Kélovník
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
996
kalorií
0.0g
cukrů
94.0g
tuků
22.0g
bílkovin
Příprava
Kapustu pokrájíme na nudličky, brambory na kostičky a dáme je spolu vařit do osolené vody s kmínem.
Slaninu, cibuli a česnek drobně nakrájíme a vše dáme osmahnout na olej.
Uvařené brambory s kapustou scedíme a promícháme s osmaženou směsí. Do brambor ještě vmícháme sůl, pepř a muškátový květ a přendáme je do pekáčku.
Zakysanou smetanu zředíme mlékem a zalijeme brambory v pekáčku. Pekáčem mírně zatřeseme, aby se smetana rovnoměrně dostala do celých brambor.
Kelovník vložíme do trouby a při 180°C pečeme asi 25-30 minut dozlatova.
Podáváme posypané zelenou natí a obložíme zeleninou.
Tip k receptu
Do kelovníku můžeme přidat kousek dobré klobásy nebo uzeného masa.
Angel 66627. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.