Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 60

Zapečené malé kapustičky

Zapečené malé kapustičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkových kapustiček, 2 lžíce másla, 200 g tvrdšího taveného sýra, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička cukru, špetka soli, špetka pepře

Kapustičky dáme podusit do mírně osolené vody. Poté je vyjmeme, necháme okapat, opepříme, přidáme cukr. Pekáček si vymastíme máslem a naskládáme do něj kapustičky. Povrch kapustiček pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhaným sýrem, a dáme péc...

Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špenátového protlaku, 250 ml smetany, 250 g strouhaného Eidamu (Edamu), 6 vajec, 5 lžic másla, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Špenátový protlak promícháme se smetanou, žloutky a s 200 g nastrouhaného eidamu, osolíme a vmícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Zapékací misku vymažeme máslem, směs dáme do zapékací misky, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra, pokap...

Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 květáky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 2 cibule, 200 g strouhanky, 5 lžic másla, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka a rozebereme na růžičky. Mleté maso smícháme s mlékem, vejcem, osmaženou cibulkou, osolíme, opepříme a smícháme s trochou strouhanky. Zapékací misku vymažeme máslem a dáváme vrstvu mletého masa, vr...

Květákové řezy

Květákové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 vejce, 1 dcl mléka, 5 lžic polohrubé mouky, 4 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout, poté ho rozmačkáme. Přidáme vejce, mléko, mouku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a dle potřeby ještě zahustíme moukou, a vytvoříme si těst...

Rýže se zeleninou a vepřovým masem

Rýže se zeleninou a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dušené rýže, 500 g vepřového masa z konzervy, 5 lžic sádla, 2 cibule, 10 rajčat, 6 paprik, 250 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Pekáček vymažeme sádlem, dáme vrstvu osolené dušené rýže, poklademe ji na kolečka nakrájenou cibulí, na kolečka nakrájenými rajčaty, na proužky nakrájenými paprikami, masem z konzervy, poté dáme opět rýži, kolečka cibule, kolečka rajčat, proužky p...

Letní večerní pamls

Letní večerní pamls

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčat, 4 papriky, 1 menší salátová okurka, 2 cibule, 200 g tvrdého sýra, 3 vejce, 200 g uzeniny, olej, ocet, 1 lžička hořčice

Zeleninu omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky, okurku na kolečka. Cibuli, sýr, vejce a uzeninu nakrájíme na kostičky. V míse vše promícháme ochutíme solí a pepřem, lžičkou hořčice, octem a olejem a znovu promícháme. Podáváme...

Zapékané palačinky

Zapékané palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 vejce, 100 g hladké mouky, špetka soli, troška cukru moučka, 1 lžička kakaa, 250 g odtučněného tvarohu, troška citrónové kůry, rozinky, trocha mléka na rozředění náplně

Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh, citronovou kůru, cukr, rozinky a mléko vyšleháme do pěny. Směsí plníme palačinky, zarolujeme, poklademe na zapékací talíř, se shora oz...

Masové houby nebo houbové maso

Masové houby nebo houbové maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice nebo žebírek, 4 cibule (dle chuti i více), sušené houby, lžička soli, troška kmínu, 2 lžíce sádla

Maso osolíme, okmínujeme a dáme na plech, posypeme cibulí a předem namočenými houbami, přikryjeme a dáme přes noc uležet. Před vložením do trouby podlijeme vodou a pečemem až se voda odpaří. Pak přidáme 2 lžíce sádla nebo pokapeme olejem a ješťe t...

Plněné žampiony naší Káti

Plněné žampiony naší Káti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké žampiony, špetka soli, troška mletého pepře, 1 malá cibule, 2 vejce, 4 plátky sýra

Očistíme hlavičky žampionů a odstraníme nožičky. Potom malou lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme si ho stranou. Uděláme smaženici - cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Až pěkně zesklovatí, přidáme vydlabaný vnitřek, sůl a pepř . Chvilink...

Alobalové kuřecí plátky

Alobalové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 4 cibule, 150 g anglické slaniny, špetka soli, troška mletého pepře, troška grilovacího koření, olej

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe plátky slaniny a kroužky cibule, pečlivě uzavřeme, přeneseme na plech a ve vyhřáté troubě (200 °C) peč...

Bramborový závin se zelím

Bramborový závin se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor vařených ve slupce, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, vejce, lžička soli, slanina, cibule, 300 g kyselého zelí, 50 g másla, 300 g klobásy, 1 stroužek česneku, troška mletého pepře

elí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdé...

Treska se sýrem a smetanou

Treska se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filet z tresky, 3 mrkve, 1 větší pórek, 2 zakysané smetany, pepř, sůl, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželové nati, 1 lžíci nasekaného kopru, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přeb...

Kuřecí nudličky s Nivou

Kuřecí nudličky s Nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 konzerva sterilované kukuřice, 1 zelená paprika, 1 balení smetany na vaření, 150 g Nivy, bazalka, provensálské koření, rostlinný olej

Prsíčka nakrájíme, na chvíli naložime do bazalky a provensálského koření a orestujeme na oleji. Přidáme celou plechovku kukuřice i s nálevem, papriku nakrájenou na kostičky a ještě chvíli restujeme. Potom přilejeme smetanu na vaření a nastrouhanou...

