Kélovník

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

996 kalorií
0.0g cukrů
94.0g tuků
22.0g bílkovin


Příprava

Kapustu pokrájíme na nudličky, brambory na kostičky a dáme je spolu vařit do osolené vody s kmínem.
Slaninu, cibuli a česnek drobně nakrájíme a vše dáme osmahnout na olej.
Uvařené brambory s kapustou scedíme a promícháme s osmaženou směsí. Do brambor ještě vmícháme sůl, pepř a muškátový květ a přendáme je do pekáčku.
Zakysanou smetanu zředíme mlékem a zalijeme brambory v pekáčku. Pekáčem mírně zatřeseme, aby se smetana rovnoměrně dostala do celých brambor.
Kelovník vložíme do trouby a při 180°C pečeme asi 25-30 minut dozlatova.
Podáváme posypané zelenou natí a obložíme zeleninou.

Tip k receptu

Do kelovníku můžeme přidat kousek dobré klobásy nebo uzeného masa.

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
odskúšaný výborný recept

26. 04. 2018, 20:19

Chybí obrázek
kelovník chuťovo skvelý

04. 12. 2018, 13:50

Chybí obrázek
obohatila som jedalniček o tento skvelý recept

04. 04. 2019, 17:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.