Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kélovník

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
996 kalorií 0.0g cukrů 94.0g tuků 22.0g bílkovin

Příprava

Kapustu pokrájíme na nudličky, brambory na kostičky a dáme je spolu vařit do osolené vody s kmínem.
Slaninu, cibuli a česnek drobně nakrájíme a vše dáme osmahnout na olej.
Uvařené brambory s kapustou scedíme a promícháme s osmaženou směsí. Do brambor ještě vmícháme sůl, pepř a muškátový květ a přendáme je do pekáčku.
Zakysanou smetanu zředíme mlékem a zalijeme brambory v pekáčku. Pekáčem mírně zatřeseme, aby se smetana rovnoměrně dostala do celých brambor.
Kelovník vložíme do trouby a při 180°C pečeme asi 25-30 minut dozlatova.
Podáváme posypané zelenou natí a obložíme zeleninou.

Bulb Tip k receptu

Do kelovníku můžeme přidat kousek dobré klobásy nebo uzeného masa.


Přidat na Pinterest
Angel 666

27. 01. 2010, Recept navštíven: 3176x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře