Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí řízek plněný houbovou směsí

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
1756 kalorií 4.0g cukrů 7.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si připravíme nádivku:
Hlívu i žampióny pokrájíme na plátky, cibulku také nakrájíme najemno. Na pánev dáme lžíci oleje a do rozpáleného vhodíme připravené houby, krátce osmahneme, přidáme cibulku, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou zázvoru a pánev vypneme. Do odstavené směsi přimícháme nadrobno nakrájený salám.
Prsíčka upravíme na plátky, ty naklepeme, osolíme, opepříme, doprostřed plátků rozdělíme náplň, maso přehneme a okraje trochu sklepneme paličkou k sobě.
Připravíme si trojobal, do vajec na obalování zašleháme špetku zázvoru. Řízky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance.
Smažíme zvolna, aby se maso prosmažilo.
Podáváme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými bramborami, na talíři obložíme čerstvou zeleninou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

12. 01. 2010, Recept navštíven: 4416x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
plněné řízky jsou mé oblíbené , do strouhanky bych přidala ještě kukuřičné lupínky, řízeček pak bude křupavější
Přidané ingredience: kukuřičné lupínky

13. 03. 2014, 10:40

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept,nabuduce vyskúšam s kukuričnými lupienkami

13. 11. 2016, 20:04

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci recept, velmi chutný

19. 02. 2017, 20:11

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšaný , velmi chutný plnený rezeň,s kukuričnými lupienkami celkom dobré

04. 04. 2017, 09:27

majka
Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept, dobrá hubová plnka

03. 08. 2017, 20:21

Přidat komentář

Facebook komentáře