Roštěná na zelenině a žampiónech
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
428
kalorií
6.0g
cukrů
31.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na hranolky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme žampióny, nakrájené na plátky, nadrobno nasekaný česnek a nakonec rajčata a pórek, nakrájené na malé kousky. Pokapeme kečupem a přilijeme víno. Pod pokličkou maso dodusíme doměkka. Je-li třeba, stále doléváme vodu nebo vývar. Nakonec omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě, přidáme kyselé okurky, nakrájené na kolečka, ještě dobře provaříme a vypneme. Před podáváním necháme chvíli v klidu, aby se chutě propojily.
Tip k receptu
Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny, manžel si dal vařené brambory a také si pochutnal.
Angel 66631. 03. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.