáleného oleje vložíme maso a osmahneme. Olej scedíme, přidáme sójovou omáčku, nakrájenou cibuli, kapii a žampióny. Vše necháme dotáhnout d...

Sedlejovská polévka

Sedlejovská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg brambor, 0,5 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení šlehačky, 1 špetka kmínu, 1 lžička soli, 1 hrneček hub čerstvých či zavařených, 1 lžíce octa

Očištěné brambory nakrájíme na kostičky (někdo dělá čtvrtky, někdo malé kostičky), vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Do polévky vlijeme mléko s rozšlehanou hladkou moukou a zjemníme šlehačkou. Dosolíme a okyselíme octem....

Pečené kuře v alobalu

Pečené kuře v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 1 vejce, 20 dkg slaniny, 15 dkg žampionů, 1 cibule, 4 špetka soli, 4 špetka pepře, 100 ml rostlinného oleje

Najemno nakrájíme cibuli. Na trošce oleje ji osmahneme dorůžova, přidáme žampióny a podusíme. Mezitím uvaříme vajíčko natvrdo. Natříháme si alobal na každou čtvrtku kuřete, potřeme olejem, na osolené a opepřené kuře dáme směs s cibulí a žampióny, ...

Indické kari s kuřecím masem

Indické kari s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 4 lžička kari koření, 500 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 malé jablko, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g kuřecích prsou, 3 lžíce olivového oleje

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme 2 lžíce mouky a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vodou a vaříme. Během toho oloupeme jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky, přidáme do omáč...

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé mouky, 20 g sádla, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, troška strouhanky, Náplň: 500 g bílého zelí, 10 g cukru , troška sádla, 100 g Ementalu

Mouku smícháme s vejcem, trochou vody a uděláme tuhé těsto. Na troše sádla necháme žezloutnout cukr a přidáme jemně nasekané zelí. Trochu osolíme a opepříme a osmažíme. Z těsta vyválíme placku, nakrájíme z ní čtverce, do každého dáme část nádivky,...

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meatu, 3 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka tymiánu, 1 šálek hovězího bujónu, 2 lžíce strouhaného Ementálu, špetka soli, 500 g brambor, troška másla, troška mléka

Bramborovou kaši připravíme obvyklým způsobem. Lunchmeat nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli na kolečka, vše podusíme na másle, přidáme protlak, znovu krátce podusíme, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem z masoxu a povaříme. Zapékací mísu...

Rybí pánev s liškami

Rybí pánev s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 500 g Lišek obecných, 4-5 ks rajčat, 800 g rybího masa podle chuti, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 125 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře

Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Lišky očistíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme na kostičky. Pórek taky nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťáv...

Penne se slaninou a smetanou

Penne se slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin Penne, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 300 ml smetany, špetka pepře, špetka soli

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a odložíme do mísy. V pánvi si rozpustíme máslo, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a necháme orestovat, poté přilijeme smetanu a následně vaříme, dokud smetana nezhoustne. Poté dochutíme pepřem a...

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambor dle velikosti pekáčku, 400 g kuřecího masa, 1 balení krabích tyčinek, 250 ml smetany, asi 1 lžíce soli, 15 dkg Nivy, 1 lžíce másla, troška pepře

Do pekáčku dáme plátek másla poklademe na kolečka nakrájené brambory a na kostičky nakrájené kuřecí a krabí maso. Posolíme, opepříme a přidáme plátky nivy. Zakryjeme opět plátky brambor a zalijeme smetanou. Dáme tak na 60 minut péci do trouby na 1...

Brambory s brokolicovým tvarohem

Brambory s brokolicovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 2 balení odtučněného tvarohu, čtvrtka brokolice, špetka soli, troška pepře, 1 jarní cibulka, trocha mléka

Brambory uvaříme ve slupce s oblíbenou bylinkou(např. majoránka, tymián...). Tvaroh smícháme s nakrájenou cibulkou, troškou mléka, pepřem a solí. Brokolici lehce povaříme v páře a nakrájíme na drobné kousky, které vmícháme do tvarohu.

Dvojbarevné rohlíky

Dvojbarevné rohlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 1 balení droždí (kvasnic), 1 vejce, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 2 dcl oleje, 3 lžíce kakaa, 90 g kokosové moučky, Nálev: 2 dcl vody, 1 dcl cukru

Múku, mlieko, droždie, vajce, cukor, soľ, olej zmiesime a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao, a do druhej kokos. Z každej vypracujeme 5 bochníčkov a necháme vykysnúť. Jedno tmavé a jedno bledé cesto rozvaľkáme, dáme na seba a rozvaľká...

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičky instantní kávy, 200 g Hery, 180 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks vajec, 330 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa, 100 g hořké čokolády, 60 g mandlových plátků

Instantní kávu rozpustíme v 150 ml horké vody a necháme vychladnout. Ušleháme heru s cukrem a vanilkovým cukrem, pak po jednom vešleháme vejce a rum. Do směsi přidáme vychladlou kávu, mouku prosátou s práškem do pečiva a kakao rozmíchané v mléce...

Zapečené špagety se smetanou

Zapečené špagety se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 25 dkg šunky, 70 g másla, 250 ml sladké smetany, 20 dkg tvrdého sýra, sůl podle chuti, pepř podle chuti, olej

Oddělíme polovinu másla a osmahneme na něm nakrájenou šunku. Pak zalijeme smetanou, opepříme a necháme povařit. Mezitím uvaříme špagety podle návodu, do vody přidáme kapku oleje, aby se neslepily. Když jsou hotové a okapané, vmícháme do nich zbyte...

stránka: