Kuřecí řízek plněný houbovou směsí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si připravíme nádivku:
Hlívu i žampióny pokrájíme na plátky, cibulku také nakrájíme najemno. Na pánev dáme lžíci oleje a do rozpáleného vhodíme připravené houby, krátce osmahneme, přidáme cibulku, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou zázvoru a pánev vypneme. Do odstavené směsi přimícháme nadrobno nakrájený salám.
Prsíčka upravíme na plátky, ty naklepeme, osolíme, opepříme, doprostřed plátků rozdělíme náplň, maso přehneme a okraje trochu sklepneme paličkou k sobě.
Připravíme si trojobal, do vajec na obalování zašleháme špetku zázvoru. Řízky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance.
Smažíme zvolna, aby se maso prosmažilo.
Podáváme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými bramborami, na talíři obložíme čerstvou zeleninou.
12. 01. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: kukuřičné lupínky
planeta 13. 03. 2014, 11:40
katka16031 04. 04. 2017, 11:27