Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovocná omáčka k palačinkám a lívancům

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 25min
Nutriční hodnoty
96 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Ovoce dáme do kastrůlku, podlijeme asi 100-150 ml vody, přidáme oba cukry, koření a pod pokličkou krátce povaříme. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody a změklé ovoce zahustíme do hustoty medu. Nakonec přidáme rum a omáčku ihned vypneme.
Komu vadí semínka malin, ovoce před zahuštěním propasíruje přes cedník.
Omáčkou přeléváme palačinky nebo lívance.

Bulb Tip k receptu

Omáčku můžeme udělat jen z jednoho druhu ovoce, tato omáčka je dobrá i z mražených meruněk.


Přidat na Pinterest
Angel 666

08. 03. 2010, Recept navštíven: 14623x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobré, přidala jsem třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

20. 03. 2016, 10:26

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka nema chybu, je vyborná

12. 12. 2016, 21:13

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vhodná omáčka k palacinkám

06. 01. 2017, 20:46

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moc dobrý recept, já jsem tam nechala hřebíček louhovat a místo solamylu jsem dala krupičku. Místo rumu jsem dala pouze aroma a místo cukru jsem dala třtinový... nastrouhala jsemi muškátový oříšek a dopadlo opravdu moc dobře :)
Přidané ingredience: třtinový cukr, muškátový oříšek, krupička

Mandy 02. 06. 2017, 15:02

Přidat komentář
Thumb
výborné! už som skúšala podobné recepty.

Alenka 26. 02. 2012, 13:46

Facebook komentáře