Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 43

Kuřecí řízečky v jogurtu

Kuřecí řízečky v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežího masa, 1 bílý jogurt, strouhanka, sůl, koření dle chuti

Drůbeží jemně naklepeme, osolíme a okořeníme, ponoříme do bílého jogurtu a zhruba na 3 hodiny necháme v lednici odležet. Poté obalíme už jen ve strouhance (jogurt z masa nestíráme) a smažíme jako klasické řízky. Tyto řízečky jsou velice jemné a st...

Jessyčin rajčatový salát

Jessyčin rajčatový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rajčat, 300 g okurky, 150 g zelené papriky, 150 g cibule, ocet, sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka, čerstvá nať koriandru, nať petrželky

Omytá rajčata a oloupané okurky nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a cibuli na kolečka. Zeleninu střídavě prokládáme na mísu, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, zalijeme octem, já raději používám citrónku nebo trošku citrónu nebo limetky a pos...

Sladké pirožky

Sladké pirožky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hrubé mouky, 2 vejce, 40 g droždí , 0,5 l mléka, 70 g tuku, 1 lžíce teplého mléka, špetka soli, cukr moučka na obalení

Do rendlíku vložíme tuk, mléko a špetku soli a zahříváme. Za stálého míchání přisypeme hrubou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit. Pak je přendáme do mísy a mícháme do vychladnutí. Vmícháme postupně 2 vejce a kvasnice rozpuštěné...

Mexické medailonky

Mexické medailonky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového masa (kýty), Mexické koření, olej, 1 vejce

Maso si nakrájíme na jednolité medailonky, naklepeme, potřeme olejem a posypeme kořením - necháme chvíli v chladu odležet. Pak si rozpálíme olej, maso na něm zprudka opečeme z obou stran a pak zvolna dopékáme. Z vejce si připravíme volské oko, kte...

Plněné chlebánky z žitné mouky

Plněné chlebánky z žitné mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 50 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 300 g žitné celozrnné mouky, 200 g hladké mouky, 2 lžičky cukru krupice, 1 balení sušeného droždí , 2 lžíce sezamu, 2 lžíce lněného semínka, 1 lžíce hrubozrnné soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 250 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžičky chlebového koření

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program těsto. Než program skončí a těsto vykyne, připravíme si náplń: Slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, cibul...

Pomazánka s jablky

Pomazánka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Lučiny, 2 jablka, 2 lžíce včelího medu, 1 hrst vlašských ořechů, 2 lžičky cukru krupice

Jablka oloupeme a jemně nastrouháme, přidáme lučinu, med, cukr a nastrouhané ořechy. Vše dobře promícháme. Podáváme se sušenkami nebo s piškoty.

Polévka z krabích tyčinek

Polévka z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 100 g mražené zeleninové směsi, 100 g krabích tyčinek, 1 vejce, 1 lžíce petrželky

Máslo rozehřejeme v hrnci a přidáme nakrájené krabí tyčinky a zeleninu. Chvíli smažíme. Zalijeme litrem vody a ochutíme kořením. Povaříme. Asi po 10 minutách vlijeme rozšlehaná vejce a vaříme ještě 3 minuty. Podáváme.

Kuřecí prsa v alobalu

Kuřecí prsa v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 80 g Eidamu, 80 g šunky, 4 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce oregana

Kuřecí prsa lehce naklepe, posolíme, opepříme a poprášíme oreganem. Poklademe plátky šunky a sýra. Zabalíme do předem vymaštěného alobalu a pečeme asi 25 min. při 200°C.

Jessynčino kuře

Jessynčino kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kuřecích stehen, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 sklenice zavařené cukety (může být i čerstvá), 1 cibule, bazalka

Kuřecí stehna opereme a naskládáme na plech. Posypeme červenou sladkou paprikou a grilovacím kořením. Na každé stehno dáme vrstvu zavařené cukety, cibule, posypeme bazalkou a dáme péct. Vhodná příloha jsou brambory v jakékoliv úpravě. Přeji dobrou...

Guláš z drůbežích žaludků

Guláš z drůbežích žaludků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích žaludků, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, kmín, pepř

Očištěné a omyté žaludky prudce opečeme na cibulce, osmažené na oleji, zaprášíme moukou, přidáme kmín, pepř, osolíme, podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením dochutíme sojovou omáčkou.

Ředkvičkové palačinky

Ředkvičkové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 4 vejce, 3 lžíce sušeného mléka, sůl

Vajíčka rozšleháme, vmícháme na kolečka pokrájené ředkvičky, sušené mléko a sul. Z vaječné hmoty na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli tukem, po obou stranách pečeme palačinky.

Cuketový guláš

Cuketový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, sůl

Cukety oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s pokrájenou cibulí dusíme doměkka. Přimícháme česnek utřený se solí, pepř, kečup a dochutíme sojovou omáčkou.

Mandlová prsíčka

Mandlová prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce oloupaných mandlí nakrájených na nudličky, 1 větší cibule, kari koření, sůl, slunečnicový olej

Maso naklepeme, osolíme, poprášíme kari a potřeme nastrouhanou cibulí. Plátky masa po jedné straně opečeme na pánvi, kterou jsme lehce potřeli slunečnicovým olejem. Pak prsíčka položíme opečenou stranou na alobal, posypeme mandlemi, dobře je zabal...

Treska s celerem

Treska s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tresky, 0,5 hrnku sekaného kopru, 0,5 hrnku vody, 1 celer, 1 cibule, rostlinný olej, pepř, sůl

Tresku naporcujeme na špalíčky, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, který jsme lehce vytřeli rostlinným olejem, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka a pečeme asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájený celer, podlijeme vodou a dopékáme další...

Tříbarevná kaše

Tříbarevná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 hrnku horkého rýžového vývaru, 10 středně velkých brambor, 3 lžíce dušeného špenátu, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme, postupně vmícháme rýžový vývar a kaši dobře vyšleháme, aby v ní nezbyly kousky brambor. Hotovou bramborovou kaši rozdělíme na tři díly. První díl dáme na talíře a na ně dá...

Drůbeží na zelenině

Drůbeží na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 mrkve, 125 g celeru, 1 paprika, 5 stroužků česneku, grilovací koření, Solamyl, sůl, olej, olej

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a obalíme v solamylu. Nakrájíme cibuli na měsíčky, celer na tenké nudličky, mrkvičku na tenké proužky, papriku na kostičky a česnek na tenká kolečka. Zeleninu osmahneme na oleji, pak přidáme drůbeží maso a ...

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g sendvičové šunky, 1 menší cibule, 2 kousky taveného sýra, 1 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice

Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku, hořčici a důkladně promícháme.

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykostěné kuře, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 hrsti kopřiv, 5 vajec, 150 g moravského uzeného, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 2-3 lžičky kmínu, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1-2 lžičky hladké mouky

Kuře si koupíme už vykostěné nebo ho vykostíme sami. Maso upravíme na plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak plát masa poklademe plátky moravského uzeného. Kopřivy dáme do cedníku, dobře je omyjeme a krátce spaříme vroucí ...

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.

Krevetový koláč

Krevetový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 těsto na pizzu, 1 balení krevet, 2 stroužky česneku, 1 malá cuketa, 20 dkg cherry rajčátek, 200 g Eidamu, olej, sůl, pepř

Těsto na pizzu potřeme česnekem a posypeme sýrem. Cuketu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky a vše dáme na těsto. Potom klademe krevety, osolíme, opepříme a polijeme trochu oleje a dáme péct na cca 15 minut.

Rožnovský salát

Rožnovský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kapřích půlek vcelku, olej na smažení, 250 g majonézy, 150 g kyselých okurek, 125 g sterilované mrkve, 75 g sterilovaného hrášku, 150 g cibule, 0,5 dcl octa, 10 g cukru, pepř, sůl

Očištěné půlky kapra osolíme a opepříme. Opečeme zvolna na oleji. Opečeného kapra po vychladnutí vykostíme, maso rozebereme na drobné kostičky, přidáme olej, šťávu, ve které se maso peklo, na drobné kostičky pokrájenou mrkev, okurky, zelený hrášek...

Jessynčino tajemství

Jessynčino tajemství

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce kečupu, 1 vejce, pepř, sůl

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně krájenou feferonku a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup a vmícháme vejce. Nepodléváme a necháme vejce srazit. Podáváme se smaženými bramboro...

Makové pečivo

Makové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 210 g cukru moučka, 150 g mletého máku, 250 g másla, 1 vejce, mletá skořice, ořechy nebo marmeláda

V mouce rozmícháme skořici, cukr a mák, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme malé kuličky a vždy tři spolu spojíme. Do středu vložíme oříšek nebo kousek tuhé zavařeniny, uložíme na plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Přeji dob...

Salát z dušeného rybího filé

Salát z dušeného rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g celeru, 1 jablko, 1 sladkokyselá okurka, 1 tatarská omáčka, sůl, 1 citrón, špetka cukr moučka

Koupíme-li si balíček rybího filé a část z něho usmažíme nebo jinak upravíme, zbydou nám obvykle různé kousky. Ty chvíli podusíme nebo povaříme a potom je na drobno nasekáme. Uvařený celer nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupeme jablko a sladko...

Hrášková polévka s rýží

Hrášková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kostky masoxu, 1,25 l vody, 3 lžíce dlouhozrnné rýže, 4 lžíce hrášku

Hrášek a rýži si každý zvlášť předvaříme. Do vařící vody dáme poté masox s rýží a necháme 10-15 minut povařit. Poté přidáme hrášek. Podle potřeby dochutíme vegetou.

stránka: