Roštěná na zelenině a žampiónech

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

428 kalorií
6.0g cukrů
31.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na hranolky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme žampióny, nakrájené na plátky, nadrobno nasekaný česnek a nakonec rajčata a pórek, nakrájené na malé kousky. Pokapeme kečupem a přilijeme víno. Pod pokličkou maso dodusíme doměkka. Je-li třeba, stále doléváme vodu nebo vývar. Nakonec omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě, přidáme kyselé okurky, nakrájené na kolečka, ještě dobře provaříme a vypneme. Před podáváním necháme chvíli v klidu, aby se chutě propojily.

Tip k receptu

Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny, manžel si dal vařené brambory a také si pochutnal.

přidejte na:
Chybí obrázek

31. 03. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
roštenka na zelenine je u nas na jedalnom lístku, chutné jedlo

16. 04. 2017, 19:23

Chybí obrázek
chutná roštenka

26. 06. 2017, 13:46

Chybí obrázek
veľmi chutne pripravená roštenka

02. 08. 2017, 18:48

Chybí obrázek
dobrý recept na roštenku

27. 08. 2017, 19:59

Chybí obrázek
výborná roštenka

30. 03. 2019, 20:39

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.