Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 48

Masový salát s kečupem

Masový salát s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařeného hovězího masa (klidně mohou být i srdce), 200 g vepřového jazyka, sůl, pepř, sladká paprika, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, šálek kečupu, 2 lžíce oleje, petrželka

Vařené studené maso nakrájíme na jemné plátky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, okurku a spojíme kečupem, který podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a zakapeme olejem. Dobře promícháme. Na talířích sypeme sekanou petrželkou.

Zapečená pikantní směs

Zapečená pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g slanečka, 150 g uzené makrely nebo jiných uzenek dle chuti, 100 g studené pečeně, 1 cibule, 3 brambory, 2 lžíce kysané smetany, 1 vejce, 40 g másla, 40 g parmazánu, sůl, pepř, strouhanka

Uzenky nakrájíme na menší kousky. Pečené maso, šunku, uzenky, slanečky, cibuli a uvařené brambory rozemeleme. Osolíme, opepříme a promícháme s kysanou smetanu, se žloutkem a sněhem z bílků. Směs upravíme do malých ohnivzdorných misek vymazaných má...

Vepřové zelňáčky na jehle

Vepřové zelňáčky na jehle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového boku bez kosti, 200 g kysaného zelí, trocha sladké mleté papriky, pepř, sůl

Kysané zelí vymačkáme v utěrce, rozložíme na prkénko, naklepeme paličkou, opepříme a lehce posypeme sladkou paprikou. Očištěný bůček nakrájíme na tenké plátky, které naplníme kouskem připraveného zelí a zavineme. Rolky osolíme, opepříme, napíchnem...

Smažené tvarohové knedlíčky

Smažené tvarohové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, 30 g polohrubé mouky, muškátový oříšek, strouhanka, olej na smažení

Prolisovaný tvaroh osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme strouhaný sýr, vejce a prosátou mouku. Dobře promícháme a tvoříme malé knedlíčky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v oleji dorůžova.

Plněná sekaná z pekárny

Plněná sekaná z pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového mletého masa, 5 vajec (z toho 3 uvařené), 150 g veky, 1 lžička soli, 1 lžička koření na mleté maso, majoránka, 2 debrecinské párky, 2 sterilované okurky

Mleté maso, vajíčka, veku namočenou v mléce a koření zpracujeme a vložíme do domácí pekárny (používám ETA HARMONY). Pozor do nádoby nedávat míchací háky. V těstě vytvoříme prostor pro vařená vajíčka, párek a okurku. Vše zakryjeme masovou hmotou. D...

Kuřecí polévka s rýží

Kuřecí polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, hrnek rýže natural, troška Maggi nebo jiného tekutého polévkového koření, 1 cibule, špetka soli, 3 stroužky česneku, 1 balení mražené zeleninové směsi

Do hrnce nalijeme 2 l studené vody, vložíme celá kuřecí prsa, celou oloupanou cibuli a necháme 10-15 min. vařit. Mezitím se propláchneme rýži a dáme ji vařit do jiného hrnce(o něco méně než jsme zvyklí, budeme ji ještě chvíli vařit i v polévce). P...

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 500 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce pažitky, lžička soli, lžíce tymiánu, mléko dle potřeby, 2 stroužky česneku

Omyté brambory nakrájíme na plátky o tlošťce asi 0,3 mm, osolíme, poklademe na pečicím papírem vyložený plech, posypeme tymiánem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 200°C. Pečeme 25 min., poté všechny plátky obrátíme a posypeme tymiánem i z dr...

Žampiónové  brambory

Žampiónové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g žampionů, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, podlijeme ...

Kuřecí nudličky na víně a žampiónech

Kuřecí nudličky na víně a žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 ks cibule, 300 g žampionů, 4 lžíce olivového oleje, 500 ml červeného vína, špetka pepře, špetka soli, špetka tymiánu

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, podlijeme vínem a dusíme, až je maso měkké a žampióny až jsou měkké. Po...

Panští kluci

Panští kluci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks ve slupce uvařených brambor, 1 ks vejce, 500 g polohrubé mouky, 4 lžíce švestkových povidel, 3 lžíce másla, 150 g mletého máku, 125 g moučkového cukru, špetka soli

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme válečky, které nakrájíme na menší kousky a uvaříme v mírně osolené vroucí vodě. Uvařené válečky scedíme, pol...

Codůmdalové kuře

Codůmdalové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 3 ks jablek, 3 ks cibule, troška bazalky, troška oregána, kousek slaniny, 2 ks paprik (kapie)

Prošpikujeme kuřecí čtvrtky slaninou a naskládáme do pekáčku. Jablka rozkrájíme na čtvrtky a vybereme jádřinec. Cibuli očistíme, nakrájíme na velká kolečka. Papriky očistíme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do pekáčku ke kuřeti tak, aby co ...

Šunkové knedlíčky se sýrem

Šunkové knedlíčky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g střídky z bílé veky, trocha mléka, 20 g šunky, 40 g hrubé mouky, 20 g tvrdého sýra, 1 vejce, troška soli, 1 muškátový ořech, petrželka dle potřeby, 20 g morku

Střídku z bílé veky zvlhčíme mlékem, vymačkáme, dáme do misky, přidáme rozsekanou šunku, nastrouhaný morek a sýr, trošku soli, nasekanou petrželku, žloutek, trochu mouky a sníh z bílků. Z těsta tvoříme malé knedlíčky a obalujeme je v mouce a zavař...

Drožďové nočky

Drožďové nočky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnic), 20 g másla, 1 menší cibule, 5 lžic strouhanky, 1 vejce, trocha mléka, špetka soli, špetka pepře

Rozdrobené droždí opražíme na zpěněné cibuli dorůžova, zalijeme asi třemi lžícemi mléka, osolíme, opepříme, přidáme strouhanku a vejce, těstíčko dobře rozmícháme. Lžičkou vykrajujeme nočky a vaříme je v polévce asi 4 minuty.

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžic mléka, 20 g másla, 30 g hladké mouky, 20 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, olej na smažení

Do vařícího mléka s máslem vsypeme hladkou i hrubou mouku a mícháme na ohni tak dlouho, až se těsto nechytá stěn nádoby. Do prochladlého těsta vmícháme vejce a žloutek. Z těsta uděláme malé kuličky a usmažíme je dočervena na rozpáleném oleji.

Krupicové nočky

Krupicové nočky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g krupice, 1 vejce, 6 lžic másla, špetka soli

Máslo utřené se solí zalijeme teplým mlékem, přidáme krupici, rozšlehané vejce, zamícháme a necháme 30 minut odpočinout. Potom lžičkou vykrajujeme nočky a vaříme je v polévce 4 minuty. Jiný postup: Z krupice, ze soli, z másla a z mléka uvaříme hu...

Piškotový svítek

Piškotový svítek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 40 g hrubé mouky, špetka soli, tuk a mouka na pánev

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky s hrubou moukou a se solí. Na tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou pánev rozetřeme těsto a v troubě pečeme dorůžova. Upečený, prochladlý svítek nakrájíme na čtverečky.

Kuřecí válečky na černém pivu

Kuřecí válečky na černém pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 6 plátků anglické slaniny, 2 ks cibule, 300 ml černého piva, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 3 lžičky drceného kmínu, 3 lžičky grilovacího koření, 1 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa rozřízneme napůl tak, abychom dostali dva dlouhé válečky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Každý váleček masa zabalíme do plátku anglické slaniny. Pekáček vymažeme olejem a na dno rozložíme půlkolečka cibule. N...

Třešňový trhanec

Třešňový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 6 ks vajec, 200 g moučkového cukru, 500 g hrubé mouky, 500 g třešní, 1 balení vanilkového cukru

V mléku si rozšleháme žloutky, moučkový cukr, mouku a vypracujeme těsto, poté přimícháme tuhý sníh, který jsme ušlehali z bílků a toto těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech, dáme na něj třešně vypeckované a upečeme. Pečeme při 200 °C, cca 20 min...

Nákyp z ovesných vloček

Nákyp z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g ovesných vloček, 300 ml mléka, 125 g moučkového cukru, 2 lžíce másla, 4 ks vajec, 4 ks jablek, 1 balení vanilkového cukru, špetka soli

Ovesné vločky namočíme na hodinu do teplého mléka, mezitím si žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, máslem, osolíme, poté přidáme namočené vločky a přišleháme tuhý sníh, který jsme ušlehali z bílků. Máslem vymažeme pekáč, strouhankou ho vysypeme a ...

Tvarohový nákyp s jahodami

Tvarohový nákyp s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy jahod, 1 ks citrónu, 250 g měkkého tvarohu, 125 g moučkového cukru, 4 ks vajec, 5 lžic dětské krupice, 125 g mletých vlašských ořechů, 50 g másla, 1 lžíce moučkového cukru na posypání

Jahody scedíme, nakrájíme na menší kousky, přidáme citrónovou šťávu z celého citrónu a 1 lžíci citrónové kůry a promícháme. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme tvaroh, krupici, promícháme. Ušleháme z bílků tuhý sníh a přidáme k ušlehaným ...

Mléčná polévka s cibulí

Mléčná polévka s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílé veky, 60 g Eidamu (Edam), 40 g másla, 2 vejce, 100 g cibule, 750 ml mléka, sůl

Na talíře dáme drobně nakrájenou bílou veku osmaženou na másle, zalijeme ušlehanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Na másle osmažíme cibuli, zalijeme mlékem, osolíme a vaříme asi půl hodiny. Potom polévku prolisujeme a vařící nalijeme na při...

Žemlová polévka se sýrem

Žemlová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g housky - žemle, 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka, 40 g Ementálu

Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másl...

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chleba, sůl, kmín, 1/4 l acidofilního (kysaného) mléka, 30 g cibule, 40 g másla, 1 vejce

Starší chleba rozlámeme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Rozvařený chléb prolisujeme, omastíme kouskem másla, dobře rozmícháme s mlékem a s vejcem, podle potřeby osolíme a přidáme dočervena osmaženou, nadrobno nakrájenou cibuli.

Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g ovesných vloček, 50 g zeleninové směsi - mrkev, celer, květák, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, petrželka

Drobně nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme přebrané vločky a uvaříme doměkka. Nakonec vešleháme mléko s rozmíchaným žloutkem a nasekanou petrželkou. Krátce povaříme a můžeme podávat.

Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany

Rybí filé s pikantní omáčkou od Roxany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybího filé, 3 lžíce másla, 3 ks středně velikých cibulí, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky masoxu, 4 lžíce ostrého či pikantního kečupu, 1 ks citrónu, 1 lžička octa

Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut. V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidá...

stránka: