Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 57

Ovesné karbenátky

Ovesné karbenátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 200 ml vody, 1 vejce, sůl, pepř, 1 cibule, 3-5 stroužků česneku, 150 g slaniny, strouhanka, rostlinný olej na smažení

Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli opražíme. Vlejeme i s výpekem k vločkám a dobře promícháme. Přidáme vejce, podle potřeby sůl, pe...

Kuře na limonádě

Kuře na limonádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 dcl limonády, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 1 lžíci koření na kuře, 1 lžičku soli

Omyté, nasolené a okořeněné kuře dáme do pekáče. Přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli na měsíčky. Zakapeme Worcesterovou omáčkou, posolíme a zalijeme půl litrem limonády. Pečeme v troubě do zlatova.

Gratinovaná cuketa s krevetami

Gratinovaná cuketa s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 1 cibuli, 4 menší žampiony, 2 stroužky česneku, 200 g malých vařených krevet, 50 g másla, sůl, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce strouhanky, pepř, cayenský pepř

Omyté cukety podél rozpůlíme a blanšírujeme do poloměkka ve slané horké vodě. Necháme vychladnout a kulatou část mírně, kvůli stabilitě seřízneme. Vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabanou dužinu cuket drobně rozsekáme. Na másle podusíme drobně nakr...

Rizoto s opečenými játry

Rizoto s opečenými játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 1 velká cibule, rostlinný olej, 2 šálky dlouhozrnné rýže, 800 ml hovězího vývaru, sůl, 500 g vepřových nebo drůbežích jater, 2 lžíce mouky, 1 lžička sladké papriky, lžička pepře, 100 g strouhaného sýra, citrónová šťáva

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouc...

Pilaf z kuřete

Pilaf z kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 100 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 3 papriky, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 g dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, rostlinný olej, voda nebo vývar

Uvaříme rýži s kari kořením. Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme ci...

Kuře na leču

Kuře na leču

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, grilovací koření, rostlinný olej, 1 sklenka zeleninového leča, 2 cibule, 1 hrnek rýže, 1 a 1/4 hrnku vody, sůl, kari koření, sladká paprika

Omyté a osušené kuře naporcujeme na menší kousky (8 - 10). Každý kousek potřeme olejem, osolíme a okořeníme. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Pekáč vytřeme olejem. Dno pokryjeme pokrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kousky masa a přelije...

Kapusta zapečená s masem a rýží

Kapusta zapečená s masem a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 250 g dlouhozrné rýže, 500 g mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, kmín, 1 dcl mléka, 2 vejce

Kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě (asi 5-8 minut). Pak scedíme a pokrájíme na nudličky. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme maso, prudce orestujeme, osolíme, ...

Jahodový salát s rýží

Jahodový salát s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařené rýže, 3 lžíce cukru moučka, 300 g jahod, 250 ml smetany ke šlehání

Uvařenou vychladlou rýži podle chuti osladíme a smícháme s omytými jahodami. Větší plody nakrájíme na čtvrtky. Před podáváním vmícháme ušlehanou smetanu.

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1,5 hrnečku cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 750 g tučného tvarohu, 3 vejce, 5 dcl mléka, 250 g ovoce, 5 lžic másla, 1/2 hrnečku kokosové moučky

Mouku smícháme s 1 hrnkem cukru, práškem do pečiva a uděláme moučnou směs. Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhaným kokosem, nasypeme polovinu moučné směsi, na kterou nalijeme náplň z tvarohu, mléka, cukru a vajec, poklademe na plátky nakrájeným...

Jablečné řezy

Jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jablek, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 400 g cukru moučky, 2,5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 1 vejce, 2 lžíce rumu, špetku soli, 50 g 100% tuku, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce kakaa

Mouku smícháme s práškem do pečiva, 250 g cukru, osolíme, přidáme mléko, olej, vejce, 1 lžíci rumu a nahrubo oloupaná a nastrouhaná jablka. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 40 minut. Mezi...

Pivovarské brambory

Pivovarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g cibule, 100 g anglické slaniny, 3 dcl světlého piva, 125 ml smetany, 4 lžíce másla, pepř, sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme je do zapékací misky, poklademe tenkými plátky cibule a anglické slaniny. Pokryjeme další vrstvou brambor, zalijeme smetanou, kterou jsme rozšlehali s pivem, osolíme, opepříme a pečeme cca 60 minut.

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g kyselého zelí, 150 g ostravské klobásy, 50-100 ml mléka, 5 lžic másla, 50 g slaniny, 1/8 l zakysané smetany, 50 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje, 5 lžic strouhanky, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme, vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je rozšťoucháme s mlékem a kouskem rozpuštěného másla, osolíme a kaši urovnáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Slaninu si nakrájíme na k...

Čínské kuřecí nudličky

Čínské kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, 2 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Kuřecí řízky si nakrájíme na drobné nudličky. Marinádu si připravíme smícháním všech surovin a nudličky do ní naložíme - nejlépe přes noc. Na druhý den maso usmažíme dozlatova na trošce oleje.

Čínské řízečky

Čínské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího nebo krůtího masa, 1 lžička soli, 3 vejce, 3 lžíce Solamylu, 2 cibule, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička cukru moučka, kečup

Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme vejce, olej, cukr, Solamyl a podle chuti kečup. Dále přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a okořeníme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou na rozpálený tuk děl...

Roštěnkové závitky s klobásou

Roštěnkové závitky s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 80 ml rostlinného oleje, 200 g paprikové klobásy, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sladké papriky, pepř, sůl, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce strouhaného křenu

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí s křenem a vložíme půlky klobásy. Svineme do válečků spevníme jehlicemi a potřeme česnekem. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme paprikou, vložíme závitky, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkk...

Hovězí s paprikou a pórkem

Hovězí s paprikou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 100 g červených paprik, 1 pórek, 200 ml rostlinného oleje, 1 lžíce škrobové moučky, pepř, sůl, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sojové omáčky

Maso pokrájíme na nudličky, posypeme škrobovou moučkou, pepřem, solí, glutasolem a sójovou omáčkou, promícháme a necháme pět minut odstát. Na pánvi s rozehřátým olejem potom maso prudce opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku a pórek a dusí...

Hovězí plátky na slanině

Hovězí plátky na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 40 g slaniny, 1 cibule, sůl, 1 lžička polohrubé mouky, 200 g sterilované zeleniny, hořčice, horká voda

Roštěnky očistíme, opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme roštěnky, osmahneme, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Špenátové placky

Špenátové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátového protlaku, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, špetka oregana, 2 vejce, 10 lžic hladké mouky, olej na smažení, tvrdý sýr, ostrý kečup

Špenát necháme úplně rozmrazit a puštěnou vodu slijeme. Osolíme, opepříme, přidáme oregano, celá vejce, mléko, nadrobno pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mouku a promícháme. Množství mouky případně upravíme, záleží na tom, kolik vody ve špenát...

Opečenky z kolínek

Opečenky z kolínek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 lžic vařených těstoviny (kolínka apod.), 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/4 l mléka, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl

Z mléka, mouky, žloutků, soli, pepře a utřeného česneku vymícháme řidší těstíčko. Vmícháme nasekané uvařené těstoviny a sníh ze 4 bílků. Z hmoty tvarujeme placičky a smažíme na oleji. Usmažené potřeme hořčicí nebo kečupem a sypeme strouhaným sýrem...

Rizoto z krůtích křídel

Rizoto z krůtích křídel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí křídla, 240 g rýže, 1cibule, sůl, kmín, 1 balení mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), tvrdý sýr, olej

Křídla ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme kmínem a na kolečka pokrájenou cibulí. Trošku podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Rýži uvaříme podle návodu na sáčku. Mraženou zeleninu vsypeme do osolené...

Kuřecí bomba se slaninou

Kuřecí bomba se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsní řízky, 50 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 paprika, lžička cukru, 1 lžíce rajčatového protlaku, olej, tvrdý sýr, zelená petrželka

Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme cibuli s česnekem, mletou i čers...

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1/2 většího pórku, 1 hrst sušených hub, 1/2 středně velkého květáku, 100 g sojového granulátu, špetka soli, olej, bazalka, koření na pizzu - koření dle chuti, 4 lžíce sojového sušené mléka

Uvaříme těstoviny s troškou soli. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pórek, sušené hříbky, předvařený a drobně nakrájený květák. Směs mícháme a po chvíli okořeníme a osolíme. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim směs z pánve, sójový gran...

Brambory s petrželovým dipem

Brambory s petrželovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 středních brambor, 1 menší svazek petrželky, 3 stroužky česneku, 40 g strouhaného parmazánu, 100 ml oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 g plátkové anglické slaniny

Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 C asi na 50 minut. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidá...

Katalánské kuře

Katalánské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 200 g rajčat, 1 větší cibule, pár kuliček pepře, sůl

Kuře naporcujeme na menší kousky, osušíme a opečeme na másle. Když už je pěkně do zlatova přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a rajčata, která si předem upravíme a to tak, že je přelijeme horkou vodou, sloupneme, vydlabeme semínka a zby...

stránka: