Plovdivské maso s rýží

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1268 kalorií
0.0g cukrů
120.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmažíme na troše tuku. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až cibulka zrůžoví, přidáme papriku a grilovací koření, podlijeme vodou a dusíme. Až maso změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povaříme ještě asi 5 minut.

Na talíři posypeme na kolečka nakrájenou syrovou cibulí či jarní cibulkou. Rýži posypeme strouhaným Eidamem.

Tip k receptu

Recept je rychlý, lze jej urychlit ještě tím, že jej děláme v tlakovém hrnci, kde celá příprava trvá necelých 20 minut. Někdy přidávám trochu kečupu.

přidejte na:
Roxana

04. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept chutný, nenaročný

04. 11. 2016, 11:08

Chybí obrázek
dobré

07. 04. 2019, 16:48

Chybí obrázek
chutné

09. 09. 2019, 20:35

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.