Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Francouzské palačinky

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 30min , porce

1996 kalorií, 6.0g cukrů, 88.0g tuků, 51.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Všechny suroviny rozmícháme v misce na hladké řídké těsto a necháme půl hodiny odpočinout.
Na rozpáleném oleji smažíme tenké palačinky.

Bulb Tip k receptu

Plníme libovolnou sladkou náplní (marmeláda, šlehačka, tvaroh, ... ).

Jakub Vojtěch

28. 11. 2009, Recept navštíven: 4219x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Všechny suroviny rozmícháme v misce na hladké řídké těsto a necháme půl hodiny odpočinout. Na rozpáleném o...

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Nech...

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smaž...

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým ...

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäs...

Zobrazit všechny podobné recepty k Francouzské palačinky Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
palacinky su velmi chutne

30. 04. 2016, 18:56

Přidat komentář
Angel 666
Palačinky miluje můj syn a tak je dělám velmi často v různých obměnách. Základní těsto dělám stejně, jen dávám čtyři vejce a vynechávám cukr. Zkoušela jsem už do těsta přidávat různé přísady- mleté mandle, ořechy, kakao, strouhaná jablka, čokofloky... Variant je opravdu hodně a pokaždé palačinky můžou chutnat trochu jinak. Dneska byla rychlá klasika ke svačince, tak můžu přidat fotku :o).

Angel 666 17. 03. 2010, 16:16

petra.pch
Dnes jsem tyto palačinky udělala a zaprášilo se po nich jak za kočárem :-), je to vynikající recept. Jen je nesmažím na oleji, dělám pouze na horké pánvičce.

petra.pch 07. 06. 2011, 21:25

Barbora Dvouletá
dnes jsem zkusila tyto francouzske palačinky a jsou moc dobře podarily se nejsou moc tluste spis hodne tenoucke

Barbora Dvouletá 23. 07. 2015, 11:47

Facebook komentáře