Calzone s krůtím masem

Calzone s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtího masa, 2 lžíce oleje, 1-2 cibule, 4 lžíce kečupu, špetka soli, troška mletého pepře, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 500 g listového těsta, vejce na potření

Maso nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji krátce osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme, zakapeme kečupem a za občasného míchání opečeme doměkka. Pak vmícháme mouku a syrová vejce. Necháme vychladnout. Těst...

Cuketový závin

Cuketový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 1 kg nastrouhané cukety, 1 cibule, 3 vejce, 150-200 g Nivy, troška mletého pepře, párky nebo klobásky, 1 žloutek nebo vejce na potření, 1-2 lžíce oleje, hrst sezamového semínka

Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme cuketu a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Nesolit! Pak k cuketě nadrobíme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Odstavíme a necháme vychlad...

Masovo-pórkové tašky

Masovo-pórkové tašky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g listového těsta, 600 g mletého masa, 1 větší pórek, špetka soli, troška mletého pepře, troška oregana, 100 ml kečupu, špetka chilli koření, 1 vejce, troška kmínu, 1 lžíce oleje

Na pánvi potřené olejem orestujeme mleté maso dohněda. Osolíme, okořeníme, přidáme kečup a pokrájený pórek a všechno společně smažíme za stálého míchání doměkka. Ochutíme chilli a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na tři části. Každou rozválím...

Čočkový přívařek

Čočkový přívařek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čočky, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, sůl, cukr krupice, rostlinný olej, hladká mouka, mléko, ocet

Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem a pepřem do měkka. Osolíme a zahustíme zásmažkou z oleje, mouky a mléka. Můžeme zahustit i záklechtkou. Prívarok krátce povaříme, musí být hustý. Dochutíme cukrem a octem. Podáváme s volským okem, opečeno...

Ragú z mletého masa

Ragú z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa z plecka, 1 mrkev, 1 kořen petržele, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku, 2 citróny, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželové natě, 2 lžíce másla, mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, rostlinný olej na smažení

Do mletého masa dáme sůl, celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj d...

Burek a pita - balkánské speciality

Burek a pita - balkánské speciality

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení balkánského sýru, 1 balení listového těsta, 6 lžic olivového oleje

Listové těsto necháme rozmrznout, rozdělíme ho na tři díly a ty pak vyválíme na tenké pláty. Těsto pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Pokud těsto rolujeme jako na štrúdl, připravujeme tak balkánskou specialitu - tzv. burek. ...

Sladká mléčna polévka

Sladká mléčna polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 150 g hladké mouky, 3/4 l mléka, včelí med, sůl

Spojíme vejce s moukou a drobíme do vroucí osolené vody. Chvíli drobení povaříme a zalijeme mlékem. Potom osladíme medem.

Studená rajčatová polévka

Studená rajčatová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 velkých rajčat, 8 ks drobně rozsekaných šalotek, 1/2 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky soli, špetka pepře, oregano, tymián, 2 lžičky citrónové kůry, šťáva z 1 citrónu, 125 ml smetany ke šlehání, špetka kari koření, nasekaná petrželová nať

Rajčata oloupeme a hrubším sítem propasírujeme. K propasírovaným rajčatům přidáme veškeré koření, citrónovou šťávu a kůru, a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Dobře zamícháme a postavíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Do každého talíře vložíme l...

Bylinková polévka s chlebem

Bylinková polévka s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, 2 svazky čerstvých bylinek (bazalka, petržel, pažitka, ...), sůl, pepř, 1 plátek bílého chleba nebo rohlík

Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme 30 g másla a česnek na něm osmahneme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání ji opražíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu a několik minut povaříme. Čerstvé bylinky omyjeme a osušíme. Troch...

Rajská omáčka na zelenině

Rajská omáčka na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 malá cibule, 500 g rajčat nebo 80 g protlaku, cukr krupice, rostlinný olej, sůl, několik kuliček pepře, pár kuliček nového koření, 1 bobkový list, 1 citrón, 5 dcl zeleninového vývaru, ocet

Na tuku osmažíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajča...

Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g pohanky, 2 vejce, 25 g sušených hub, 1 hlávka bílého zelí, 1 cibule, rostlinný olej, 1 konzerva rajčatového protlaku, sůl

Cibuli nakrájíme a opražíme na oleji, přidáme houby, osolíme, přidáme pohanku, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Necháme vychladnout, pak vmícháme vejce. Listy zelí spaříme, naplníme pohankovou náplní a zabalíme. Závitky klademe do vymazaného pek...

Česnekové slimáky

Česnekové slimáky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hladké mouky, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 7 dcl mléka, 1 lžíce soli a 1 malá lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje, 1 Hera, 10 stroužků česneku, 1 lžíce Vegety

Z múky, kvásku, 1 lžíce soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Nat...

stránka: